Ürün’den Zafer Bayramı mesajı
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, 30 Ağustosun, Türk halkının bağımsızlık uğruna emperyalizme meydan okuduğu ve sonucunda zaferle taçlandırdığı büyük bir destan olduğunu kaydetti.
Ürün, Afyonkarahisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü ve Zafer Bayramı nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı.
Ürün mesajında 92 yıl önce Kocatepe’den ilk topçu ateşi ile başlayan harekâtla sadece vatan topraklarının düşmandan kurtarılmadığını aynı zamanda Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlüğünü tüm dünyaya duyurduğunu belirtti.
Mesajında 26 Ağustosta Kocatepe’den başlayarak 30 Ağustosa kadar devam eden zaman zarfında Türk milletinin, kendi iradesi ve rızası dışında dayatılan her türlü plan ve oyunu iman ve inancıyla tarihin karanlık sayfalarına nasıl gömebileceğini tüm dünyaya ispatladığını da kaydeden Ürün, şunları belirtti:
“92 yıl önce milletimiz, kendi rızası dışında dayatılan her türlü plan ve oyunu iman ve inancıyla tarihin karanlık sayfalarına nasıl gömebileceğini dosta ve düşmana bir kez daha göstermiştir ve ispatlamıştır. 30 Ağustos, Türk halkının bağımsızlık ideali uğruna emperyalizme meydan okuduğu ve sonunda zaferle taçlandırdığı büyük bir destandır. 92 yıl önce Kocatepe’den ilk topçu ateşi ile başlayan harekâtla sadece vatan toprakları düşmandan kurtarılmamış aynı zamanda milletimiz bağımsızlık ve özgürlüğünü tüm dünyaya duyurmuştur. Zaferin ardından kurulan Türkiye Cumhuriyeti de milletimizin birlik ve beraberliğinin en anlamlı mesajını veren, gelişen demokrasisi, güçlü ekonomisi, tarihi ve kültürel birikimiyle bölgesinin ve dünyanın ışık saçan ülkelerinden biri haline gelmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle istiklal ve bayrak uğruna, gelecek nesillere özgür ve bağımsız bir vatan bırakmak için başta Anadolu’nun her coğrafyasından ve Osmanlı yönetimindeki topraklardan gelerek şahadet şerbetini içen tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor Büyük Zafer’in 92. yıl dönümünün kutlu olmasını diliyorum.”
 
 
Editör: Haber Merkezi