Vali Yıldırım Basın Mensupları İle Bir Araya Geldi.

Valimiz Aziz Yıldırım, fedakârca zor koşullarda görevini icra eden ve kamuya doğru bilgi verme gayreti içerisinde olan basın mensupları ile ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ nedeniyle ile bir araya geldi.
Valiliğimizce düzenlenen programa Valimiz Aziz Yıldırım’ın yanı sıra, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Şahin Kılıçaslan, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Eray, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkan ve 2. ACM Başkanı Hayati Karaaslan, Baro Başkanı Turgay Şahin, İl Jandarma Komutanı J. Albay Orhan Sırma, İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı M. Emin Güzbey, Gazeteciler Dayanışma Derneği Başkanı ve Ege Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mehmet Abdioğulları, İnternet Habercileri Derneği Bşk.İsmail Ögeday, İnternet Medyası Radyo ve TV Derneği Bşk. Ömer Elçi, İl Müdürleri, ilimizdeki gazete sahipleri, internet haber siteleri, radyolar ve ulusal basın temsilcileri ile yerel basın mensupları katıldılar.
 
‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ nedeniyle ile bir araya gelinen programda basın mensuplarını masalarında ziyaret ederek ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Valimiz Aziz Yıldırım, basın mensuplarının fotoğraf makinaları ile fotoğraflarını çekti.
 
Daha sonra konuşma yapan Valimiz Aziz Yıldırım; “10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününüzü kutluyorum, hepinize hayırlı uğurlu olsun. 1961 yılından bu tarafa yaklaşık 56 senedir bu etkinlik kutlanmaktadır. Hepinizin bildiği gibi 24 Temmuz tarihinde de basında sansürün kaldırılışının yıl dönümü kutlanıyor. Özgür basın demokrasinin olmazsa olmazıdır. Sizler iyi ki varsınız. Sizler kamu ile kamu idaresi arasında bir köprüsünüz. Sizler toplumda olup biteni kamuya aktaran, kamuyu ve kamu idarecilerini haberdar eden, kamuda olup biteni de vatandaşa bildiren insanlarsınız. Bu şu anlama da gelir. İdareci ile hizmet bekleyenler arasında bir köprü görevini yerine getirmektesiniz. Sizler kıymetli insanlarsınız. Gerek görsel basın ile gerek yazılı basın ile artık günümüzde hiçbir şekilde göz ardı edemeyeceğimiz internet basını ve bir anlamda sosyal medya ile bu etkinlikler aynı şekilde devam etmekte ve vatandaş, kamu, idarecinin arasındaki bütün olup bitenlerden vatandaş haberdar edilmektedir. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüz tekrar kutlu olsun. Daha nice 10 Ocak’lara hep birlikte sağlık içerisinde ulaşırız inşallah. Hepinizi kutluyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun.“ dedi.
 
‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ nedeniyle basın mensupları ile bir araya gelinen program esnasında Valimiz Aziz Yıldırım ile bir telefon konuşması yapan Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu; “Değerli basın mensuplarımız, değerli kardeşlerim öncelikle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü canı gönülden tebrik ediyorum. Ben de lisedeyken gazetecilik, yazarlık yapmıştım. Dolayısı ile ben de sarı basın kartı faal biri olarak sizleri tebrik ediyorum. Bizleri her konuda haberdar eden kıymetli gazeteci kardeşlerime muvaffakiyetler temenni ediyorum. Bütün gazetecilerin 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü tekrar tebrik ediyor, vazife başında hayatını kaybeden basın mensuplarına Allah’tan rahmet ediyorum. Herkesi en kalbi duygularımla gönülden selamlıyorum.” dedi.
 
Editör: Haber Merkezi