Valimiz Yıldırım Keçeci Yaşar Ustaya Ziyarette Bulundu.

Valimiz Aziz Yıldırım, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı (UNESCO) Somut Olmayan Kültür Mirasının Korunması Sözleşmesi kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ‘Yaşayan İnsan Hazineleri’ listesine alınan Keçe Ustası Ahmet Yaşar Kocataş’a ziyarette bulundu.
 
UNESCO’nun 'Yaşayan İnsan Hazineleri Listesi' berat ve ödülünü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden alan ve babasının dedesinden kendisine kadar gelen Keçecilik mesleğini 60 yıldır yürüten Keçeci Yaşar Usta’yı işletmesinde ziyaret eden Valimiz Aziz Yıldırım, Keçeci Yaşar Usta ile Keçecilik mesleği hakkında sohbet etti.
 
Sohbet sırasında geleneksel kültürümüzün önemli unsurlarından biri olan Keçecilik mesleğine büyük katkısı olan Keçeci Yaşar Usta gibi ustaların değerli kişiler olduklarını belirten Valimiz Aziz Yıldırım, bu ve bunun gibi mesleklerin unutulmaması için kamu kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşlarının titiz bir çalışmanın içerisinde olduğunu belirtti. Keçecilikte Afyonkarahisar’ımızın önemli değerlerinden birisi olan ve Kültür ve Turizm Bakanlığınca ‘Yaşayan İnsan Hazinesi’ olarak ilan edilen Keçe Ustası Ahmet Yaşar Kocataş’ı tebrik eden Valimiz Aziz Yıldırım, Keçeci Yaşar Usta’ya sağlıklı uzun ömürler temennisinde bulunurken hayırlı ve bereketli kazançlar diledi.
 
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Keçeci Yaşar Usta, İl Valisinin kendisini ziyaret etmesinden dolayı çok mutlu olduğunu belirtti. Ziyaret sırasında el emeği göz nuru yapılan ürünleri tanıtan Keçeci Yaşar Usta, Afyonkarahisar Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün destekleriyle bu tür ürünleri Afyonkarahisar’ı temsilen il dışında tanıtabildiğini, bu anlamda da kendisine destek olan herkese teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.
 
Keçe Ustası Ahmet Yaşar Kocataş’ı ziyaretinin ardından Uzun Çarşı’da bazı esnafı da ziyaret eden Valimiz Yıldırım, kendileriyle sohbet ederek faaliyet alanları hakkında bilgi aldıktan sonra hayırlı ve bol kazançlar temennisinde bulundu.
 
Editör: Haber Merkezi