Ürün’den Öğretmenler Günü mesajı

 Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün,  öğretmenliğin en kutsal ve eski mesleklerden biri olduğunu ve bu özelliğiyle bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve geleceğe aktarılması süreçlerinde kilit rol oynadığını bildirdi.

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yayınladığı mesajında Ürün, Türkiye’nin kalkınması, gelişmesi ve gelecekteki hedeflerine ulaşmasında en önemli görevin gelecek nesilleri yetiştirmeleri nedeniyle öğretmenlere düştüğünü kaydetti. Öğretmenlerin almış oldukları emaneti en iyi şekilde yerine getirmek ve yeni nesilleri yetiştirmek için gösterdikleri üstün gayretlerin bu mesleği Türkiye’nin en saygın ve onurlu mesleklerinden biri yaptığını belirtti.

Ürün mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Dünyanın en kutsal ve en eski mesleklerinden olan öğretmenlik, her zaman bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve yarınlara aktarılması sürecinde çok önemli bir role sahip olmuştur. Dolayısıyla öğretmenlerimiz dün olduğu gibi bugün de değişimin, gelişimin, yenilenmenin ve daha ileri hedeflere doğru yürümenin anahtarı durumundadır. Mustafa Kemal’in 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliği'ni kabul etmesinin 86.  Yılını millet olarak kutluyoruz. Bu kutlu gün 1981 yılından bu yana ülkemizin geleceği olan çocuklarımızı ve gençlerimizi yetiştiren kıymetli öğretmenlerimizin günü olarak tüm yurtta kutlanmaktadır. Öğretmenlerimiz almış oldukları emaneti en iyi şekilde yerine getirmek ve yeni nesilleri yetiştirmek için gösterdikleri çaba, öğretmenlik mesleğini ülkemizin en onurlu ve saygın mesleklerinden biri yapmıştır. Gerçekten de ülkemizin gelişim, değişim, dönüşüm ve kalkınmayı gerçekleştirerek gelecekle ilgili hedeflerine ulaşmasında en önemli görev öğretmenlerimize düşmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Başöğretmen Atatürk olmak üzere, aramızdan ayrılan bütün öğretmenlerimizi ve eğitimcileri rahmet ve minnetle anıyor, Öğretmenler Günü'nün bütün öğretmenlerimize ve ulusumuza kutlu olmasını diliyor, saygılar sunuyorum.”

 

 

Editör: Haber Merkezi