“VATAN UĞRUNA ŞEHİT OLMAYA HAZIRIZ”
 
AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, “Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’i, Abaza’sı, Alevi’si, Sünni’si ile birlikte vatan uğruna şehit olmaya hazır olduğumuzu bir Afyonkarahisar evladı olarak ifade etmek istiyorum” dedi.
 
Son günlerde Ana muhalefet partisinin İl Başkanının Milletvekili Av. Ali Özkaya’nın şehitlik mertebesi ile ilgili sözlerini çarpıttığını ifade eden AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, şehitliğin kutsal bir mertebe olduğunu, tarih boyunca da Afyonkarahisar’lıların düşmana karşı vatanı için canı pahasına öne atıldığını söyledi. Yurdunuseven, “Afyonkarahisar’ın tarih boyunca; devletine, milletine, vatanına ve bayrağına bağlı yiğit insanlar yetiştirmiş, Kocatepe’de düşmana cehennemi yaşatmış, şehitlerimizin ve gazilerimizin asil kanlarıyla sulanmış bir diyardır. Bizler de bu diyarın evlatları olarak, vatanımızı korumak için şehit olmaktan, kalırsak gazi olmaktan geri durmaz, yeri geldiğinde gözümüzü kırpmadan öne atılırız” dedi.
 
ŞEHİT OLMAYI YADIRGAMAK YERİNE ŞEREF SAYARIZ
“Vatan, bayrak ve ezan uğruna şehit olmaya hazır olduğumuzu söylemekten büyük bir gurur duyuyorum” diyen İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, terörle mücadelenin en hassas olduğu bir dönemde ifadelerin çarptırılmasının ne insanlığa ne de siyasi ahlaka yakışmayacağını belirtti. Yurdunuseven, konuşmasına şöyle devam etti; “Nitekim en fazla şehit veren illerimizin başında gelen Afyonkarahisar halkımız, 15 Temmuz gecesi yapılan hain darbe girişimi esnasında da büyük bir birliktelik sergileyerek vatanına, bayrağına, ezanına ve hükümetine sahip çıkmış ve çıkmaya da devam etmektedir. Bizler, vatanı için şehit ve gazi olmayı yadırgamak yerine bu durumu şeref sayan, ‘Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin. Bilakis onlar diridirler, fakat siz hissedemezsiniz.’ Ayet-i kerimesine iman etmiş insanlarız.”
 
LAF SÖYLEMEYE HADLERİ VE HAKLARI YOKTUR
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’i, Abaza’sı, Alevi’si, Sünni’si ile vatan uğruna şehit olmaya hazır olduklarını dile getirdi. Yurdunuseven, “Milletvekilimiz Ali Özkaya 15 Temmuz gecesi elinde silahı ile külliye önünde vatan hainlerinin kullandığı tanklara karşı mücadele ederken, telefonunu kapatıp ortalıktan kaybolanların, telefonlarının sohbet programlarından darbecilere selam çakıp alkış tutanların, TBMM’de dokunulmazlıklar kaldırılacağı zaman RET oyu verip, terör sevicileri aklamaya çalışanların şehitlerimizin aziz hatıraları üzerinden bize laf söylemeye hadleri ve hakları yoktur. Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’i, Abaza’sı, Alevi’si, Sünni’si ile bu vatan uğruna şehit olmaya ve gazi olmaya hazır olduğumuzu bir Afyonkarahisar evladı olarak ifade etmek istiyorum. Birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi bozmak isteyen hainlere ve onun yardakçılarına da özellikle şunu bilmelerini istiyorum ki; Asla ama asla başaramayacaksınız ve asla ama asla kardeşliğimizi bölemeyeceksiniz. Başta dün şehit olan Elazığ’lı zaza polis memurumuz Fethi Sekin olmak üzere 15 Temmuz’da şehit olan Ömer Halisdemir ile vatan, bayrak ve ezan uğruna bu güne kadar canını vermiş tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz” dedi. 
 
Editör: Haber Merkezi