Vali Güner Engelli Vatandaşlarımızla İftar Yemeğinde Buluştu

Valiliğimizce Engelli Vatandaşlarımız için her yıl düzenlenen iftar programı bu yılda Öğretmen Evinde Valimiz Hakan Yusuf Güner’in katılımıyla gerçekleştirildi.

İftar programına Valimiz Hakan Yusuf Güner’in yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Eray, İGM Başkanı Salih Sel, Vali Yardımcısı Erhan Günay, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Yusuf Kenan Topçu, diğer protokol üyeleri ve ilimizde faaliyetlerini sürdüren derneklerden Engelliler Meclisi Başkanı Mesut Yurt, Beyazay  Derneği Afyon Şube Başkanı Feyza Kayar, Türkiye Sakatlar Derneği Afyon Şube Başkanı Nilgün Akgün, Otistik Çocuklar Derneği Başkanı Fatma Kava, Altı Nokta Körler Derneği Afyon Şube Başkanı Ahmet Atacan, Ağır Zihinsel Engelliler Dernek Başkanı Hatice Özkan, Özel Sporcular Derneği Başkanı Hanife Yılmaz, Özel Sporcular Spor Kulübü Başkanı Serap Güderler, engelli vatandaşlarımız ve aileleri katıldılar.

İftar programının başında Valimiz Hakan Yusuf Güner engelliler ve aileleri ile oluşan misafirlerini masalarında tek tek ziyaret ederek hoş geldiniz dedi ve hayırlı ramazanlar temennisinde bulundu. Programda Engelliler Meclisi Başkanı Mesut Yurt  bir ilahi okudu.

Daha sonra sözü alan Valimiz Hakan Yusuf Güner; “Öncelikle bugün öğretmen evimizde mübarek ramazan vesilesi ile sizlerle bir arada olmanın ve sizlerle hemhal olmanın büyük bir mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Bizler geçmişi, tarihi, kültürü itibari ile Müslüman Türk Milletiyiz. Bu yönü ile Afyonkarahisar Müslümanlığın, Türklüğün gerek cumhuriyet döneminde gerekse cumhuriyet öncesinde yıllar boyu silahtarlığını, sancaktarlığını yapmış kadim bir kenttir. Sizlerle birlikte bu güzel Afyonkarahisar şehrimizde hemhal olmanın, mübarek ramazan vesilesi ile bir çatı altında Allahın kelamı ile Allahın rahmeti ile buluşmak üzere iftarımızı açmanın büyük bir mutluluğunu duymaktayım. Ramazan sadece insanların bedeni bir takım ibadetlerini daha yoğun bir şekilde yaptıkları ay değildir. Ramazan insanların bir yıl boyunca elde etmiş oldukları manevi birikimleri olgunlaştırdıkları ve taçlandırdıkları, Kadir Gecesinde de ariflik sıfatına ariyet varlığından da kurtularak saflığa ulaştıkları mübarek bir aydır. Ramazanın sadece toplumsal boyutu değil aynı zaman da bizler için hakka yaklaşma, hakka yakın olma, hakla kucaklaşma ve buluşma boyutu da vardır. O yönü ile bizler mübarek ramazan ayında biraz önce Mesut Yurt kardeşimizin de okumuş olduğu ilahiler de ifade edildiği gibi ilahilerle kuranla gönül perdemizi titretir, cenabı hakka ünsiyetimizi, sevgimizi ve yakın duygularımızı bir kez daha hissederiz. İnanıyorum ki bizler Afyonkarahisar’da kültürümüzle, geleneklerimizle, yardımlaşma duygumuzla, birlik ve beraberliğimizle, kurum ve kuruluşlarımızla, özel idaremizle, vakfımızla ve diğer bütün kurumlarımızla bu hizmeti, bu kültürü yaşatmaya gayret ediyoruz. Nasıl ki bir ağacın kökü olmaz ise nasıl ki bir bedenin kökü olmaz ise üstteki varlığının bir ifadesi ve hayat bulması mümkün olamaz. Onun için bizlerde sadece Ramazanı bir açlık, bir mahrumiyet, bir beden terbiyesi değil aynı zamanda kökümüzle bedenimizin ve bünyemizin buluştuğu, kökümüzle ruhumuzla Cenabı Hakkın zatı varlığı ile bu fani dünyadaki bedenimizin varlığımızın buluştuğu kutsal bir dönemeç olarak görmek zorundayız. Onun için merhametlerin en bereketlisi, yardımlaşmanın en bereketlisi, kucaklaşmanın en bereketlisi insanın içinde Kadir Gecesini de barındıran ariyet varlığından kurtulduğu ve manevi olarak mertebe kat etiği bu mübarek aylarda daha güçlü hale gelmektedir. Ben bu aziz milletin bir evladı olmaktan ve bu devletin hizmetkarı olmaktan ve Afyonkarahisar’da siz değerli engelli kardeşlerimle bir araya gelmekten şeref duyuyorum. Cenab-ı Allah devletimize, milletimize ve aziz bayrağımıza zeval vermesin. Cenab-ı Allah birliğimizi, beraberliğimizi, dirliğimizi, peygamberin evladı olmayı ve bu kutsal memlekette, sancakta şerefimizle,  namusumuzca asırlarca yaşamayı nasip etsin diyorum. Hepinize afiyet olsun diyor, saygılarımı sunuyorum. ’’dedi.

Valimiz Hakan Yusuf Güner’in engelli kardeşlerimizin onuruna düzenlediği iftar programı Afyonkarahisar Ritim Gençlik Spor Kulübüne bağlı semazenlerin sema gösterisini yapmalarının ardından son buldu.

Editör: Haber Merkezi