VALİ GÜNER: ÖDENEKLERİ BEKLETİRSENİZ HESABINI SORARIM

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, kamu kurumlarına ayrılan ödeneklerin bekletilmemesi gerektiğini söyledi. Güner, daire müdürlerini bu doğrultuda uyardı

2015 yılının ilk İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi. Toplantıya, Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner’in yanı sıra Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Vali Yardımcıları Ali Osman İşşen ve Adem Uslu, İlçe Kaymakamları, İlçe ve Belde Belediye Başkanları ile Yatırımcı Kuruluşların Bölge ve İl Müdürleri katıldılar.

HERKES KENDİNE ÇEKİ DÜZEN VERSİN

İl Koordinasyon Toplantısı’nda konuşan Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, daire müdürlerini ödenekler konusunda uyardı. Vali Güner, “Benden önceki dönemde belki daha başarılıydı, benim dönemimde bir daire müdürünün bir ödeneği beklettiğini duyarsam bunun hesabını sorarım. Hiç kimse bunun kusuruna bakmasın. İradenin olmadığı yerde idare olmaz. Bir daire müdürü ben daire müdürüyüm diyorsa işin gereğini gayet ciddi ve işini sahiplenmek suretiyle yürütecek. Bugün bir daire müdürlüğünde görev yapan mühendis, daire müdürüne yapılan işin yaklaşık maliyetinin yanlış olduğunu ifade ediyor. Kardeşim yaklaşık maliyet yanlışsa bunu başka birisi mi yaptı. Bu sene ihale edilecek ihale iptal ediliyor. Ya da tehir ediliyor. Bu sefer iş yetişmiyor. Ondan sonra bir takım kişiler çıkıyor konuşuyor, işler yürümüyor diye. Lütfen herkes kendine çeki düzen versin. Bekleyen hiçbir ödenek istemiyorum” dedi.

1 HAFTADA CEVAP VERİN

Yazışmaların cevaplarının da bir hafta içinde verilmesini isteyen Vali Güner, “Bir kurum sizlere bir şeyi soruyorsa bunu en kısa zamanda cevaplamaya çalışın. Hatta cevabınızı imkanlar ölçüsünde 1 hafta içerisinde cevaplayın. 3 ay, 4 ay beklemeyelim. Zaten inşaat sezonu geçiyor, mevsim geçiyor. Yani 3 ay sonra verilen cevaptan dolayı yatırımlar bir sene sonraya sarkıyor. Buradan daire müdürlerinden özellikle birinci ricam lütfen kurumlar arası görüş ve bilgi alış verişlerini adeta ticaret yapar gibi elden ele verilir gibi hızlı bir şekilde yapalım. Hangi kuruma ait olursa olsun, hangi sebeple olursa olsun. Görüş sorulursa, hangi kuruma sorulursa sorulsun gidip iş ve işlemleri takip etmek zorundadır” diye konuştu.

İŞTE, GÜÇTE, FİKİRDE BİRLİK

Afyonkarahisar Valiliği’nin yan tarafındaki bina için birçok kez görüşme yaptığını hatırlatan Vali Güner, “Bakın Valilik binası yanında bir bina var. Bu binanın tahsisi için 3 defa Vali Yardımcısı, 5 defa Milli Eğitim Müdürü ve iki defada Vali olarak da ben gittim. Bu ayıp değil gerekirse bir daha gideceğim. Vali böyle yapıyorsa daire müdürleri bundan daha fazla yapmalıdırlar, daha fazla çalışmalıdırlar. Bu anlamda da yerel yönetimlerimizce de yazılara verilecek olan cevaplar hızlandırılsın. Bakın yerel yönetimlerde seçimler bitti. Artık seçilen kişiler bulunduğu yerin temsilcileridir. Bu anlamda halka hizmet etmek, vatandaşa hizmet etmek, hukuk kuralları, kamu vicdanı ve bu bağlamda kamuoyu gözü önünde yürütülecek. Bu anlamda kurum ve kuruluşlar hangi siyasi partiden olursa olsun, el ele gönül gönüle bütün belediyelerle iş birliği, güç birliği, fikir birliği ve Afyonkarahisar il ve ilçelerine halkına hizmet etme birliği içerisinde çalışacaklar” şeklinde konuştu. (Kocatepe)

Editör: Haber Merkezi