Uslu: 'İl Özel İdaresinde Bekleyen Kaynaklar Niçin Kullanılmıyor?'
Türk-İş Afyonkarahisar Temsilcisi Demiryol-İş Şube Başkanı Muharrem Uslu, Afyonkarahisar İl Özel İdaresine yatırım amaçlı gönderilen kaynakların yöneticiler tarafından değerlendirilemediğinden kullanılmadığını söyledi.
Sağlık-Sen Afyonkarahisar 3. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Uslu, sivil toplum örgütlerinin idareciler ve siyasetçiler tarafından bir paydaş olarak görülmesi gerektiğini söyledi. Afyonkarahisar’da sağlık başta olmak üzere, milli eğitimi, İş Kurumu ve diğer kurumların çalışmasını yakından takip ettiklerini belirten Uslu, bunlarla ilgili aksaklık ve eksiklikleri zaman zaman dile getirdiklerini kaydetti.
Afyonkarahisar İl Özel İdaresi'nin geçen yıl faizde 100 milyon lirasının bulunduğunu açıklandığını ifade eden Uslu, bunların yatırıma dönüşmediği için bazılarının geri bile iade edildiğini anlattı. Uslu, "İlin yöneticileri bu iktidarın gönderdiği kaynakları kullanamıyor, daire müdürleri proje üretmiyor. Sonuçta baktığımızda sorunlar çözülmüyor. Mili Eğitimin milyonluk ödeneği olduğu söyleniyor ancak bakıyorsunuz okul eksik, sınıf eksik, dershane eksik, spor salonları eksik, okulların birçoğu tamiratta. Ben bunları bir sivil toplum temsilcisi olarak bu genel kurulda dile getirmek zorundayım. Bunun siyasetle falan da bir ilgisi yok." dedi.
Sağlık ile ilgili yapılan bir kongrede doktorların, hastane yöneticilerinin bulunmamasını eleştiren Uslu, eleştirileri dinleyip çözüm bulması gereken yöneticileri eleştirmenin de kendilerinin en doğal hakkı olduğunu anlattı. Uslu, "Mesele iki yıl önce yapılan ve 5 yıldızlı olarak sürekli kamuoyuna lanse edilen devlet hastanemiz var. Yatağı, yorganı, ranzası, fiziki durumu çok iyi olabilir. Ancak yönetimi de 5 yıldızlı olması gerekiyor. Hastanemize baktığımızda hep çatısı, bodrumu su basması, kanalizasyon basmasıyla gündemdedir. ‘Ben bunları çözdüm’ demek hastane yönetimi açısından da pek hoş değildir." diye konuştu. Uslu, hastanenin iki yıl önce hizmete girmesine rağmen altyapı sorunuyla ilgili yeni yeni ihaleler yapıldığını, devletin parasının çarçur edildiğini anlattı.
'VALİ PARALARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM DEMİŞTİ'
Öte yandan Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner de iki ay önce İl Genel Meclisini ziyaretinde yaptığı konuşmada özellikle hesapta bekleyen, yatırıma dönüşmeyen paraların takipçisi olacağını söylemişti. Güner, İl Özel İdaresine kendi bütçesinin dışında tahsis gelen paralar olduğunu, bu paraları sorgulayacağını ifade ederek, "Hiçbir para hiçbir hesapta boşa bekleyemeyecek. Gelen para eğer kullanılamıyorsa ona göre gereği yapacak. Örneğin Milli Eğitime ait ciddi bir para varsa bu koordinasyon hızlı bir şekilde yürütülecek. Anında iadesi yapılacak, gerekirse ihale süreci tamamlanması zaman alıyorsa anında Köylere Hizmet Götürme Birliklerine bunların aktarılması, bunlar vasıtasıyla yapılması sağlanmalı. Bunlar aracılığıyla da kaymakların performansını ölçeceğiz. 'Ne şekilde hizmet üretiyorlar, yapabiliyorlar mı diye' takip edeceğiz." diye konuşmuştu.
'9 AY ÖNCE FAİZDE 100 MİLYON VARDI'
Vali Güner'in takipçisi olacağını söylediği konuyla ilgili Afyonkarahisar İl Özel İdaresi Genel Sekretervekili Recep Oyur da 11 Kasım 2013 günü düzenlediği basın toplantısında, faizde tutulan paranın 100 milyon lira olduğunu açıklamıştı. Paraların faizde tutulup yatırıma dönüşmediği konusundaki eleştirilere cevap veren Oyur, faizden elde edilen yaklaşık 4.5 milyon liralık gelirin yol, su okul, harcamaları için kullanıldığını belirtmişti.
 
Editör: Haber Merkezi