Ürün’den Gaziler Günü mesajı
Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Türkiye’nin övünç kaynağı olan gazilerin vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan onurlu abideleri olduğunu bildirdi.
Gaziler Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada Ürün, Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasının ardından, 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nce, mareşal rütbesi ve gazi unvanı verildiğini belirterek her yıl 19 Eylül, Gaziler Günü olarak kutlanmaya başlandığını kaydetti.
Ürün mesajında Türk milletinin yaşadığı toprakların gazilerin fedakarlıkları sayesinde vatan olduğunu belirterek, şunları ifade etti:
“Bugün üzerinde yaşadığımız vatan topraklarının yanında sahip olduğumuz cumhuriyet, şehit ve gazilerimizin kahramanlıkları sayesinde bizlere miras kalmıştır. Bizlerin onuru olan bu mirası gelecek kuşaklara aktarmak vatanını seven her ferdin en önemli görevidir. Onurlu bir savaş sonucunda kazanılan Sakarya Zaferi'nin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nce 19 Eylül 1921 Atatürk'e mareşal rütbesi ve gazi unvanının verilmiş olması, bu milletin şehitlerine ve gazilerine duyduğu saygının ve gönül borcunun en önemli göstergesidir. Bu duygu ve düşüncelerle kanları ve canları ile bu toprakları milletimize vatan yapan gazilerimizden ebediyete intikal etmişleri rahmet, minnet ve şükranla anıyor, tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.”
Editör: Haber Merkezi