Valimiz Hakan Yusuf Güner İlk İlçe Ziyaretini Sinanpaşa'ya Gerçekleştirdi
Valimiz Hakan Yusuf Güner, İlçelerimizi tanımak, yöneticilerle tanışmak, yatırımları ve projeleri yerinde incelemek üzere ilk ilçe ziyaretini Sinanpaşa İlçemize gerçekleştirdi.
İlçe Kaymakamı Erhan Günay ve ilçe protokolü tarafından karşılanan Valimiz Hakan Yusuf Güner’e Vali Yardımcısı Sabahattin Yücel, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Recep Oyur ve il müdürleri eşlik ettiler.
Kaymakamlık makamına geçen ve burada bir konuşma yapan Valimiz Hakan Yusuf Güner; “Öncelikle hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Biliyorsunuz biz başladığımız gün itibariyle dedik ki bizim işimiz ve yerimiz sahalardır. Bugün de sahalardayız. İl Genel Meclisi Başkanımız ve üyelerimiz, daire müdürlerimizle beraber halkımızla hemhal olmaya, bize gelemeyene bize ulaşamayan insanlara biz ulaşmak için buradayız Bundan sonra çalışma modelimiz biraz farklı olacak. Ben farklı bir yönetim tarzı benimseyen birisiyim. Yani meseleleri vatandaştan ve insanlardan birebir alacağım. Sadece müdürlerden almayacağım. Vatandaşlarla daha fazla temasımız ve daha fazla kucaklaşmamız olacak. Vatandaşla daha iç içe olacağız. Devletimizin ve hükümetimizin sağladığı imkanlarla Afyonkarahisar ilinde hususiyle de Sinanpaşa ilçesinde çok büyük işlere imza atılmış. Bakın şu anda elli yıllık bir binadayız. Biraz önce kaymakam bey gösterdi adeta dostu gururlandıran, düşmanı hüsrana uğratacak olan devletin temsil edildiği yer olarak kaymakamlık çok güzel bir binaya taşınıyor. Bu devletimizin ve hükümetimizin imkanlarıyla olmuştur. Bu anlamda Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu’na, tüm milletvekillerimize, tüm İl Genel Meclisi üyelerimize ve bu anlamda bizimle beraber ekip olarak çalışan bütün arkadaşlarımıza teşekkürlerimi iletiyorum. Bizden önceki Valimize ve bütün valilerimize hizmetlerinden dolayı şükranlarımı ifade ediyorum. Belediye başkanlarımızın hepsine yapmış oldukları güzel çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Sinanpaşa ilçemize gelirken bir yolu inceledik. Bu yol aslında bizim her sene yaptığımız yollardan bir tanesi. Ama bazı işlerin mahallinde, sahada, yerinde net bir şekilde görülmesi insanlarımızın yapılan işleri daha iyi algılamasının bir alt yapısını oluşturuyor. Bundan sonra hizmetleri de, yapılan işleri de yerinde göreceğiz ve denetleyeceğiz. Mesela bu yolu yapıyorlar yaptıktan sonra bakacağım bu yola. Boşa bakmadım şu anda bu yola. Yapıldıktan sonra bakacağım eğer bu iş iyi bir şekilde yapıldıysa arkadaşlarımıza teşekkür edeceğim, eğer iyi bir şekilde yapılmadıysa bazı tedbirleri düşüneceğiz. Gelip bizatihi ölçeceğim. Bu anlamda kaymakam beye de şu ana kadar yürütmüş olduğu çalışmalarından dolayı teşekkürlerimi ifade ediyorum. İnşallah ilimizde bundan sonraki dönemde de hayırlı hizmetleri, hayırlı çalışmaları devam eder. Bizim için kaymakamlarımızın hepsi birbirinden kıymetli, bizim için hepsi birbirinden önemlidir. Çünkü kaymakamlar bizim elimiz, kolumuz, gözümüz, kulağımız dır. Bizim ilçeleri emanet ettiğimiz ve güvendiğimiz kişilerdir. Onlarda inşallah bu güvene uygun bu güvene layık bir şekilde hizmetlerini yerine getirecekler.”dedi.
