VATANDAŞ BAŞKANLARDAN CEVAP BEKLİYOR!

Mart 2014’te yapılan yerel seçimlerden sonra zamanın AK Parti Genel Başkanı ve Başbakanı olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan, belediye başkanları toplantısında cemaate tepki göstererek, "Bunlara verilmiş ne kadar yer varsa, bina varsa hukuk içinde hepsini tek tek geri almalısınız. Bu benim için nasıl sorumluluksa sizin için de aynı denli sorumluluktur" demişti.
Sayın Erdoğan'ın belediye başkanlarına Haziran 2014’de verdiği bu talimatın ardından, 15 Temmuz 2016 darbe girişimine kadar işlem yapan üzerine düşen milli görevi layıkıyla yerine getiren hangi belediye var?
Hiçbir parti ayırımı yapmaksızın İl ve İlçe Belediyelerinden bu güne kadar Fetullah Gülen cemaatine, bu cemaatin kuruluşlarına çeşitli yollarla yapılan finansal kaynak aktarımları varsa araştırılması elzemdir.
Fetullah Gülen terör örgütünün yıllarca devletin içine sızmasına, devlet içinde örgütlenmesine yıllardır siyasi rantlar uğruna göz yumulduğu emniyetten, adliyeye, askeri okullardan bakanlıklara kadar devleti bir örümcek ağı gibi saran bu yapının büyümesine katkı sağlayan belediyelerin ve yöneticilerinin de en az terör örgütü kadar suçlu olduğudur ve bunların ortaya çıkarılması gerekmektedir.
Belediyelerinin bir kısmının Fetullah Gülen örgütüne maddi destek sağlamak için yıllardır hayır işleri adı altında finansman sağladığı 15 Temmuz’dan sonra alenen ortaya çıkmıştır.
Belediyelerin, Fetullah Gülen örgütüne her ne adla olursa olsun yapmış oldukları kaynak aktarımı ile bu örgüte verilen arsaların ada parsel numaraları, büyüklükleri, bu arsalarla ilgili yapılan plan tadilatları, yapılan imar değişikliklerinin yasal olup olmadığı, yapılan kiralamalar dahil olmak üzere bir çok soruya cevap aranmalıdır.
Yapılması gereken, bu hain yapının tüm unsurlarının kurutularak tamamen çökertilerek, ülkemizde bir daha böyle bir vahşetin yaşanmaması için her türlü önlemin alınmasıdır.
Fetullah Gülen terör örgütüne her ne adla olursa olsun finansal kaynak sağlayan, kamu kaynaklarını sorumsuzca bu örgütün emrine ve kullanımına veren belediyelerin ve belediye başkanlarını tespit edilerek haklarında gerekli yasal işlemlerin yapılması bundan sonrada bir daha böyle bir yapının oluşmasına ve olgunlaşmasına engel olacaktır.
Bu nedenle Fetullah Gülen Cemaati ve terör örgütü başta olmak üzere hiçbir parti ve il gözetmeksizin, Türkiye’deki belediyeler tarafından cemaat, vakıf, dernek, sendikalar ile Fetullah Gülen örgütünün programladığı olimpiyat, seminer, konferans gibi faaliyetlere yapılan her türlü nakdi yardım, menkul, gayrimenkullerin satışı, bağışı, bunlarla ilgili kiralama, imar değişiklikleri, ruhsat ve hibe işlemlerinin araştırılması, varsa usulsüzlüklerin tespit edilerek adalete bildirilmesi ülkemizin geleceği açısından son derece önemlidir.
Afyonkarahisar il, ilçe ve belde belediyelerinde, Sayın Erdoğan’ın Haziran 2014’te verdiği talimattan, 15 Temmuz darbe girişimine kadar belediyelerce bir işlem yapılmış mıdır?
Vatandaş, belediye başkanlarından bu soruların cevaplarını beklemektedir.. 
 
Editör: Haber Merkezi