Vali Balkanlıoğlu Akharım ve Düzağaç Belediye Başkanlarını Makamında Kabul Etti
Vali İrfan Balkanlıoğlu, Mart 2014 Yerel Seçimlerinde Sinanpaşa İlçemize bağlı Düzağaç Belediye Başkanlığını kazanan Muammer Işıklı ile Sandıklı ilçemize bağlı Akharım Belediye Başkanlığını kazanan Eşref Ünsal’ı makamında kabul etti.
Kendilerini kabul ettikleri için teşekkürlerini belirten Düzağaç Belediye Başkanı Işıklı ile Akharım Belediye Başkanı Ünsal : “vatandaşlarımıza vereceğimiz hizmetler konusunda Sayın Valimizin desteğini almak için ziyarette bulunuyoruz. Biliyoruz ki değerli Valimiz yapacağımız her türlü çalışmamızda bizlere destek olacaktır. Yoğun iş temposu içerisinde bizleri kabul ettikleri için kendilerine tekrar teşekkürlerimizi sunuyoruz” dediler.
Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Balkanlıoğlu: “Öncelikle her iki Belediye Başkanımızı da tebrik ediyorum. Hayırlı hizmetler yapmalarını temenni ediyorum. Bizde Valilik olarak yapabileceğimiz her türlü desteği kendilerine göstermek istiyoruz. Ayrıca civarındaki köyler ve kapanan belediye olması nedeniyle köye dönüşen yerleşim birimlerimizde ve bütün köylerimizde artık belediyelerde olan her türlü hizmeti yapmak için yola çıktık. Belediye Başkanlarımız kendi beldeleri dışında yakınlarında bulunan kapanarak köye dönüşen yerleşim alanlarına da hizmet etme talebinde bulundular. İl Özel İdaresi buralara hizmet götürmek için çeşitli masraflar yapacak. Gerektiğinde personel istihdam edecek, bu konuda belediyelerle beldelerle protokol düzenleyip işbirliği yapılabilir. Belediyeler bu hizmetleri sağlıklı yürüttüğü sürece de hem oradaki beldelere de bir kaynak sağlanmış olur. Kendilerine bu fikrinden ve önerisinden dolayı da teşekkür ediyoruz. Bunu inceleme ve değerlendirmeye değer bulduk. Şimdi zaten kapanan belediyelerde personel aynen hizmete devam ediyor. Zaman içerisinde bu personel çeşitli kurumlara naklen gidecekler, gene benim tahminim bulundukları yerlerde Milli Eğitim gibi kuruluşlarda çalışırlar. Yani devletin genel idare içerisinde çeşitli birimlere geçerler. Ancak bu işlemler tamamlanıncaya kadar görevlerine beldelerinde devam ediyorlar, bu oluşum tamamlandıktan sonra bizim kurmuş olduğumuz sistemimiz devreye girecek ve hizmetler eskisinden çok daha iyi sürecek” dedi.
Vali Balkanlıoğlu, ziyaretin sonunda: “Değerli Belediye Başkanlarımızın halkımıza en güzel hizmetleri vereceklerine inanıyorum. Bizlerde onlara, vatandaşlarımıza hizmet aşamasında her türlü desteği vermeye hazırız. Yeni görevlerinde kendilerine başarılar diliyorum” dedi.
Editör: Haber Merkezi