Vali Aziz Yıldırım Ticaret ve Sanayi Alanındaki STÖ’lerini Ziyaret Etti.
 
İlimizdeki sanayi ve ticaret hacmi hakkında bilgi edinmek ve bu yöndeki istek ve talepleri dinlemek üzere Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkanlığına iadeyi ziyarette bulundu.
 
Programları çerçevesinde ilk olarak Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odasına ziyarette bulunan Valimiz Aziz Yıldırım, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binasının önünde Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser ve yönetim kurulu tarafından karşılandı.
 
Valimiz Aziz Yıldırım’ı makamında ağırlayan ve ziyaretlerinden dolayı memnuniyetini dile getiren Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, ilimizdeki sanayi ve ticaret hacmi ile ithalat ve ihracat rakamları hakkında bilgiler aktardı.
 
Ziyaret sırasında konuşan Valimiz Aziz Yıldırım ise; “ Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etmenin mutluluğunu yaşamaktayım. Kurumsal anlamda iadeyi ziyaretlerin ilkini burada gerçekleştirmekteyiz. Ekonomimizin dinamiği olan ticaret erbabı ve üretim yapan insanlar bizler için çok kıymetlidir. Bu kişilerin bir çatı altında toplandığı bu kurumu ziyaret etmek bizler için ayrı bir önem taşımaktadır. Bir gerçek var ki günümüz dünyasında üretim yapamayan ülkeler geri kalmaktadır. Bizlerde üretim yapabilecek kişilere teşvik sağlamak bakımından, üretimin artırılması bakımından ve ekonominin gelişimin buna bağlı olduğunu bildiğimiz için iş adamlarımızı teşvik etmek, özelliklede üretim yapacak olan kişilerin önlerindeki engelleri aşmalarına destek olmak için buradayız. Bizimle birlikte olan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı, Meclis Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri nezdinde tüm ATSO ailesini tebrik ediyorum. Bu bağlamda üretimlerinin daha bereketli, daha bol olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. İyi ki varsınız. Üreten ve üretime katkı sağlayan insanlara her zaman ihtiyacımız vardır. Dünya ile rekabet üretimden başka bir şey ile olmuyor. İstediğiniz kadar laf üretin mal üretmedikten sonra hiçbir anlam taşımıyor. Bu anlamda sizleri tebrik ediyorum. Üretim yapan ve üretim yapabileceğine inanan, bir takım sermayeyi yeni üretim alanlarında bağlayabilmek, yeni üretim alanlarını bulabilmek, istihdam sağlayabilmek, vergi vermek ve bu anlamda ülkemize katkı sağlamak çok önemlidir. Bu anlamda sizlere teşekkür ediyorum. Bundan sonraki günlerde daha çok üretim için, ilimize ve ülkemize daha çok katkı sağlamak için sizlerle birlikte olacağımızı belirtmek istiyorum. Zaten bu ülkeyi ayakta tutan etkenlerden birisiniz. Ülkemize katma değer kazandıran sizlersiniz. Hepinize ayrı ayrı teşekkür eder, başarılarınızın devamını dilerim. Son olarak ilimize katkı sağlamak, üretim yapmak, istihdam ve katma değer sağlamak için girişimde bulundan herkesin destekçisi olacağımızı ve her türlü istek ve talebin Valilik makamınca değerlendirileceğini belirtirim.“dedi.
 
