Valimiz Aziz Yıldırım Azerbaycan Büyükelçisi Bagirov’u Makamında Ağırladı.

Valimiz Aziz Yıldırım, Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi ile birlikte düzenlenen “Azerbaycan İlişkilerinde Haydar Aliyev Vizyonu” konulu seminer için ilimize gelen Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Faik Bagirov, Ankara Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova ile beraberindeki heyeti makamında ağırladı.
 
Akü Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’ın da eşlik ettiği ziyaretin öncesi Valilik şeref defterini imzalayan Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Faik Bagirov, Sayın Valimizin misafirperverliğinden ve nazik karşılamalarından dolayı kendisine teşekkür etti.
 
Ziyaret sırasında Afyonkarahisar’da bulunma nedenini anlatan Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Faik Bagirov, ”Afyonkarahisar’da olmaktan büyük mutluluk hissediyoruz. Benim Afyonkarahisar’a ilk gelişimdir. Öncelikle zatıaliniz olmak üzere bütün Afyonkarahisar halkına ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarımıza baş sağlığı diliyorum. İstanbul’un merkezimde gerçekleşen hain terör saldırısında çok sayıda vatandaşımız şehit olmuştur. Hepsine Allah rahmet diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Azerbaycan her zaman acı ve tatlı günlerinde Türkiye Cumhuriyetinin yanındadır. Terörü bitirmek için biz Türkiye Cumhuriyetinin yanındayız ve her zaman hazırız. Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi ile ortaklaşa düzenlediğimiz “Türkiye Azerbaycan İlişkilerinde Haydar Aliyev Vizyonu” konulu seminer için bugün Afyonkarahisar’dayız.“ dedi.
 
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Valimiz Yıldırım; “Sizleri ilimizde görmekten oldukça mutluyuz. İnşallah daha sonra da sadece dinlenmek için Afyon’a gelme fırsatınız olur. Azerbaycan ile biz etle tırnak gibiyiz. Her iki ülkenin vatandaşları arasında kardeşlikten öte bir ilişkimizin olduğunu biz biliyoruz. Hatta “İki Bayrak Tek Millet” olarak düşünüyoruz, hala bizim için böyledir. Onun için Azerbaycan bizim için Türkiye’nin en yakın dostlarından, kardeşlerinden bir tanesidir. O yüzden de sizleri burada görmek bizim kendi kardeşlerimizi burada görmekle eş değerdir. Bunu bir defa daha ifade etmekte fayda görüyorum. Azerbaycan ve Türkiye kardeşliği dünyada az bulunan kardeşliklerdendir. Yani bu şekilde aralarında sınır olup da birbirleriyle çok iyi geçinen, birbirlerinin acılarını da sevinçlerini de çok iyi paylaşan ülkeler doğrusu dünyada çok fazla yok. Arzu ederim ki dünyada Azerbaycan-Türkiye dostluğu gibi başka ülkelerde birbirlerine dost olsunlar da dünyada yaşanan bu acılar ortadan kalksın. Keşke bunu gerçekleştirebilsek. Tabii ki Sayın Cumhurbaşkanımız da Azerbaycan Devlet Başkanımız da bunu kendi ülkelerinde, sonra iki ülke arasında ve sonra da dünyada gerçekleştirebilmek için çok büyük çaba sarf ediyorlar.  Ama takdir edersiniz ki dünyada 180’e yakın ülke var ve bunu birden bire başarabilmek çok da kolay değil. Yarınlara, bizim geleceğimiz olan gençlere, çocuklarımıza ve belki torunlarımıza daha barış içerisinde, daha özgürlükçü bir dünya, insanların birbirleriyle kavga etmediği, daha rahat yaşadığı, savaşların olmadığı bir dünya bırakabilsek ne mutlu bizlere diye düşünüyorum. Cumartesi günkü hadise tabii bizim için çok menfur bir hadisedir. Bu hain eylem üstüne üstlük insanların güvenliklerini sağlamaya gayret eden masum güvenlikçilerimize yönelik bir eylemdir. Ortada savaş yok, cephe yok, tank yok, top yok ama buna rağmen bir bakıyorsunuz birileri bu vatanın ve milletin birliğine, bütünlüğüne kast etmiş, bu vatanın mutluluğuna, yarınlarının daha güzel olmasına kast etmiş ve bunu ortadan kaldırabilmek için de bir takım çabalar içerisinde olan ama boş çabalar içerisinde olan insanlar. Yani bizim eskilerden de kalan bir sözümüz vardır “Biz bir ölür, bin diriliriz” bundan da hiç kimsenin şüphesi olmasın. Yani hiçbir terör örgütü, hiçbir şekilde kalkıp da vatanımızın, milletimizin birliğine, düzenine en ufak bir zarar vermez. Sadece kendilerine olan nefreti artırırlar. Bunu yapanlar en seri şekilde yakalanıp hak ettikleri en ağır cezayı da alacaklardır. Biz Azerbaycan’ı her zaman yanımızda bulduk. Bu menfur olaydan sonra da Azerbaycan’ı her zaman olduğu gibi en kısa zamanda yanımızda görmüş olmaktan da çok "büyük mutluluk duyuyoruz" dedi
 
Editör: Haber Merkezi