YANLIŞI SAVUNMAK…
Sandıklı, son on günde yaşanan olaylarla Afyon gündemine oturdu..
Sandıklı eski belediye başkanı İsmail Elibol, basını alet ederek kamuoyunu kendi tarafına çekmeye çalıştı.
Bizler hep bir ağızdan “olmaz böyle şey, ruhsatı verin” demeye başladık…
Elibol’un muhatabı başkan Mustafa Çöl, gerçekleri belgeleriyle açıklayıncaya kadar, bilmeden yanlışı savunmuşuz..
Gelelim, Elibol’un Sandıklı terk edeceğim diye sebep gösterdiği ruhsat konusuna..
Ruhsat vermiyorlar diye afiş astığı evin ruhsatı verilmiş. Ve ne gariptir ki, bu villayı çok önceden ortağının oğluna satmış!...
“Sandıklı’ya yatırım yapmama kararı aldık, satılıktır” diye pankart astığı binayı da, üç ay önce fabrikasındaki işçi, Ramazan Söylere satmış..
Antalya yolundaki teşhir salonu olarak gösterilen yer için kendi döneminde özel imar yapılmış. Kendilerinin 7 metrelik servis yolu açılacak kararı almalarına rağmen önü toprakla doldurulmuş, yıkılması gereken yeri kiralanarak teşhir salonu yapılmış..,
Yeni yapılan fabrikaya gelince.. Elibol kendi döneminde, belediyeye hiç müracaat etmeden meclis kararı alarak fabrikanın kuzey köşesi dairesel olacakken köşe yapılması kararı aldırmış.. İddiaya göre 80 metrekareye yakın arsa kazanmış…
Yeni fabrikası için 5 Kasım’da tadilat dilekçesi vermesine ve tadilat dilekçesi incelenirken 5 gün sonra yani 10 Kasım’da oturma ruhsatı talebinde bulunmuş..
Bu bilgileri, belgeleriyle birlikte http://www.afyonzafer.net/sandikli/baskan-mustafa-col-belgelerle-son-noktayi-koydu-h20833.html linkini tıklayarak görebilirsiniz..
Ortalığı ayağa kaldıran İsmail Elibol’un, adı geçen fabrika ve hiçbir işyerinde ortak olmadığı, yönetiminde bulunmadığı halde, Sandıklı kamuoyunu yanlış yönlendirmesi son derece hatalıdır.
Bir yanlış başka bir yanlışla düzeltilmez.
Yanlışı da savunmak yanlıştır…
**********  
 Sandıklı’da son 10 gün içinde yaşanan tatsız hadiseler, Elibol’un beyanlarına göre ulusal basına yansıdı..
Pankartlar, siyah çelenk koyma, ilginç beyanatlarla kamuoyu oluşturulmaya çalışıldı..
Ben sizlere, olayların gerçek yüzünü objektif olarak özetlemeye çalışacağım..
Elibol, ilk yanlışı Sandıklıspor’un 500 milyarlık senedini icraya koymakla ve Sandıklıspor’un önünü tıkamakla yaptı..
Sandıklıspor olayının başlangıcı şöyle:
Lig başlamadan önce, belediyede bir toplantı yapıldı. Toplantıya Kaymakam Fikret Arıcan, Mustafa Çöl, Erol Mezgil, Hidayet Başçiftçi, Barış Şeker, Adnan Öztaş, Ahmet Mahmut Saylık, Halil İbrahim Necipoğlu, Kadir Ünal ve İsmail Elibol katıldı.
Başkan Çöl; kulübün idaresine devam etmesi halinde Elibol’a, tüm lojistik desteğin verileceği sözünü verdi. Elibol devam etmeyeceğini söylemesi üzerine, Elibol’un kulüpten aldığı 500 milyarlık borç senedini çekmesi halinde yeni bir yönetimin oluşturulabileceği söylendi. İsmail Elibol kulüpten 60 milyar alacağı olduğunu, bunun ödeneceği sözünün verilmesi halinde 500 milyarlık senedi geri çekeceğini, yukarıda adı geçenler önünde beyan etti. Sonra da..
Elibol, toplantıya katılanlar huzurunda verdiği sözden vazgeçerek, Erol Mezgil alacaklı senedi fabrikasında personel olan Asım Şahin adına tahsile koydu ve 250 milyarı, icra yoluyla tahsil ederek Sandıklıspor’un, bugünkü duruma düşmesine sebep oldu…
Senedin hazırlanmasındaki ince noktaya gelince…
Borç senedinin verilmesiyle ilgili karar, o günkü yönetim kurulunun 9 üyesinden 6’sı tarafından imzalandı…
Ancak…
Karar defterindeki imzalardan iki veya üçünün imza sahipleri tarafından imzalanmadığı, imzalarının taklit edildiği iddiası ortalığı karıştırdı. Senette Sandıklıspor’u temsilen imzayı atan yetkili, Avukat Kadir Ünal…
Bu iş adliyeye intikal ediyor.. İşin doğruluğu veya yanlışlığını yargı çözecek..
İkinci kafa karıştıran mesele, Erol Mezgil’in alacaklı göründüğü senedi neden Elibol’un bir personeline ciro ettiği.. Ki, Erol Mezgil’in bir personele bu miktarda borcu mu var?
İddialara göre, burada da bir kurgu var.
Avukatın etrafını rahatlatmak için söylediği “en fazla 6 ay ceza verirler, o da paraya çevrilir..” sözü, hiç inandırıcı değil..
Ispartaspor’da buna benzer bir olaydan dolayı kaç kişi cez aldı ve içerde, araştırsın bakalım avukat..
 SANDIKLI MHP KONGRESİ..
Ak Parti kongreleriyle birlikte MHP’nin de kongreleri başlıyor..
Sandıklı MHP ilçe kongresi 30 Kasım’da yapılacak..
İlçe Başkanı Halil Özdemir aday olmuyor.
Sandıklı’da MHP’yi toparlayan, eski ve yeni ülkücüleri MHP çatısı altında toparlayan Halil Özdemir, ilçe teşkilatını diri tutabilecek, genel seçime hazırlayacak güvenilir birine teslim etmek istiyor.
Milliyetçi ruha sahip, milliyetçi kesimin kucaklayacağı bir isim olan emekli albay Mehmet Tuğrul, en şanslı aday..
Bilindiği gibi, eski Anavatan partili olup sonradan ülkücü olan ve partiden ihraç edilmesine rağmen partiden elini çekmeyen Mustafa Baştuğ’unda Nazmi Bilgin’i aday çıkarmak istediği söyleniyor...
Nazmi Bilgin, sağlam bir ülkücü olarak biliniyor. Ancak belediye personeli olarak ilçe başkanlığını yürütmesi çok zor görünüyor..
Öte yandan; Nazmi Bilgin’in, Mustafa Baştuğ şemsiyesi altında görünerek, seçime girmeyeceği söyleniyor..
 
Editör: Haber Merkezi