Makamda konuşmasını tamamlayan Valimiz Hakan Yusuf Güner, Sinanpaşa ilçesi hakkında başta tarih, eğitim, asayiş, nüfus, tarım, sağlık, ekonomik durumu, kültürel projeler, İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanıma Vakfı faaliyetleri gibi konularda İlçe Kaymakamı Erhan Günay’dan brifing aldı.
Kaymakamlık ziyaretlerini tamamlayan Valimiz Hakan Yusuf Güner, Sinanpaşa Belediye Başkanı Murat Karakoyun ve Sinanpaşa Cumhuriyet Savcısı İhsan Karataş’ı makamında ziyaret ederek karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu.
 
Sinanpaşa Belediye Başkanlığı ziyareti sonunda Belediye Başkanı Murat Karakoyun tarafından Hakan Yusuf Güner’e fincan takımı takdim edildi.
Ziyaretlerini tamamlayan ve ilçenin sorun ve taleplerini dinlemek üzere Belediye Düğün salonunda il ve ilçe protokolü, ilçeye bağlı köy ve mahalle muhtarları ve vatandaşlarla bir araya gelen Valimiz Hakan Yusuf Güner toplantının başında bir konuşma yaptı.
Genel olarak vatandaş odaklı çalıştıklarını ve her şeyin vatandaş için olduğunu belirten Valimiz Hakan Yusuf Güner; “Burada daire müdürlerimizle birlikte sizlerle aynı ortamda olmaktan çok memnunum. Sizler halkımızın seçtiği insanlarsınız. Yani halkımızı temsil etmektesiniz. Her gün karşılaşan halka daha yakın olarak sizlerle birlikte olmak istedik. Burada kimseyi yargılamayacağız. Hedef hatası yapmak istemiyoruz. Burada amaç vatandaşımıza nasıl ulaşabiliriz, onların dertlerine nasıl çare olabilir ve halkımıza nasıl daha iyi hizmette bulunabiliriz diye toplanmış bulunuyoruz. Muhtarlarımız bir sorunu varsa, bir isteği varsa hepsini ne olursa olsun çekinmeden söyleyebilirler. Bizler buraya gelirken hemen her kurum ve kuruluştan temsilcilerle birlikte geldik. Sizlerin her türlü istek ve talepleri ilgililerce not alınacaktır. Konuyla alakalı burada olmayan kurum ve kuruluşların temsilcileri olabilir, bunu da Vali Yardımcım not alacaklardır. Bizde bu istek ve taleplerin takipçisi olacağız. Ben daha önce Sinanpaşa ilçemize Sayın Bakanımızla gelmiştim. Burada bazı istek ve talepler iletildi bize. Bu talep ve istekleri 1 Ekim gününe kadar yerine getireceğiz ve sonuçlarını resmi yazıyla muhtarlarımıza ileteceğiz. Bu anlamda söz seçilmişlerindir diyor sizlerin talep ve isteklerini dinliyoruz.”dedi.
Sinanpaşa ilçemize bağlı mahalle ve köy muhtarları, içme suyu, yol, eğitim ve tarım gibi alanlarda istek, talep ve önerilerde bulundular. Her konu kendi sorumluluk alanına giren kurum ve kuruluş yetkililerince kayda alındı.
Toplantının sonunda konuşan ve Allah’ın izniyle hemen hemen her sorunu çözeceğinin sözünü veren Valimiz Hakan Yusuf Güner; “Sinanpaşa ilçemizi ziyaretlerimiz sırasında ve bu toplantıda bizlerden istek ve talepte bulunulan konular derhal kayıt altına alınacak ve çalışmalar başlatılacaktır. En geç 1 Ekim’de sorunların çözümü için çalışmalar başlatılmış olacak, ya da sorun çözülmüş olacaktır. 1 Ekim’e kadar problem istemiyorum. Eğer çalışmalar sürüyorsa da muhakkak bundan beni haberim olacak.”dedi.
