Vali Güner'den Şehit ve Gazi Ailelerine İş Müjdesi
Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, kentte 97 şehit ve gazi yakının devlet tarafından istihdam başvurusunun alındığını söyleyerek, "Bunlardan 33 tanesinin inşallah bugün atamaları yapılacaktır" dedi.
Afyonkarahisar Valiliği tarafından, kentteki şehit aileleri, gaziler ve engelli vatandaşlar ile yakınlarına iftar verildi. İftar yemeğine protokol üyeleri de katıldı. Termal bir otelde gerçekleştirilen iftar yemeğine Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, İl Müftüsü Burhan İşliyen, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri, şehit aileleri, gaziler, engelliler ve yakınları katıldı. Gerçekleştirilen yemekte protokol üyeleri davetliler ile tek tek ilgilenirken, protokol üyelerinin birlikte oturmaktansa her biri farklı masalara oturarak oruçlarını açtılar.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Vali Güner, şehit aileleri ve gazilerinin Türk toplumunun inancı ve kültürüne göre çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, onlar için en güzel hediyenin ise onlara hürmet etmek, saygı duymak olduğunu vurguladı. Afyonkarahisar'da 97 şehit ve gazi yakınının istihdam başvurusunun Afyonkarahisar Valiliği'nin koordinesinde alındığını kaydeden Vali Güner, bu başvurulardan 83 hak sahibinin işlemlerinin tamamlanarak Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sistemine girişlerinin yapıldığını söyledi. Vali Güner, "Bu 83 kişiden 33 kişinin işlemleri tamamen tamamlanmış ve evrakları atanmak üzere Başbakanlık Personel Daire Başkanlığına gönderilmiştir. İnşallah bugün yapılacak kura çekimi sonrası inşallah bu kardeşlerimizin hayırlı haberleri gelecek. Kalan 50 kişinin ise incelemeleri sistem üzerinden devam etmektedir. İstihdam için evrakları Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tamamlandıktan sonra Başbakanlık Personel Daire Başkanlığına gönderilecektir. İstihdam edilmek için yeni başvuruda bulunan 14 kişinin işlemleri ise valiliğimiz tarafından yürütülmektedir. Diğer 4 kişinin ise başvuruları yasal koşulları taşımadıkları için olumsuz olarak değerlendirilmiştir. Bunun yanından Afyonkarahisar Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı tarafından 2014 yılında kentimizdeki 7 şehit ve gazi ailesine 7 bin TL tutarında nakdi yardım, 50 aileye ise 2 bin 500 TL nakdi yardım yapılmıştır" dedi.
 
2014 YILINDA 3 BİN 441 KİŞİYE EVDE ENGELLİ BAKIM ÜCRETİ ÖDEMEDİ YAPILDI
 
Afyonkarahisar Valiliği aracılığı kentteki engellilere yönelik yapılan yardımlardan da bahseden Vali Güner şunları söyledi:
 
"Kentimizde engelli kardeşlerimizin sayısı azımsanmayacak orandadır. Onlara sahip çıkarak, dertlerine ortak olmak hepimizin ortak sorumluluğudur. Engellilik sadece onların ve yakınlarının başa çıkması gereken bir sorun değildir. Toplum olarak hepimizin gereken sorumlulukları alması gerekiyor. 2014 yılında valiliğimiz koordinesinde Afyonkarahisar Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından, kentimizde 3 bin 441 kişiye düzenli bir şekilde asgari ücret tutarında 2 milyon 649 bin TL engelli evde bakım ücreti ödenmiştir. Bunun yanında engelli vatandaşlarımızın kent dışı da dahil olmak üzere rehabilitasyon hizmetleri yürütülmektedir."
 
Konuşmaların ardından Müftü İşliyen tarafından yapılan duanın ardından yemek programı sona erdi.
Editör: Haber Merkezi