Vali Güner’in Talimatıyla ‘Kadın Çiftçiler Yarışıyor’ Bilgi Yarışması Yapıldı.

Daha önceleri Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen ve geçen yıl yapılmayan yarışma bu yıl Valilimiz Hakan Yusuf Güner’in talimatları üzerine bilgi ve proje yarışması olan ‘Kadın Çiftçiler Yarışıyor’ adıyla düzenlenen etkinlik Valimiz Hakan Yusuf Güner ve eşi Berrin Güner’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Oruçoğlu Termal Otel’de gerçekleştirilen yarışmaya Valimiz Hakan Yusuf Güner ve eşi Berrin Güner’in yanı sıra İlçe Kaymakamları, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, diğer kurum müdürleri ve temsilcileri, belde belediye başkanları, sivil toplum örgütleri temsilcileri ile yarışmacıları ve aileleri katıldılar.

Programın başında yarışmaya katılan 13 bayan çiftçilerin masalarına giderek onlarla tanışan ve bir süre sohbet eden Valimiz Hakan Yusuf Güner, yarışmada başarılar diledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap açılış konuşmasında bulundu.

Konuşmasında tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin önemine değinen Arap, ilimizde sürdürülen tarım ve hayvancılık faaliyetleri hakkında bilgiler verirken, kurum olarak bayanlarında çiftçilik konusunda bilgilendirilerek tarım ve hayvancılık faaliyetlerinde daha etkin ve kaliteli bir üretimin gerçekleştirileceğini belirtirken, bunun sağlaması için böyle bir program gerçekleştirildiğini, bu anlamda da verdiği desteklerden dolayı başta Sayın Valimiz olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür ederek, yarışmaya katılan kadın çiftçilere başarılar diledi.

Daha sonra mahalli sanatçı Rıfat Okumuş şarkı ve türküleriyle programa renk kattı. Oyun havaları türkülerinin söylendiği programda yöresel kıyafetler giyen yarışmacılar oyuna ritim tutarak yarışma öncesi stres attılar.

Daha sonra teker teker yarışmacılara söz verilerek kendilerini tanıtmaları istendi. Günlük hayatlarına tarım ve hayvancılık alanında yaptıklarını anlatan yarışmacılar, yarışma hakkındaki duygu ve düşüncelerini belirttiler.

Soruların sorulmasına geçilen yarışmada tüm sorulara doğru cevabı veren ve Dazkırı ilçesinden katılan kadın çiftçi İnci Tarhan birinci olurken, yine Sultandağı ilçesinden Gülfer Özdemir 2. Evciler ilçesinden yarışmaya katılan Azime Özmen ise 3. oldu.

Yarışma sonunda dereceye giden kadın çiftçilerin ve sağlık nedenleri nedeniyle yarışmaya ara veren ve büyük bir özveri göstererek tekrar yarışmaya dönen Şuhut İlçesinde Nazande Özdaş hanıma ödüllerini Valimiz Hakan Yusuf Güner ve eşi Berrin Güner verdi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce düzenlenen ‘Kadın Çiftçiler Yarışıyor’ isimli bilgi yarışması tüm yarışmacılar ile protokol üyelerinin birlikte fotoğraf çektirmeleri ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi