Vali Balkanlıoğlu Isparta’da
Yaş haddi nedeni ile gelecek ay emekli olacak Isparta Valisi Memduh Oğuz'a Süleyman Demirel Üniversitesi’nce fahri doktora verildiği programa Vali İrfan Balkanlıoğlu’da katıldı.
Isparta Valisi Memduh Oğuz’un emekliye ayrılması nedeniyle Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde düzenlenen veda ve fahri doktora törenine, Vali İrfan Balkanlıoğlu ile Burdur Valisi Nurettin Yılmaz’da katıldılar.
Süleyman Demirel Üniversitesi öğretim elemanlarının sunduğu müzik dinletisiyle başlayan törenin açılış konuşmasını yapan SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, halk olarak millete hizmetkarlık yapmış insanların ödüllendirilmesi gerektiğini belirtirken, düzenlemiş oldukları fahri doktora töreniyle geleceğin liderlerine ufuk açarak yol gösterdiklerini dile getirdi. "Ülkelerin kalkınmaları, devletin örgütsel yapısını iyi bir şekilde ortaya koymasıyla mümkün olur" diyen İbicioğlu, "Gelişen, değişen dünyaya paralel olarak her şey merkezden idare edilemez. Merkez, tek başına idare etmeye çalıştığı zaman kararlarda yavaşlama ve bürokratikleşme meydana gelir. Türkiye, özellikle son yıllarda yereli güçlendirmeye çalışmaktadır. Her ilin, ilçenin, beldenin başındaki yöneticilerin kabiliyeti, devletin fonksiyonlarını icra etmesinde çok önemli işleve sahip. Yöneticinin görevini, bir görev olmasının ötesinde liderlik ruhuyla, ibadet aşkıyla yapması, toplumu kucaklaması, topluma vizyon belirlemesi, ortak aklı uygulaması çok önemli" dedi.
Vali Oğuz’un halkla iç içe olan, problemlere çözüm üreten, herkese eşit yaklaşan bir vali olduğunu dile getiren Rektör İbicioğlu, "Bizim için çok değerli olan valimiz, SDÜ’nün her zaman yanında olmuş, Isparta’nın ilim şehri olmasına, tarihinin ortaya çıkarılmasında, marka şehir olmasına büyük katkı sağlamıştır" ifadelerini kullandı.
Törende bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu; mülki amirliğin, sorumluluğu büyük bir görev olduğunu, güzel eserler bırakan insanların her zaman hatırlanacağını belirterek, Vali Memduh Oğuz Türkiye’nin her yerinde görev yapmış, çevresinde sevgi çemberi oluşturmuş bir validir" dedi.
 
Konuşmaların ardından Memduh Oğuz’un hayat hikayesini konu alan ve SDÜ Kurumsal İletişim Merkezi’nce hazırlanan "Isparta Sevdalısı Bir Bilge" adlı kısa film izlendi. Daha sonra SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, SDÜ Senatosu'nun fahri doktora verilmesi kararını okuyarak Vali Memduh Oğuz’a biniş giydirdi ve fahri doktora belgesini sundu.
Vali Memduh Oğuz yaptığı konuşmada, bugünün hayatının en önemli günü olduğunu belirterek, "Bir yolun sonu; bu yolun sonunda Türkiye’nin en önemli üniversitelerinden biri, Türkiye’nin gurur kaynağı olan Süleyman Demirel Üniversitesi’nden fahri doktora ünvanı almak çok büyük bir şeref. Beni bu payeye layık gören tüm SDÜ mensuplarına teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum"dedi.
Rektör İbicioğlu törenden sonra Vali Memduh Oğuz, konuk valiler ve protokol üyelerini makamında misafir ederek günün anısına hediyeler takdim etti.
Editör: Haber Merkezi