UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK KURSU TAMAMLANDI
 
         BAŞARILI KURSİYERLERE SERTİFİKALARI VERİLDİ
 
         Afyonkarahisar Belediyesi ile KOSGEB işbirliğinde başlatılan uygulamalı girişimcilik eğitim programını başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.
 
 
 
         İş kurmak isteyenlere hibe ve faizsiz kredi imkanı sağlanacak 'uygulamalı girişimcilik eğitim programı' 9-17 Mart tarihleri arasında Uydukent Bilgi Evi'nde gerçekleştirildi. 70 saat süren kurs programını başarıyla tamamlayan 29 kursiyere Belediye Meclisi Toplantı Salonu'nda düzenlenen törenle sertifikaları verildi.
 
         Girişimcilik kursunda öğrendikleri bilgiler ışığında iş hayatına atılacak kursiyerlere sertifikalarını, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, KOSGEB Afyonkarahisar İl Müdürü Mustafa Çanakçı, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Emel Sarlık ve Kurs Eğitmeni Münevvere Yıldız verdi. Oldukça heyecanlı oldukları gözlenen kursiyerler kendilerine bu imkanı sağlayan kurum ve kişilere teşekkür etti.
 
         "2023 VİZYONUNDA EKONOMİK HEDEFLERİMİZ VAR"
 
         Törende kursiyerlere yönelik kısa bir konuşma yapan KOSGEB Afyonkarahisar İl Müdürü Mustafa Çanakçı, girişimciliğin tüm dünyada istihdam yaratma ve sosyal ilerlemenin temel faktörü olarak kabul edildiğini söyledi. Bu anlamda ülkemizin 2023 vizyonunda, ekonomik anlamda bazı hedefleri olduğunu kaydeden Mustafa Çanakçı, girişimcilik projelerinin bu hedeflere ulaşma noktasında önemli bir unsur olduğunu ifade etti. Bu projede işbirliğinden dolayı Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'a ve ilgili personeline teşekkür eden Çanakçı, sertifika kazanan kursiyerlere yen iş hayatlarında başarılar diledi.      
 
         "ÜLKEMİZ EKONOMİK ANLAMDA ÇOK GÜÇLENDİ"
 
         KOSGEB İl Müdürlüğü ile birlikte bu projede yer almaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise projenin özellikle gençler ve kadınlar için büyük bir fırsat olduğunu söyledi. Ülkemizin son 15 yılda ekonomik anlamda çok büyük bir ilerleme kaydettiğini belirten Başkan Çoban, "Bundan 10-15 yıl önce, devletin bırakın bir girişimciye 150 bin lira destek vermeyi; 100 milyon- 200 milyon dolar ihtiyacı için ülkemizin bakanları IMF'nin ve Dünya Bankası'nın kapısını aşındırıyorlardı. Bu destekler artık devletimizin ne kadar güçlü hale geldiğinin bir göstergesi" dedi. Sertifika kazanan kursiyerleri tebrik eden Başkan Çoban, kursiyerlerin kuracakları işlerin hem kendilerine hem de ülke ekonomisine katkılar sağlayacağını ifade etti.
 
Editör: Haber Merkezi