“Vatandaş nereye gidiyoruz diye soruyor”

 

Gün FM’de yayınlanan Basın Odası programında son gelişmeler değerlendirildi.

Gazeteci İsmail Akar’ın hazırlayıp sunduğu Basın Odası programına Gazeteciler Ahmet Tunca ile Polat Yılmaz yorumlarıyla katıldılar.

“Ülkemizin en büyük iki problemi terör ve işsizlik”

Son yapılan anketlere göre ülkemizin en büyük iki probleminin terör ve işsizlik olduğunu kaydeden Gazeteci İsmail Akar, “Daha önce problem olarak genelde ekonomik sorunlar ortaya çıkıyordu. Ancak son iki aylık süreçte terör ne yazık ki yine ortaya çıktı ve yapılan araştırmalarda en önemli problem olarak karşımızda yer alıyor. Geçtiğimiz hafta da Dinar ilçemizden olan bir Uzman Çavuşumuz şehit oldu. Tüm şehitlerimize rahmet, milletimize başsağlığı diliyorum. Vatandaş nereye gidiyoruz diye soruyor. 1 Kasım’da seçime gidiyoruz. Partilerin aday listeleri belli oldu. Vekil adayları da sahada çalışmalara başladı. Ak Parti’de ilimizde tüm yük birinci sıra adayı olan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun üzerinde. Eroğlu çalışmalara başladı ve yoğun bir şekilde devam ettirecek. CHP ve MHP’de de adaylar çalışmalara başladılar. Genel olarak baktığımızda seçim heyecanı gözlemlenmiyor. Önümüzdeki süreçte bunun değişip değişmeyeceğini bekleyip göreceğiz. Ayrıca Rusya’nın Suriye’ye müdahalesi de öne çıkan konu başlarından biri” diye konuştu.

“Kartlar yeniden karıştırılıyor”

‘Arap Baharı’ diye nitelendirilen olaylar başladığında dünyanın iyimser kanadında bayram havası estirildiğini söyleyen Gazeteci Polat Yılmaz, “Araplar artık demokrasiye geçiyor, bahar olacak diye romantizm yaptılar. Ancak anlaşıldı ki böyle bir bahar falan başlamadı ve bunun adı düpedüz Arap kışıydı. Şu anda Suriye ve Irak’tan kaynaklanan sıkıntı tüm dünyanın ilgisini o bölgeye çekmiş durumda. Rusya geldi IŞİD’i bombalayacak falan derken, Esad’ın muhaliflerini bombalamaya başladı. Türkiye zaten o bölgeyle ilgili değil, çözüm sürecinde güçlenen PKK ile uğraşıyor. Olay ABD’yi bile neredeyse aştı. Kimse Rusya’nın oraya geleceğini ummuyordu. Yemen’de yayınlanan bir gazeteye göre de İran askerleri Suriye’de karasal bir savaş için o bölgeye geldi ve hazırlık yapmaya başladılar. Bölgesel bir çatışma yaşanıyor. Kartlar yeniden karıştırılıyor. Suriye’den Esad alınsa ne olacak? O bölge yeterince karışmış durumda. Dış politikayı bireysel düşmanlıkla veya kendi çıkarlarınıza göre dizayn edemezsiniz. Ülkemizin şu an yaşadığı sıkıntıların başında bu geliyor” şeklinde değerlendirmede bulundu.

“Arap ülkeleri tarihi boyunca hep olayların içinde yer almışlardır”

Hac’da meydana gelen acı olayda hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyerek sözlerine başlayan Gazeteci Ahmet Tunca, “Hac’da meydana gelen bu acı olay Arap ülkelerinin bugünkü konumunu anlamamız için maalesef çarpıcı bir örnek. Yani Arap ülkelerinin birbirleriyle savaşta olmasına, kendi meselelerini halledememelerine bu yaşanan hadise bir örnektir. Suudi Arabistan tarihi boyunca Hz. Peygamber’den sonra hiçbir zaman devletin kurulmadığı ve ulus haline gelememiş bir topluluk. Peygamberimiz bir İslam devleti kurdu. O’nun vefatından sonra Suudi Arabistan kökenli bu İslam devleti önce Suriye’ye, sonra Irak’a taşındı. Arap ülkeleri tarihi boyunca hep olayların içinde yer almışlardır. İslamiyetin yayılmasıyla birlikte emperyalist ülkeler Orta Doğu’yu karıştırmak için ellerinden geleni yaptılar. Emperyalist ülkeler ellerini çekseler belki Arap ülkelerinde bir düzelme olacak. Ayrıca 17 milyon öğrencimiz okullarına başladı. İnşallah yeni dönemde eğitimdeki sorunlar yok olur. Tüm öğretmen ve öğrencilerimize başarılar dilerim” diye konuştu.

Dinleyicilerin soru, görüş ve önerileriyle yoğun olarak katıldıkları Basın Odası yaklaşık iki saat sürdü.

 

 

Editör: Haber Merkezi