Vali Yıldırım Muhtarlarla Akşam Yemeğinde Bir Araya Geldi.

Valimiz Aziz Yıldırım, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle ilimiz mahalle ve köy muhtarlarıyla Belediye Başkanlığı ev sahipliğinde düzenlenen akşam yemeğinde bir araya geldi.
Kent Ormanı’nda düzenlenen programa Valimiz Aziz Yıldırım, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Jandarma Komutanı J.Albay Orhan Sırma, İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel,  İl Genel Meclisi Başkan Vekili Kadir Dayı, İl Mahalli İdareler Müdürü Halit Taşpınar, Belediye Muhtarlık ve Sosyal Hizmetler Müdürü Cem Kasapoğlu ile çok sayıda mahalle ve köy muhtarları katıldı.
Düzenlenen yemek sırasında Mecidiye Mahalle Muhtarı Deniz Özcan tarafından ‘Zor iş Muhtarlık, Zor’ isimli bir şiir okunurken, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Türkiye Muhtarlar Derneği Şube Başkanı Süleyman Akagündüz ve Afyon Muhtarlar Derneği Başkanı Mesut Koyun birer konuşma yaptılar.
 
Yemek sırasında konuşma yapan Valimiz Aziz Yıldırım; “ Muhtarlık müessesinin çok önemli bir  müessese olduğunu belirterek,  Muhtarlarımız demokrasimizin olmazsa olmazlarımızdandır. Yurdumuzun en ücra noktasında bile muhtarlarımızın emeği vardır. Muhtarlarımız kendi başlarına demokrasi mücadelesi vermektedirler. Çünkü muhtarlarımız herhangi bir siyasi parti tarafından desteklenmiyor, kendileri müracaatlarını yapıyorlar, vatandaşa kendilerini beğendiriyorlar, sevdiriyorlar ve bu sayede de seçilmiş oluyorlar.  Sonrasında ise muhtarlarımız, bulundukları mahallede ve köyde tüm kamu kuruluşlarımızın eli, ayağı, gözü ve kulağı oluyorlar. Biz bu konuda hepinize müteşekkiriz. Bizler sizler sayesinde öncelikli ihtiyaçlardan haberdar oluyoruz. Bizlere sağlanan imkanlarla işbirliği içerisinde orada bulunan muhtaçlığı ortadan kaldırmaya gayret ediyoruz. Hepinizden Allah razı olsun, iyi ki varsınız. 19 Ekim tarihinin hepiniz tarafından güzellikler ve hayırlarla yâd edilmesini temenni ediyorum. 19 Ekim’in Muhtarlar Günü olması konusunda İçişleri Bakanlığı’nda görev yaptığım dönemde talimat üzerine âcizane özel bir gayret sarf ettim. 19 Ekim gününü tarih olarak belirleyen sizlerdiniz, ancak bürokratik işlemlerin yapılmasında ufak bir katkımız oldu. Bundan dolayı sizler adına seviniyorum. Kapımız ve gönlümüz her daim sizlere açıktır.” dedi.
 
Editör: Haber Merkezi