Vali Güner: Düğünde Silah Atmayın, Havai Fişeğiniz Benden
Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, köy düğünlerinde silah yerine havai fişek atılmasını isteyerek, "'Düğünümüzde silah atmak yasaktır yazan davetiyeyi gelin gösterin, havai fişekleriniz benden" dedi.
Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel ve daire müdürleri ile birlikte Sinanpaşa İlçesi'ni ziyaret etti. Sinanpaşa Kaymakamlığı'nda ilçe hakkında bilgi alan Vali Güner, Kaymakam Erhan Günay'ın ilçede bir kömür ocağı bulunduğunu dile getirmesiyle "Not alın, orayı denetleyelim" uyarısında bulundu. Kaymakam Günay'ın çok kapasiteli olmadığını belirtmesi üzerine Vali Güner, şunları söyledi:
"İş güvenliği açısından bir gözden geçirelim. Orayı denetleyelim. Böyle oluyor zaten. Ocaklar sahipsiz oluyor, çöküyor, 10 kişi ölüyor. Ondan sonra hükümete mal ediliyor. Zamanında denetlenmiyor, zamanında incelenmiyor, zamanında bakılmıyor, bürokratlar görevini yapmıyor, suç hükümetin oluyor. Öyle bir şeyi kabul etmeyeceğiz, öyle bir şeye zemin hazırlamayacağız. Biz işimizi iyi yapacağız, siyasetçi de siyasetini yapacak."
Silah Atmayana Havai Fişek
Belediye Düğün Salonu'nda köy muhtarlarının sorunlarını da dinleyen Vali Hakan Yusuf Güner, düğünlerde silah atılmamasını istedi. Vali Güner, "Muhtarlarımızdan rica ediyorum, düğünlerde silah atılmasını engelleyin. Düğünlerde silah yerine havai fişek atılsın. 'Düğünümüzde silah atmak yasaktır' yazan davetiyeyi gelin gösterin, havai fişekleriniz benden. Silah attırmamak konusunda söz veriyor musunuz? Bu veballi bir iş. Ben sizden vebal aldığım için yırttım, vebal sizde" dedi.
'Kurban Kesmeyin, Dua Edin'
Ziyaretlerinde kurban kesildiğini ve kendisine çiçek verildiğini söyleyen Vali Güner, çiçek ve kurban yerine dua istedi. Vali Güner, "Biz geldiğimiz için kurban kesmeyin. Kurban kesmek yerine beni yetiştiren atama, ceddime bir Fatiha, 3 İhlas okursanız en büyük kurbanı, deveden daha büyük kurbanı kesilmiş sayarım ben. Ben sizden sadece dua talep ediyorum. Onun dışında hiçbir talebim yok. Çiçek de zahmet ediyorsunuz, çiçeğe de gerek yok. Hepiniz ayrı çiçeksiniz. Bana vereceğiniz en büyük çiçek, ceddime yapacağınız duadır. Onun dışında çiçeğe, kurbana ben geldiğim zaman gerek yok" diye konuştu.
       Vali Güner, toplantının ardından muhtarlarla tek tek tokalaştı.
 
Editör: Haber Merkezi