ÜRÜN, “HEDEFİMİZ, EKONOMİ VE İSTİKRARDA BÜYÜMENİN DEVAM ETMESİDİR”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, AK Parti hükümetinin iktidara geldiği günden bugüne şeytan taşlamaktan abdest almaya fırsat bulamadıklarını söyledi.  Partisinin hedeflerinden bahseden Ürün, “Bizim en büyük hedefimiz ekonomi ve istikrarda büyümenin devam ederek milli gelir seviyesinin kişi 25 bin dolara çıkmasıdır. Bu hedefe adım adım ilerliyoruz” dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerine devam eden AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili 25. Dönem Milletvekili Halil Ürün, Düzağaç Beldesini ziyaret etti. AK Parti Sinanpaşa İlçe Başkanı Ünal Karadağ, Belde Belediye Başkanları ve partililer tarafından coşkuyla karşılanan Milletvekili Ürün, Pazar yeri esnafı ve vatandaşları ziyaret etti. Daha sonra AK Parti Düzağaç Belde Teşkilatının kurdelesini dualar ile kesen Milletvekili Halil Ürün uzun süre partililer ile sohbet ederek vatandaşların sıkıntılarını dinledi.Her seçimin önemli olduğunu ifaden Milletvekili Halil Ürün, “Önemsiz seçim olmaz adı üstünde seçim bir şeyi seçeceğiz. Ya iyiyi seçeceğiz, yadakötüyü seçeceğiz. Ya güzeli seçeceğiz, yada çirkini seçeceğiz. Belki siyahla beyaz arasındaki net bir renk ayırımı olmayacak. Yani birini seçmesek de öbürünü seçersek siyahla beyaz arasındaki kadar zıt bir durum oluşmayacak ama en iyi, iyinin düşmanıdır. Daha iyisi varken buda iyi veya daha güzeli varken yahu buda güzel demenin anlamı yok” dedi.

BİZ BU SEÇİMDE BAŞKA BİRŞEYİN SEÇİMİNİ YAPACAĞIZ

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) kurulduğu günden bugüne bu millette hizmet etmeyi hedef seçtiğini ve yaptığı her hizmetten dolayı iftihar ettiği bir parti olduğunu belirten Milletvekili Halil Ürün; “13 yıldır bu memlekete yaptıklarımızı hepimiz görüyoruz. Hangi birini sayalım. Şimdi bu seçimlere girerken hizmet konusunda halkımızın bizden hiçbir tereddüdü yok. Ulaşım, sağlık, savunma, bayındırlık hizmetleri ve kurum kurum saysak sıkıntı yok. Biz bu seçimde başka birşeyin seçimini yapacağız” diye konuştu. 7 Haziranda yapılacak Genel Seçimlerde AK Parti’yi desteklemek suretiyle hizmetin seçilmiş olacağını söyleyen Milletvekili Halil Ürün, “Hizmet odaklı bir siyasi organizasyonu ve onların kadrolarını desteklemiş olacağız. Artı AK Partiyi seçmekle geleceğimizde çok büyük bir atılıma destek vermiş olacağız. Bu nasıl olacak 3 Kasım 2002 seçimlerinden bugüne hükümette olan AK Parti sürekli milletimizin talepleri doğrultusunda hem kendi programını geliştirmiştir, hemde kadrolarını değiştirmiştir” ifadelerini kullandı.

