Vali Yıldırım Çobanlar İlçesinde İnceleme ve Ziyarette Bulundu.

İlçelerimizin gelişme ve kalkınma seviyelerini yakından takip eden ve tüm ilçeleri ilimiz merkezi ile bütün olarak gören Valimiz Aziz Yıldırım, Çobanlar ilçemize ziyarette bulundu.

Valimiz Yıldırım’ın ilçe ziyaretlerine İl Jandarma Komutanı J. Albay Orman Sırma, İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen eşlik ettiler.

Çobanlar Kaymakamlığı önünde Kaymakam Ömer Faruk Özdemir, Belediye Başkanı Salih Alaka, İlçe Jandarma Komutanı Astsb. Bçvş. Hasan Yoludoğru, İlçe Emniyet Amir Vekili Erdal Gülal, daire müdürleri ve muhtarlar tarafından çiçeklerle karşılandı.

Kaymakam Özdemir’in makamına geçen Valimiz Aziz Yıldırım ve beraberindekiler Kaymakam Özdemir’den ilçenin, sağlık, eğitim, asayiş, spor, geçim kaynakları, tarımsal ve mera alanları ile alt yapı ve üst yapı çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

Afyonkarahisar merkezine en yakın ilçelerden biri olan Çobanlar ilçesinin takipçisi olduğunu belirten Valimiz Aziz Yıldırım, ilçede görev yapan tüm kamu kurum ve kuruluşlarının uyumlu ve beraberlik ortamında görev yaptığını, bu anlamda yapılan çalışma ve faaliyetlerin olumlu olarak geri dönüşümlerin alındığını belirtti. Çobanlar ilçemizi daha ileriye taşımak adına Valilik olarak her türlü desteğin verileceğini belirten Valimiz Yıldırım, ilçe halkının da desteğiyle sağlanan başarıların devam etmesi temennisinde bulundu.

Kaymakam Özdemir’i ziyaretinin akabinde ilçeye bağlı mahalle ve köy muhtarları ile bir araya gelen Valimiz Aziz Yıldırım, muhtarlardan gelen istek, talep ve önerileri dinledi.

Toplantıda konuşan Valimiz Aziz Yıldırım; “Bugün Çobanlar ilçemizde olmaktan ve siz değerli hemşerilerimle bir araya gelmekten çok mutluyum. Çobanlar ilçemizin 1 kasabası, 3 köyü ve 13 mahallesi var. Bu anlamda muhtarlarımızla bir araya gelelim, hasbihal edelim, yakından tanışarak ihtiyaçlarının olup olmadığını soralım istedik. Bize iletilen konularda da Valilik olarak destekte bulunarak, ilçemize en iyi şekilde hizmet etmenin gayreti içerisindeyiz.

Bizi aşan konularda da bizden üstteki mercilere ileterek sizlerin sesi olmaya geldik. Önemli olan hemşerilerimizin yerleşim yerlerinde en iyi şekilde, rahat ve huzur içerisinde yaşamalarıdır. Ben Afyonkarahisar’ın merkez nüfusu ve ilçe nüfuslarını mukayese ettiğimde bizi sevindiren durumla karşılaşıyorum.

İç Anadolu’da ve neredeyse Türkiye’nin genelinde böyle bir il yok. İlimizin toplam nüfusu 715 bin, merkez nüfusu 225 bindir. Yani merkez nüfusu il nüfusunun üçte biri durumundadır. Bu fevkalade güzel bir durumdur. Yanımızda hemen Eskişehir’e bakıyoruz. 850 bin civarında nüfusu var, ama 700 bin insanı merkezde yaşıyor.

Bu köylerin boşaldığı anlamına geliyor. Bizim taşralarımızın hala güçlü olduğunu görmekteyiz. Aynı zamanda bizdeki durum köylerimizin, beldelerimizin ve ilçelerimizin kendi kendilerine yetebildikleri anlamına geliyor. Hatta ilçelerde üretilen ürünlerin bulunduğu İl’e ve il dışına satılabildiğini gösteriyor. Özellikle tarım ve hayvancılıkta güzel üretimler var, bu anlamda sizleri tebrik ediyorum. Buna örnek olarak İstanbul’a giden etin %12’si Afyonkarahisar’dan gidiyor. Bu rakamın içine Çobanlar ilçemizde girmektedir. Ben buna çok seviniyorum. Aslında bu durum istenilen bir durumdur. İlçelerimiz kendi kendine yetiyor. İç Anadolu’daki diğer illerde de durumun böyle olması lazımdır. Yaşam şartları ve memnuniyeti bu duruma etkili oluyor. Bizde şu durum ortaya çıkıyor. İnsanımız memnun oldukları için buralarda kalarak üretim yapmayı tercih etmişler. Ben kendilerini tebrik ediyorum. Bunun yanında üretimden elde edilen kazançta önemlidir. Bu kazancı artırabiliriz. Bunun için birlik ve beraberlik içerisinde ve dayanışma halinde olmamız gerekmektedir. Ben bu çabayı taşıyan herkese teşekkür ediyor, toplantımızın hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Valimiz Aziz yıldırım, toplantının akabinde sırasıyla Belediye Başkanı Salih Alaka, İlçe Jandarma Komutanı Ast. Subay Başçavuş Hasan Yoludoğru ve İlçe Emniyet Amir Vekili Erdal Gülal’ı makamında ziyaret etti. Ziyaretleri sırasında karşılıklı bilgi alış verişinde bulunan Valimiz Yıldırım, Başkan Alaka, Kurum amirleri Yoludoğru ve Gülal’a çalışmalarında başarılar diledi.

Valimiz Aziz Yıldırım gün içerisindeki programları kapsamında Çobanlar ilçesine ekonomik ve sosyal alanda büyük katkılar sağlayan Kurt İnşaat San. Tic. Limited Şirketine ziyarette bulundu. Kurt İnşaat San. Tic. Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Kurt ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Valimiz Aziz Yıldırım şirkete ait serada incelemelerde bulunurken yetkililerden bilgiler aldı. 2008 yılında domates üretimi ile faaliyetine başlayan işletmede Türkiye’de Jeotermal Sera anlamında bir ilke imza atıldığının bilgisini veren Yönetim Kurulu Başkanı Kurt, Türkiye’de jeotermal sera anlamında öncü olduklarını, bunun yanında kaliteden ve modern yapıdan ödün vermediklerini söyledi. Konuşmasında fide üreticiliği konusunda da büyük başarılar yakaladıklarını aktaran Kurt, kurutma tesisi ile başta domates olmak üzere, elma, altın çilek, armut, kojiberi, portakal, limon ve soğanları kuruttuklarını ve bunun yanında yılda yaklaşık olarak 1 Milyon fidan üretimi yaptıklarını ve üretilen ürünlerin tamamına yakınının yurt dışına ihraç edildiğini söyledi.

İnceleme sırasında kurutma işlemi hakkında bilgiler alan Valimiz Aziz Yıldırım, Çobanlar ilçesinde böylesine bir yatırımın bulunmasının çok yönlü bir kazanım sağladığını, bu anlamda Kurt İnşaat San. Tic. Limited Şirketinin Çobanlar ilçesine kazandırılmasında ve üretimine devam ettirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Valimiz Aziz Yıldırım’ın Kurt İnşaat San. Tic. Limited Şirketine ait seradaki incelemeleri ile Çobanlar ilçesindeki programlarını tamamlamış oldu.

Editör: Haber Merkezi