Valimiz Yıldırım buradaki ziyaretini Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binası içerisinde bulunan meclis ve toplantı salonlarını inceleyerek tamamladı.
Valimiz Aziz Yıldırım, daha sonra Ticaret Borsasına ziyarette bulundu. Ziyaret öncesinde Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler tarafından karşılanan Valimiz Yıldırım makama geçti. Karşılıklı bilgi alış verişinde bulunulan ziyarette Ticaret Borsasının çalışma ve faaliyetleri hakkında bilgiler alan Valimiz Aziz Yıldırım; “Afyonkarahisar tarım ve hayvancılık konusunda öncü ve örnek illerden birisidir. Bu anlamda Afyonkarahisar Ticaret Borsasının önemini bilmekteyiz. Ticaretimize büyük katkılar sağlayan Ticaret Borsasının öncülüğünde hayvancılık alanında yapılacak olan yatırımlarla ilimize çok büyük katkılar sağlanacağına inanmaktayım. Ticaret Borsamızın getireceği her projenin yanınızda olacağız. Ayrıca 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında demokrasimizin korunması adına Devletine, milletine ve seçilmişlerine en iyi şekilde sahip çıkan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler’e, yönetim kurulu üyelerine ve üyelerine teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum.“dedi.
Gün içerisindeki ziyaretlerinin sonuncusunu Afyonkarahisar Sanayicileri ve İşadamları Derneği’ne yapan Valimiz Aziz Yıldırım, Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Şehitoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından karşılandı.
 
Ziyaret sırasında konuşan Valimiz Aziz Yıldırım; “Gün içerisindeki programım dahilinde ilk önce Ticaret ve Sanayi Odası, sonrasında Ticaret Borsası’na ziyarette bulunduk. Şimdi ise Afyonkarahisar Sanayicileri ve İşadamları Derneği’ne ziyarette bulunuyoruz. Bu bizim için büyük bir mutluluktur. Tabii ki geciken bir program oldu. Ülkemizin içinde bulunduğu durumlar nedeniyle programlarımız gecikmeli olarak devam etmektedir. Geçmişteki darbelerin ülkeleri 15-20 sene geriye götürdüğü ifade edilirdi. 15 Temmuz darbe girişimi şükürler olsun gerçekleşmedi. Bu girişim bile bizlerin programlarını 2-3 ay erteledi. İnşallah böyle bir girişime bir daha kimse cesaret edemez. Zaten de edemeyeceklerdir. Bu girişimde bulunan kişiler zaten hem devletimiz, hem de hükümetimiz tarafından gereken karşılığı buldular. Bu anlamda sivil toplum örgütlerine çok müteşekkiriz. Devletine, milletine ve seçilmişlerine en iyi şekilde sahip çıktınız. Tüm ülkesini seven vatandaşlarımız Cumhurbaşkanını, Başbakanını, Bakanlarını, istiklalini, istikbalini korudular. Ayrıca çocuklarımıza ve gençlerimize daha iyi bir gelecek bırakmak adına bugünden demokrasisine sahip çıktı. Demokrasimizin korunmasında sivil toplum örgütlerimizin emeği ve katkısı çok büyüktür. Hepimiz bu toplumun birer ferdiyiz. Bireyleri kurumsal bir çatı altında topladığımız da gücümüz artıyor. Sivil toplum birlik ve beraberliğiyle, yaptığı çalışmalar ve faaliyetlerle gücünü zaten ortaya koyarlar. Afyonkarahisar Sanayicileri ve İşadamları Derneği’de bu sivil toplum kuruluşlarımızdan birisidir. Mevcut konjonktür içerisinde nerede yer alacağını bilen bir kuruluşumuzdur. Ben Afyonkarahisar’ımızın güzide insanlarının bir araya gelerek kurduğu bu kuruluşun yönetim kurulu ve üyelerine teşekkür ediyorum. Afyonkarahisar’a sağladığı katkı ve desteklerinden dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Ayrıca darbe girişimine karşı durmak adına vermiş oldukları büyük destekten dolayı tebrik ediyorum. Sizler devletimizin, hükümetimizin, milletimizin ve demokrasimizin yanında oldunuz. Sizleri tebrik ediyor, başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum.” dedi.
 
Dernek faaliyetleri hakkında Hüseyin Şehitoğlu’ndan bilgiler alan Valimiz Aziz Yıldırım, ziyaretin sonunda Afyonkarahisar Sanayicileri ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Şehitoğlu ve yönetim kurulu üyeleri ile fotoğraf çektirdi.
 
Editör: Haber Merkezi