SİYASİ PARTİLERİN İKİ ÖNEMLİ UNSURU VARDIR

Siyasi partiler için iki önemli hususun olduğuna dikkat çeken Milletvekili Halil Ürün sözlerini şöyle sürdürdü: “1 program diğeri kadrodur. Program dediğimiz şey seçim beyannamesi olarak belirlediğimiz televizyonlardan açıkladığımız ve iktidar olduğumuz zaman bu ülkeye dair nasıl yöneteceğimizi belirlediğimiz yazılı belgedir. Bu belgeyi 15 Nisan’da bütün Türkiye’ye Ankara Arena Stadında Başbakanımız açıkladı. O gün bu seçim programını açıklarken, ikinci unsur olan kadroları açıkladık” dedi. “AK Parti Genel Başkanı Başbakanımız Ahmet Davutoğlu 550 milletvekili Adayını çağırarak hepsini bütün kamuoyuna açıkladı” diyen Ürün, “Afyonkarahisar için o genel seçim beyannamesinin içinde ana hatları geçen bir sürü uygulama var. Bizim en büyük hedefimiz ekonomi ve istikrarda büyümenin devam ederek milli gelir seviyesinin kişi 25 bin dolara çıkmasıdır. Bu hedefe adım adım ilerliyoruz. 12 yılda 10 bin dolara çıktık. Önümüzdeki 10 yıl içerisinde 25 bin dolara çıkmamız gerekiyor kişi başına” diye konuştu.  Ortalamanın 25 bin dolara çıkması için ciddi çalışmaların yapılması gerektiğini vurgulayan Ürün, en büyük yapılacak çalışmanın anayasanın değişmesi olduğunu belirtti. Ürün; “Bu anayasa çalışması Teşkilâtıesasiye kanunu ve Anayasadır. Teşkilâtıesasiye yani devlet teşkilatının yeniden düzenlenmesidir. Devlet teşkilatının en başına bu anayasa Cumhurbaşkanını koymuş. Cumhurbaşkanına bir sürü yetki vermiş. Diyor ki: “Yürütmenin başıdır.” Tamam, işte “Hükümeti onaylar, bakanlar kurulunu atar, yüksek yargı kurulunu atar” diye yazmış ama “Cumhurbaşkanın sorumluluğu yoktur” diye yazmış. Şimdi bir sürü iş yapan Cumhurbaşkanı ama hiçbir sorumluluğu olmayan Cumhurbaşkanı.”

KARARLARI CUMHURBAŞKANI VE ETRAFINDAKİLER VERECEK

Ürün sözlerine şöyle devam etti: “Şimdi hükümeti Başbakan kurar diyor.” Başbakan’da yapar ama bütün sorumluluk Başbakana aittir. Cumhurbaşkanı yapar sorumluluk Başbakana aittir. Bu anaya 12 Eylül İhtilal’dan sonra Kenan Evren ve arkadaşları tarafından hazırlanmış bir anayasadır. Tabir yerindeyse davul hükümetin boynunda olacak ama tokmak ihtilal konseyinin üyelerinin elinde olacak. Buna göre yapılmıştır. Sorumluluk hükümetin olacak ama kararları Cumhurbaşkanı ve etrafındakiler verecek” dedi. “Şimdi bu böyle devam ederken o gün Cumhurbaşkanını TBMM seçiyordu” diyin Ürün, “En son 3 Kasım 2002’de oluşan TBMM görev süresi biten Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in yerine Cumhurbaşkanı seçmek için toplandığında AK Partiye Cumhurbaşkanını seçtirmediler. Dediler ki; “Burada 360 milletvekilinin hazır olması lazım ki siz Cumhurbaşkanı seçebilin” CHP’de Meclisten çıktı bizim içimizden böldükleri milletvekilleri de çıktı Cumhurbaşkanı seçemedi meclis” diye konuştu.

TBMM 2007 YILINDA BİR ANAYASA TASLAĞI HAZIRLADIK VE SUNDUK

 “TBMM 2007 yılında bir anayasa taslağı hazırladık ve sunduk” diyen Milletvekili Ürün: “O zaman sadece Mecliste CHP vardı “hayır” dedi. Sonra 2011 yılında tekrar dedik seçimlere anayasayı gündeme getirdik. Seçimlerden sonra benimde bulunduğum bir uzlaşma komisyonu kuruldu. Bütün partiler orada eşit temsil edildi. AK Parti’nin 320 milletvekilinden 3 Milletvekili temsil edildi. BDP 30 milletvekili ile 3, MHP 50 Milletvekili ile 3, CHP 150 Milletvekili ile 3 milletvekiliyle temsil edildi” diye konuştu.

