Vali Güner: “Kurtuluşun 93. Yılını Afyonkarahisar’lı Halkımızla Kutladık.”

        Cumhuriyetin kazanıldığı ve kurulduğu Afyonkarahisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. Yıldönümü Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen coşkulu törenle kutlandı.

        Törene Valimiz Hakan Yusuf Güner’in yanı sıra Milletvekilleri Av. Burcu Köksal, Av. Ali Özkaya, Av. Mehmet Parsak ve Av. Halil Ürün, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Gökhan İsmet Gülmez, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Kuvvet Komutanlıkları Temsilcileri, il protokolü, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        Tören alanına gelen Valimiz Hakan Yusuf Güner ilk olarak halkı selamladıktan sonra Zafer Bayramlarını kutladı.

Daha sonra Valimiz Hakan Yusuf Güner ile beraberindekiler Afyonkarahisar Zafer Müzesini gezdiler. Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Kurtuluş Savaşının planlarının yapıldığı Zafer Müzesini gezen protokol üyeleri ile diğer katılımcılara Kurtuluş Savaşının nasıl planlandığı ve gerçekleştirildiği anlatıldı.

        Müze ziyaretin sonrasında protokol üyelerinin top atışı eşliğinde tören alanında yerlerini almasıyla tören başladı.  Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende Devlet büyüklerinden gelen kutlama mesajları okundu.  Törende Belediye Başkanı Burhanettin Çoban günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

        Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın konuşması için lütfen tıklayınız.

Belediye Başkanı Çoban’ın konuşmasını tamamlamasının akabinde Afyonkarahisar’ın Bayat ilçesinden olan Şair Mehmet Yiğit tarafından okunan on kıtalık Kurtuluş Savaşı konulu şiiri tören alanında bulunanlardan büyük alkış aldı. Şair Mehmet Yiğit şiirini tamamladıktan sonra Atatürk resimli ay yıldızlı bayrak açtı.

        Bayat ilçesinden Şair Mehmet Yiğit şiiri için lütfen tıklayınız.

Tören Afyonkarahisar Belediyesi Mehteran Bölüğünün gösterilerinin ardından Valimiz Hakan Yusuf Güner’in kutlama komitesi üyelerini tebrik etmesi ile sona erdi.

        Tören sırasında Zafer Müzesi yanında AYTAM tarafından düzenlenen ‘İşgal Günlerinde Afyonkarahisar’ adlı fotoğraf sergisi halk tarafından ilgi ile incelendi.

Editör: Haber Merkezi