‘Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz’ Oyunun Galası Yapıldı.

Afyonkarahisar Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Sanat Yönetmeni Hasan H. Elmas yönetiminde sezonun ikinci oyunu olan "Yaşar Ne yaşar Ne Yaşamaz" adlı tiyatro oyunu Valimiz Aziz Yıldırım’ın katılımıyla galası yapıldı.

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde ilk gösterimi yapılan oyun Valimiz Aziz Yıldırım ve eşi Selma Yıldırım’ın yanı sıra Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Belediye Meclis Üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda sanatsever tarafından ilgiyle izlendi.

Sergiledikleri oyunlarla büyük beğeni kazanan Belediye Şehir Tiyatrosu, yine çok komik ve düşündürücü bir oyunla tiyatro severlerin karşısına çıktı. Türk edebiyatının önemli yazarlarından Aziz Nesin'in "Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz" isimli romanından aynı isimle tiyatroya uyarlanan müzikli oyunu, Sanat Yönetmeni H. Hüseyin Elmas yönetmenliğinde Belediye Şehir Tiyatrosu'nun oyuncuları tarafından sahnelendi. Usta yazar Aziz Nesin'in eski Türkiye'nin halini ironik bir şekilde kaleme aldığı romana göre hazırlanan oyunda, dönemin olayları mizahi bir biçimde anlatılıyor. Oyun sonunda Vali Aziz Yıldırım ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban oyuncuları tebrik ederek başarılarının devamını dilediler.

Hafızalarda güzel bir etki bırakacak olan ‘Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz’ oyunu 24 Mayıs'a kadar haftanın her Çarşamba ve Cuma günleri saat 20.00'da RAM Salonu'nda (Eski Halk Eğitim Merkezi) ücretsiz olarak sahnelenecek.

Editör: Haber Merkezi