İstek ve taleplerin yerine getirilmesi için verdiği talimatın akabinde kurum ve kuruluş yetkililerine ‘anlaştık mı?’ diye üç kere soru soran Valimiz Hakan Yusuf Güner, kurum ve kuruluş yetkililerinin halka hizmet konusunun önemini vurguladı. Hiçbir kurum ve kuruluştan mazeret istemediğini belirten Valimiz Hakan Yusuf Güner, kendisine iletilen her hususun gereğince yerine getirileceğini belirtti.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun Afyonkarahisar’lı olduğunu, bu ilde dünyaya geldiğini, memleket ve hizmet sevdalısı olduğunu hatırlatan Valimiz Hakan Yusuf Güner; “Sayın Bakanımıza bu şehrin Valisi olarak bize sağladığı sayısız destekten dolayı teşekkür ediyorum. Sayın Bakanımız Veysel Beyin şahsında tüm bakanlarımıza, hükümet üyelerimize ilimize kazandırdığı yatırımlardan dolayı teşekkür ediyorum. Aynı zamanda seçilmiş, atanmış tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Köy muhtarlarımız köylerine gittiklerinden selam götürsünler. Fırsat buldukça köyleri de ziyaret edeceğim. Bizleri karşılayan ve en iyi şekilde ağırlayan halkımıza teşekkür ediyorum. Fakat halkımızdan bir ricam var. Bizim için kimse kurban kesmesin. Bende halkın içinden gelen bir ferdim. Kurban kesilmesini istemiyorum. Sadece sizlerden isteğim ecdadımıza üç İhlas ve bir Fatiha sürelerini okumanızdır. Bana verilen çiçeklerin yerinede dua istiyorum. Çiçek için zahmet etmeyin ben zaten her bireyi çiçek olarak görüyorum. Hepiniz benim için birer çiçeksiniz. Bana vereceğiniz en büyük çiçek ve keseceğiniz en büyük kurban geçmişimize ve ecdadımıza dua etmektir. Ben kendi adıma konuşuyorum. Ziyaretlerim sırasında çiçek ve kurban istemiyorum.”dedi.
Bulunduğumuz konum ve yetkiler açısından büyük bir vebal içerisine de olduğumuzu hatırlatmak istiyorum diyerek sözlerine devam eden Valimiz Hakan Yusuf Güner; “Allah kendinden razı olduğu kulları zümresinin içine bizleri dahil eylesin. Bu işler çok veballi ve önemli işler. Bu sorumluğun görünen ve birde görünmeyen tarafı vardır. Onun için adaletli olun, hakkaniyetli olun, insanlara kin beslemeyin. Onlara daima güler yüzlü davranın ve hiç kimseyi hakir görmeden eşit şekilde yaklaşın. Sizler doğru olun ki insanlar size inansın ve güvensinler. Yunus bu konuda şöyle diyor, ‘Cümleler doğrudur sen doğru isen, doğruluk bulunmaz sen eğri isen’. Bu nedenle daima adaletli ve doğru olacağız. Bazı tercihlerimiz olacak ama bu tercihler mantıklı olmalıdır. Mesela vatanı için, milleti için en kutsal varlıklarını canını feda eden şehitlerimizi baş tacı etmeliyiz. Devletimizin ve hükümetimizin görüşleri bu doğrultudadır. Bizler şehitlerimize sahip çıkmıyorsak, kabirlerini pürnur etmiyorsak burada bulunmamızın bir ehemmiyeti yoktur. Bunun yanında kapanan belediyelerimiz var. Köye dönüşen belediyelerimiz var. Bizler bu yerlerin istek, talep ve önerilerini ön planda tutmalıyız ve bu yerlere pozitif ayrımcılık yapmalıyız. Buralar Valiliğe emanet edilmiş yerlerdir. Bu yaz ve önümüzdeki yaz dönemince bu yerlere daha öncelikli bir şekilde hizmet götüreceğiz. 2 yıl sonra ise her köy aynı seviyede hizmet alacaktır.”dedi. Kapanan belediyelerin borçlarının olduğunu hatırlatan Valimiz Hakan Yusuf Güner, söz konusu borçların bir kısmını yine belediye ait yerleri satarak ödediklerini belirtirken bu konuda sıkıntılar olduğunu ama devletimiz ve hükümetimizin kapanan belediyeler için destekte bulunduğunu, bu desteği de en iyi şekilde kullanacaklarını vurguladı.
