Vali Güner; '1175 Kişiye Yeni Kurs Başlatıyoruz.'

Kalkınmanın ve ilerlemenin göstergesi olan işsizlik sayısının en az olduğu ilimizde, Valimiz Güner'in talimatlarıyla işsizlik sayısının azaltılmasının yanında nitelikli eleman yetiştirilmeye de devam ediliyor. Afyonkarahisar'ı her gün bir adım daha ileriye taşıyan Valimiz Hakan Yusuf Güner, ilimiz turizmini canlandırmak adına hizmet sektöründe nitelikli eleman yetiştirilmek üzere başlattığı başarılı çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

 Afyonkarahisar'da Kültür ve Turizm Çalıştayı yaparak bir ilki gerçekleştiren Valimiz Hakan Yusuf Güner, turizm sektörünün geliştirmek adına nitelikli personel yetiştirilmesi kararı almıştı. Bu doğrultuda çalışmalarını sürdüren Valimiz Hakan Yusuf Güner'in talimatıyla Çalışma ve İş Kur İl Müdürlüğü 2016 yılında ilk etapta başta hizmet sektörü olmak üzere diğer sektörleri de kapsayan 1175 kişiye nitelikli mesleki eğitim kursu başlatıyor.

Bu çalışmalara örnek olan bir protokol Valimiz Hakan Yusuf Güner'in huzurunda imzalandı. Valilik makamında gerçekleştirilen protokol imza töreni Budan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Celal Budan’ın hazır bulunduğu ziyarette Budan Termal Otel Genel Müdürü Vahap Kayadan ve Çalışma ve İş Kur İl Müdürü Erdem Ünlüyalvaç arasında imzalandı.

Protokol imza töreninde yaptığı konuşmada Afyonkarahisar'a geldiği ilk günlerden itibaren Afyonkarahisar'da büyük bir potansiyel gördüğünün altını çizen Valimiz Hakan Yusuf Güner, Afyonkarahisar'da her türlü imkanın var olduğunu, bunun doğru ellerde ve doğru bir şekilde kullanıldığı taktirde başarının kaçınılmaz olduğunu belirtirken; "Afyonkarahisar'da bulunduğum süre  içerisinde çok fazla şey değişmedi. Bizler mevcut imkanlarımızı en iyi şekilde değerlendirmeye başladık ve bu durumu artırarak devam ettiriyoruz. Bizim amacımız bu tür çalışmalara önderlik etmek, yol göstermek, başarıya giden yolda destekçi olmak ve en önemlisi de bulunduğu ile katkı sağlamak için halkın hizmetkârı olmaktır. İşte bu düsturla çalışmalarımıza başladık, Allah nasip ederse de böyle de devam edeceğiz. Ben bu anlamda ilimize katkı sağlamak amacıyla bir önemli olaya daha önderlik etmek suretiyle şahit oluyorum. İnanıyorum ki bu çalışmalar artarak devam edecektir. Ben bu çalışmalarda yanımızda olan herkese teşekkür ediyor, imzalanan protokolle hizmet sektörünün daha da ileriye taşınacağına inanıyor ve proje hayırlı olsun diyorum."dedi.

Çalışma ve İş Kur İl Müdürü Erdem Ünlüyalvaç; "2015 yılının son aylarında başlayıp, 2016 yılında da devam eden hizmet sektöründe dahil olmak üzere 372 programımız var. Bu programlar içerisinde 801 kişi işbaşı eğitim programına dahil olmaktadır. Bu kişiler otellerimiz gibi hizmet sektörünü ilgilendiren kat hizmetleri, müşteri hizmetleri, garson, aşçı ve aşçı yardımcısı eğitimi almaktadır." dedi.

 Valimiz Güner'in makamında imzalanan protokol hakkında bilgiler veren Ünlüyalvaç; "Budan Grup'un otel sektöründe nitelikli personel çalıştırılmak üzere iş başı eğitimi düzenliyoruz. Bu program içerisinde kat hizmetleri ve resepsiyon hizmetleri yer almaktadır. Bu program dahilinde 25 kişinin eğitimi sağlanmış olacak. Bu anlamda sayın Valimizin talimatlarıyla otel sektörü ve lokanta sektörü gibi hizmet üreten işletme sahiplerini bu programdan yararlanmaya davet ediyoruz."dedi.  Sayın Valimizin koordinesiyle 2015 yılını başarıyla tamamladıklarının altını çizen Ünlüyalvaç, 2016 yılı itibarıyla 10 meslek dalından 1175 kişi için çalışma programı yapıldığını belirtirken, nitelikli hizmet sektörü için personeli yetiştirmek üzere Valimizin öncülüğünde çalışmalar hız kazandığını ifade etti.

 

Yapılan başarılı çalışmalardan olumlu olarak etkilendiklerinin altını çizen Budan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Celal Budan, Valimiz Hakan Yusuf Güner'in Afyonkarahisar için büyük bir değer olduğunu, bu anlamda başta Valimiz Hakan Yusuf Güner olmak üzere ilimizdeki bu başarının sağlanmasına katkı sağlayan herkese teşekkür ettiğini belirtti.

Editör: Haber Merkezi