Ürün’den 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı

Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün 23 Nisan’ın bir istiklal mücadelesini millet iradesiyle taçlandırarak nihayete ulaştıran Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulmasının yanında geleceğin daimi sembolü ve güvencesi olan çocuklara bu günün armağan edilmesi açılarından iki önemli vurguyu taşıyan bir gün olduğunu kaydetti.

Ürün, TBMM’nin kuruluşunun 95. yılı ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada 23 Nisan 1920 tarihinin ulusun egemenliğini ulusun iradesiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne devrettiği gün olduğunu kaydetti.

Ürün mesajında TBMM’nin açılmasının ulus egemenliğine dayanan, tam bağımsız yeni Türk Devleti’nin kurulması sürecinde atılan çok önemli bir adım olduğunu kaydetti. Mustafa Kemal’in önderliğinde emperyalistlere karşı Türk milletinin verdiği Kurtuluş Savaşı’nın tarihte pek çok milletin bağımsızlık taleplerine örnek oluşturan ve Türk milletin tüm kaderini değiştiren bir süreç olduğunu ifade eden Ürün mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Dünyadaki emperyalist güçlerin işgal girişimlerine topyekûn başkaldıran Türk ulusu, Kurtuluş Savaşı’yla, tarih önünde büyük bir sınav vermiş ve sonucunda haklılığını tüm dünyaya ispatlamıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisi, milletimizin dünyada bir benzeri daha olmayan istiklal mücadelesinin, bu en büyük ve en anlamlı milli mutabakatının içinde doğmuş, milli egemenliğimizin de en somut tecellisi olmuştur. Kurtuluş Savaşı’yla yalnızca yurt toprakları kurtarılmamış, aynı zamanda yurttaşlarımızın düşünce ve duygularının ortak ürünü olan laik, demokratik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti de kurulmuştur. 23 Nisan 1920 sadece TBMM’nin kurulmasının yanında dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olarak da bütün insanlık için barış dolu aydınlık bir gelecek çağrısı olmuştur. 23 Nisan 1920’yi çocuklara adayarak dünyada ilk çocuk bayramı ilan etmesi Mustafa Kemal’in Türk çocuklarına verdiği önemin bir göstergesidir. Mustafa Kemal’in yarınlarımızın güvencesi çocuklarımıza hediye ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünyada kutlanan tek çocuk bayramıdır. Bu alanda hem dünyada bir ilki oluşturmakta, hem de geleceğin cumhuriyet nesillerine armağan edilmiş değeri büyük bir mirastır. Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Büyük Millet Meclisi`nin kuruluşunun 95. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal’i, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyor, tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle tebrik ediyorum.”

 

Editör: Haber Merkezi