Ürün İsveç gazetesine mülakat verdi
Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, İsveç’in Göteborg kentinde yayınlanan 600 bin tirajlı Göteborgsposten gazetesine Afyonkarahisar’ın termal başta olmak üzere turizm potansiyeli ile ilgili bilgiler verdi.
Korel Termal Otel’deki Göteborgsposten gazetesi muhabiri Gunilla Larson’un sorularını yanıtlayan Ürün, sahip olduğu termal otelleri ile dünya standartlarında termal ve fizik tedavi imkanı sunulan Afyonkarahisar’ın muadilleri içinde Türkiye’de en iyi konumda olan termal bölgesi olduğunu söyledi.
Afyonkarahisar’ın özellikle fizik tedavi konusunda Türkiye’nin önde gelen şehirlerinden biri olduğunu anlatan Ürün şunları söyledi:
“Şu an itibariyle Afyonkarahisar, Anemon, Güral, İkbal, Korel, Oruçoğlu, Pala’s, Park ve Safran Otel olmak üzere 5 yıldızlı otellerimiz var. Bunların tümünde asırlardır Afyonkarahisar’da kullanılan şifalı termal su ile insanlarımız şifa buluyorlar. Bu otellerimizin yanı sıra Gazlıgöl, Ömer-Gecek, Heybeli, Sandıklı’da bulunan termallerimiz de insanoğluna asırlardır şifa dağıtıyor. Bunu bir adım ötesi de şu an mevcut. Bu otellerimizde uzman hekimlerce fizik tedavi hizmeti de veriliyor. Fizik tedavi ile ilgili olarak Afyonkarahisar Türkiye’nin en büyük 2. fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesini de bünyesinde bulunduruyor. Karayolu ile Türkiye’nin nüfus olarak en büyük şehirleri olan İstanbul, Ankara ve İzmir’e rahat bir biçimde ulaşılabilen bir ili olan Afyonkarahisar bir süre sonra bu illere hızlı tren ile de ulaşılma imkanına kavuşacak. Öte yandan oteller bölgemize yarım saat mesafede uluslar arası bir havalimanımız da var. Kısacası Afyonkarahisar, Avrupa’da yaşayanlara birinci sınıf bir termal ve fizik tedavi imkanı sunabilecek bir şehir. Mevcut olan otellerin yanı sıra yapılacak olan otellerle Türkiye’nin termal denince ilk akla gelen kentlerinden olan Afyonkarahisar bu anlamda Avrupa’dan kolay erişilebilir birinci sınıf hizmetin alınabileceği bir kent olmaya da en büyük adaydır diye düşünüyorum.”
Afyonkarahisar’ın termal turizm dışında başta av ve spor turizmi olmak üzere pek çok imkanı da yerli ve yabancı turistlere sunması anlamında avantajlı bir şehir olduğunu ifade eden Ürün, şöyle devam etti:
“Afyonkarahisar iklim olarak kışları soğuk ve yazları sıcak bir bölge. Yazın hava sıcaklıkları 35 derecelere kadar çıksa bile akşam saatlerinde bu sıcaklık 18 dereceye kadar düşebiliyor. Yazın kamp yapan sporcuların nem gibi arzu etmedikleri bir durum bu kentte söz konusu bile değil. Yapımı halen süren spor kompleksi özellikle bu anlamda spor turizmi adına Afyonkarahisar’a misafirlerin gelmesi noktasında müspet katkı yapacaktır. Av turizmi anlamında da Afyonkarahisar sahip olduğu yaylalar, milli parklar, kanyonlar ve gölleri ile bu turizm çeşidinde pek çok kimsenin dikkatini çekecek özelliklere sahip. Bunu yanında Hitit, Frig medeniyetleri başta olmak üzere Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi eserleri ile de Afyonkarahisar tarih turizmi noktasında çok dikkat çekici bir kent olma özelliğine sahiptir.”
Larson’un Ürün ile yaptığı röportaj kentin en çok satan gazetelerinden olan Göteborgsposten’da yayınlanacak.

 
Editör: Haber Merkezi