Yalova'da AFJET Sistemi Kurulması Planlanıyor.

Yalova’da bulunan Jeotermal kaynakların Afyonkarahisar’da olduğu gibi etkin bir biçimde kullanılmasını sağlamak amacıyla ilimizdeki termal su sistemleri incelendi. İlimizdeki AFJET A.Ş. tarafından kurulan Jeotermal Su Sistemini, çalışmalarını ve diğer faaliyetlerini yerinde incelemek üzere ilimize gelen Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel ve Yalova İl Özel İdare Genel Sekreteri Selim Karahan başkanlığındaki heyet Valimiz Hakan Yusuf Güner’e nezaket ziyaretinde bulundu.
 
Ziyaret sırasında karşılıklı bilgi alış verişinde bulunulurken Valimiz Hakan Yusuf Güner, ziyaretin kendisini mutlu ettiğini, Yalova’dan İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel başkanlığında ilimize gelen heyete her konuda yardımcı olunacağını belirtti. AFJET Genel Müdürlüğünün yapmış olduğu çalışma ve faaliyetlerin ilimize birçok konuda fayda sağladığının altını çizen Valimiz Güner, Afyonkarahisar’daki suların şifa özelliğinin yanında etkin bir sistemle ısıtma ve seracılık gibi alanlarda da kullanıldığını, bunun da hem ilimiz, hem de ülkemiz ekonomisine katkılar sağladığını belirtti. Bu nedenle Yalova’dan gelen heyete Valilik olarak her türlü desteğin verileceğini söyleyen Valimiz Hakan Yusuf Güner, AFJET sisteminin başka illerde de uygulanması hususunda herkese kapıların açık olacağını belirtti.
 
Afyonkarahisar’da Jeotermal kaynakların kullanımında elde ettiği başarıları yakından takip ettiklerini belirten Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel ve beraberindeki heyet, Valimiz Hakan Yusuf Güner’in ilgi ve alakalarından dolayı memnun olduklarını belirtti. Ziyaret günün anısına çekilen fotoğraf ile son buldu.
 
Editör: Haber Merkezi