Vatandaşlar “Okulumuzu kesinlikle vermeyiz”
 
Afyonkarahisar merkeze bağlı, Anıtkaya Köyündeki vatandaşlar okullarında değişiklik yapılmasına karşı çıkıyorlar.
 
Köy Muhtarı Mehemet Soylu’nun girişimleri sonucunda kçy merkezinde bulunan yaklaşık 70 yıllık olan ilkolun miadını doldurması nedeni ile, yeni binanın yapılması çalışmalarına başlanan ve kısa sürede yapımı tamamlanıp açılışa hazır hale getirilen ilkokula , yine Köy içerisinde bulunan, ortaokulun sınıflarının yetersiz olmasını bahane ederek,okul müdürü Fatih Tok’un bu binaya göz diktiğini ifade eden köylüler, okullarının ilkokul olarak kalmasını istediler.
 
Ortaokul müdürü Fatih Tok’un  ise, yeni binanın gerekli görüşmeler yapılarak, ortaokula tahsis edilmesi hususunda çalışamalar yürüttüğünü ifade eden, vatandaşlar; şu ifadelere yer verdi;
 
“ Bizler kesinlikle bu yeni yapılan ek binanın ilkokul için kullanılmasından yanayız, biz bu binayı sağolsun muhtarımızın gerekli girişimleri sonucunda yaptırdık.  Eski ilkokul binası artık gerekli ihtiyacı karşılamadığından dolayı, böyle bir girişimde bulunduk.
 
Çok şükür binamız tamamlandı ama maalesef mevcut İmamhatip ortaokulu müdürü Fatih Tok ise, ilkokul çocuklarımızın eski ortaokul binasına Ortaokulda okuyan çocuklarımızı da  köyün merkezinde bulunan yeni ilköokul binasına yerleştirme çabası içerisinde. Köyümüzün bir ucundan bir ucuna mesafesi 2 kilometre eğer biz buna müsaade edersek bu sefer ilkol çağındaki küçük çocuklarımız günlük 8 ila 10 kilometre yol yürümek zorunda bırakılacak.
 
Şimdi sabah çocuklarımız okula yürümek için 2 kilometre öteden bu okula gelecek öğle paydosunda eve yemeğe gitmek için, bir 2 km daha yol yürüyecek etti dört. Peki öğleden sonraki dersine gidiş dönüşüde 4 km hesaplarsak al sana 8 km yazık değilmi bu küçük çocuklara? Önümüz kış mevsimi bunun karı var, yağmuru var, soğuğu var. Üstelik çocuklar okula geç gittiğinde, yada geç kaldığında öğretmenler derse almıyor  Resmen eziyet bu” diyerek tepkilerini dile getirdiler.
 
Köy Muhtarı Mehmet Soylu ise, şu ifadelere yer verdi;
 
“ Değerli basın mensupları sizlerinde gördüğü gibi bu durum bizim tüm çocuklarımızın menfaatine. Biz ortaokula veya imamhatip ortaokuluna karşı duran bir toplum değiliz. Orada okuyan çocuklarımızda bizim bu vatandaşlarımızın çocukları,ama yaş itibari ile ilkokul çağüındaki çocuk ila ortaokul çağındaki çocuk bir değil.
 
 Vatandaşlarımızın da izah ettiği gibi biz bu binamızı mevcut ilkokulumuz miadını doldurduğu için yaptırdık. Bahsedilen okula gidiş ve geliş mesafesi hakikaten ilkokul çağındaki bir çocuga eziyetten başka bir şey değil.
 
 Köyümüzün tamamı bu binanın ilkokul olarak, kalmasından yana o nedenle buradan başta sayın Valimiz Aziz Yıldırım’dan ,sayın İl Milli eğitim Müdürümüz Metin Yalçın’dan ricam bu binannın ilkokula tahsis edilmesi yönündedir.Mevcut Ortaokul Müdürü ile bu konudan dolayı sürekli itilaf halindeyiz.” Dedi
 
 
Editör: Haber Merkezi