Vali Güner'in Dünya Yaşlılar Günü Kutlama Mesajı
Yaşlılara hak ettikleri değerin ve saygının gösterilmesi amacıyla 1 Ekim Günü Birleşmiş Milletler Teşkilatı tarafından "Dünya Yaşlılar Günü" olarak kabul edilmiştir.
Toplumumuz için değişik mana ve önem ifade eden yaşlılık, hayatın çok özel bir dönemidir. Yaşlılar, geçmiş yılların birikimi ve tecrübesiyle geleceğe ışık tutan, bizlere yol gösteren, geçmiş ile gelecek arasında köprü kuran, kültürün, gelenek ve göreneklerin gelecek nesillere taşınmasını sağlayan en kıymetli varlıklarımızdır. Bizim geleneklerimizde yaşlılara hürmet, sevgi ve hizmet vardır. Kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim ve Peygamber Efendimizin hadislerinde de yaşlılara saygı, sevgi, hürmet ve hizmetin önemli davranışlar olduğu belirtilmektedir. Yaşlıların toplum ile bütünleşmelerini ve yaşama bağlı kalmalarını sağlamak, ömrünün büyük bir kısmını topluma ve ülkeye hizmetle geçirmiş bu insanlara şükran ifadesi olacaktır. Bizleri bugünlere ve geleceğe hazırlayan yaşlılarımızın hayatını kolaylaştırmak, sorunlarını çözmek, kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak, onlara gereken sevgi, saygı ve ihtimamı göstermek, toplum olarak hepimizin görevidir.
  Bu duygu ve düşüncelerle bütün değerli ve kıymetli büyüklerimizin "Yaşlılar Günü"nü kutluyor, kendilerine sağlıklı, mutlu ve huzurlu ömürler diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyor, ellerinden öpüyorum.
Editör: Haber Merkezi