TBMM’DE ÇOK CİDDİ UZMANLAR İLE ÇALIŞTILAR

Komisyonun TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in Başkanlığında komisyonun 3 yıl çalıştığını söyleyen Milletvekili Ürün, “Sonuç olarak bu komisyona Üniversite, STK ve doğrudan doğruya vatandaşlarımız dahil herkes bu komisyona katkıda bulundu. İyi bir anayasa nasıl olur sorusunun cevabını verdiler ve görüşlerini bildirdiler. Ben öyle zannediyorum ki; dünyada anayasa konulu en ciddi envarteri şuanda oluşturdu TBMM’de çok ciddi uzmanlar ile çalıştılar” dedi. 4 partinin Uzlaşma Komisyonu Üyelerinin yüzde 100 66 madde de anlaştıklarını ve diğerlerinde anlaşamadıklarını belirten Ürün, “AK Parti Genel Başkanımız dediki; “Bu 66 madde de anlaştınız mı?” Anlaştık. “Gelin bunları çıkarım” bütün partiler yüzde 100 ittifak etti. CHP “hayır” dedi. HDP: “hayır” diyor. HDP’nin derdi bu memlekette anayasa yapısının yoluna girmesi değil. Onlar başka hesapların derdindeler. MHP’nin Grup Başkan Vekili Mehmet Çandır bu teklife “Evet çıkaralım” dedi. 3 gün sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli “Hayır” dedi. Biz yine yalnız kaldık. Bu saatten sonra bizim yapacağımız bir şey kalmadı” diye konuştu.

BİZE ANAYASAYI DEĞİŞTİRECEK ÇOĞUNLUĞU VERİN

“Bize artık tek çare kaldı” diyen Ürün, Biz milletimize gideceğiz, “Ey milletimiz, size bunları anlatıyoruz. Bu MHP, CHP ve BDP bu ülkede anayasa değişikliği istemiyorlar. Adeta ipe un seriyorlar. 70 tane mazeret buluyorlar. ” O zaman tek şey var, lütfen bize bu seçimlerde anayasayı değiştirecek çoğunluğu verin. Biz size çağdaş, modern, insan haklarına dayalı, adaleti önceleyen, eşit vatandaşlık hukukunu gözeten ama ülke idaresinde de hızlı, verimli ve sonuçları çok kısa sürede atlatabilecek uluslar arası yarışta ülkeyi öne çıkaracak anayasayı yapıp çıkaralım. Bu bizim boynumuzun borcudur. Ancak bize 330’dan fazla çıkaracak milletvekili vermeniz gerekiyor” dedi.29 Martta yerel seçimlerde Sinanpaşa’da 10’da 10 yapan bütün vatandaşlara şükranlarını sunun Milletvekili Halil Ürün, “Size hizmet borçluyuz, size minnet borçluyuz, sizden bu seçimden istediğimiz mevcut oylarınızı tekrar AK Parti’den yana kullanmanız ve üzerine de  AK Partiye oy vermediği bildiğiniz akrabalarınızı, komşularınızı ikna etmenizi istiyorum” dedi.

SİNANPAŞA AK PARTİ “DEDİ”

Milletvekili Halil Ürün, Düzağaç Belde Teşkilatının açılışının ardından Akkdeğirmen, Başkimse, Eyice, Yıldırımkemal, Akçaşar, Karacaören, Çalışlar, Elvanpaşa, Güney, Ayvalı  ve Bulca Köylerini ziyaret ederek, vatandaşlar ile sohbet etti ve sıkıntılarını dinledi. Milletvekili Ürün’e köy ziyaretlerinde AK Parti Sinanpaşa İlçe Başkanı Ünal Karadağ’ın yanı sıra AK Parti’den 25. Dönem Milletvekili Aday Adayı Abdullah Sancak, Ahmetpaşa Belediye Başkanı Osman Geyik, Taşoluk Belediye Başkanı Murat Öner, Sinanpaşa Belediye Başkan Vekili Cengiz Ateş, İl Genel Meclis Üyeleri Adem Ulupınar, Veysel Tekeli ve çok sayıda partili eşlik etti. 
Editör: Haber Merkezi