Vali Güner, Misafir Generaller ve İl Protokolü Afyonkarahisar Halkı İle Birlikte Zafer Halk Yürüyüşüne Katıldılar.
25-30 Ağustos Zafer Haftası Kutlama Proğramı kapsamında düzenlenen Zafer Halk Yürüyüşü 13. Uluslararası Zafer Festivali için ilimize gelen misafir halkoyunu ekiplerinin gösterileri eşliğinde yapıldı.
Hükümet Meydanı'nda başlayan Zafer Halk Yürüyüşüne Valimiz Hakan Yusuf Güner, İkmal Komutanı Tuğg. Gökhan İsmet Gülmez, M.S.B.LIĞI Temsilcisi Tuğg. Nuri Cankıymaz, DNZ.K.K.LIĞI Temsilcisi Tuğa. Muhittin Elgin, HV.K.K.LIĞI Temsilcisi Hv.Tuğg. Recep Ünal, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, Vali Yardımcısı Akgün Corav, İGM Başkanı Salih Sel, İl Müdürleri, Yurtdışından katılan misafirler ile birçok vatandaş katıldı.
Afyonkarahisar Belediyesi Mehteran Takımı öncülüğünde, hükümet konağı önünden başlayarak Kurtuluş Caddesi istikametinde devam ederek eski Yoğurt Pazarı Kavşağı'nda sona eren olan yürüyüş sırasında Şekerbank kavşağında bir gösteri sunan Halk Oyunları ekiplerinin gösterileri büyük beğeni topladı.
Afyonkarahisar Belediyesi 13. Uluslararası Zafer Halk Oyunları Festivali'ne başta Avusturya, Moldova, Azerbaycan, Slovakya, Romanya ve diğer ülkelerin halk oyunu ekiplerinin yanı sıra yurt içinden de birçok Halk Oyunları topluluklarının katıldığı Zafer Yürüyüşüne Afyonkarahisar halkı büyük ilgi gösterdi.
13. Uluslararası Zafer Halk Oyunları Festivali'ne katılmak üzere ilimize gelen ekipler, Zafer Halk Yürüyüşü sırasında kendi kültürlerini yansıtan oyunlarını ve danslarını sergilediler.
Yürüyüşün sonunda basın mensuplarına açıklama yapan Valimiz Hakan Yusuf Güner; “Zafer Haftası Kutlama Proğramı kapsamında ülke dışından ve ülke içinden halk oyunu ekiplerini ilimiz de ağırlıyoruz. Günün değişik saatlerinde ve değişik mekanlarında yaptıkları gösterileri ile hem izleyenlerde oyunlarını paylaşıyorlar, hem de kültürel kaynaşma oluşturuyorlar. Bu etkinlikle ülkelerin birbirleriyle kaynaşmalarına, kardeşliğin ve güzelliklerin oluşmasına ve Afyonkarahisar’ın tanıtımına zemin hazırlanıyor. Ben bu çerçevede Belediyemize, Kredi Yurtlar Kurumuna ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz ile tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Afyonkarahisar’ın tanıtılması ve daha geniş kitlelere ulaşılması ilimiz için çok önemlidir. Zafer Haftası resmi bir bayram ama daha geniş kitlelere ulaşıldığı taktirde milli kültürümüzün, milli hasletlerimizin ve karşılıklı kültür alış verişinin kaynaşmasına vesile olunuyor. Afyonkarahisar son derece potansiyeli geniş, kültürel ve doğal güzelliklerini var eden bir şehir. Bunun tanıtılması için bu bir fırsattır. Bundan sonra bu programların daha çok festival havasına bürünmesi ve daha çok kişiye hitap etmesi ilimiz için büyük önem arz ediyor. Bu anlamda herkesi bu şehrin tanıtılması ve Milli Mücadele’yi daha çok kişiye yansıtmak için projesi olan herkes Valiliğimize, Belediyemize ve İl Kültür Turizm Müdürlüğümüze başvursun, kapımız bu konuda herkese açıktır. Amacımız Afyonkarahisar’ımızın güzelliklerini, kültürel değerlerini daha çok kitleye ulaştırmaktır. Bu akşamda saat 21:00’de Valilik önünde güzel bir organizasyon var. Bütün halkımızı bu ve bunun gibi etkinliklere katılmaları için davet ediyorum. Ayrıca bir sonraki gün ilimize ünlü sanatçı Hande Yener geliyor, tüm halkımızı fikri, zikri ve düşüncesi ne olursa olsun bu tür etkinliklere davet ediyoruz.”dedi.
 
 
 
 
 
 
 
Editör: Haber Merkezi