Şu anda bizden istenilenlerin Valiliğimizin koordinasyonun da en kısa zamanda yerine getirilebilecek iş ve işlemler olduğunu belirten Valimiz Hakan Yusuf Güner; “Bu iş ve işlemlerin tamamlanması hususunda yazıyla önce kaymakamlıklarımıza ve köy muhtarlarımıza bildireceğim. Buraya gelen ve halkla ilgilenen herkese teşekkür ediyorum. Beni mahcup etmeyeceklerine inanıyorum. Bizlerle birlikte çalışma şevki içerisinde olan kişiler bizim başımızın tacıdır. Bizler halkın Valisiyiz ve halkımıza hizmet için buradayız. Ben bu şekilde çalışıyorum. Benimle çalışan arkadaşlarda bu görüş çerçevesinde çalışması gerekiyor.”dedi.
Sinanpaşa ilçesinin çok güzel bir ilçe olduğunu belirten Valimiz Hakan Yusuf Güner; “Burada çok güzel insanlar var. Burada çok güzel imkanlar var. Cennet gibi bir yerde çok iyi konumlarda yaşadığınız için ve işini en iyi şekilde yapan kurum ve kuruluş yetkililerine sahip olduğunuz için ne kadar şükretseniz azdır. Cenabı Allah ağzımın tadını bozmasın.”dedi. Bu anlamda Muhtarlara seslenen ve düğünlerde silah atılmaması için derhal çalışmalar başlatılması talimatını veren Valimiz Hakan Yusuf Güner; “İlk olarak düğün sahipleri davetiyelerine ‘Düğünümüzde silah kullanılması yasaktır’ diye yazdırsınlar. Aldığım bilgilere göre burada bunun yüzünden birçok kişi can vermişler. Silah atmanın önüne geçelim. Silah atmayanlara ve durumu olmayanlara burada Kaymakamlarımıza talimat veriyorum ve bende bu konuda söz veriyorum. Eğer silah atmak istemeyen, düğününde silah kullandırtmayan ve havai fişeğe param yetmiyor diyenlere ben ve kaymakamlarımız yardımcı olacaklardır.”dedi. Düğünlerde silah kullanılmasının önüne geçmek için çalışmalarda bulunacaklarının üç kere sözünü alan Valimiz Hakan Yusuf Güner; ”İnsanları bu konuda bilinçlendirin ve onların rızalarını alarak silah kullanımının önüne geçelim. Burada yaptığımız çalışma il genelinde ve hatta Türkiye’de örnek bir çalışma haline gelsin. Bunu bugün başlatıyoruz. Bu da veballi bir durum. Bu vebal sizlerden sözü aldığım için sizlerin de üzerindedir. Kimse bana taşıma ruhsatı için gelmesin. Böylece düğünlerde yapılan bu kötü geleneği unutturalım ve kimsenin canı bu yüzden yanmasın. Bu anlamda sizlere teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki beraberce çok güzel iş ve işlemlere imza atacağız.”dedi.
Toplantıyı sonlandıran Valimiz Hakan Yusuf Güner, Sinanpaşa ilçesine olan ziyaretini tamamlamış oldu.
 
Editör: Haber Merkezi