Ürün: “2015 Genel Seçimlerinde En Az 4 Milletvekili Çıkarmalıyız”
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, “Tek hedefimiz var o da 2015’de gerçekleştirileceek olan seçimlerde anayasayı değiştirecek çoğunluğu elde edebilmek. Bunu da Allah’ın izni ile elde edeceğiz. Afyonkarahisar olarak bizlerin de hedefi milletvekili sayımızı en az 4’e çıkarmaktır” dedi.
AK Parti Afyonkarahisar 52. İl Danışma Meclisi toplantısında konuşan Ürün, parti olarak hedeflerinin 2015 seçimleri olduğunu kaydetti. 2015 milletvekilliği seçimlerinde en az 4 milletvekili çıkarılmasının hedeflendiğini anlatan Ürün şunları söyledi:
“Teşkilat olarak hedefimiz 2015 seçimleridir. Bunun içinde hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Şu anda mahalle ve köylerimizde başlattığımız kongre sürecinde tek hedefimiz var. 2015 de anayasayı değiştirecek çoğunluğu elde edebilmek. Bunu da Allah’ın izni ile elde edeceğiz. Burada Afyonkarahisar olarak bizlerin de hedefi milletvekili sayımızı 4’e çıkarmaktır. En az dörde çıkarmaktır. 5 konusu arkadaşlarımızın her zaman istediğidir. Bizler de isteriz. Teşkilat çalışır da 5 milletvekilinin 5’ini de alırsa ona da kimsenin itirazı olmaz. Emeği geçenlere teşekkür edilir. Allah’ım bizlere böyle bir başarıyı nasip etsin.”
AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven’in ev sahipliğinde Belediye Sosyal tesislerinde gerçekleşen toplantıya AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Adalet Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Mustafa Tarlacı, ilçe ve belde belediye başkanları, ilçe başkanları, teşkilat üyeleri ve partililer katıldı.
İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven ise kongre sürecinin 11 Kasımdan itibaren başlayacağını söyledi. Yurdunuseven, “2015 seçimleri bizim için çok önemli. 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından genel merkezin verdiği talimat ile 11 Ağustosta seçim startını vermiş bulunuyoruz. Bu nedenle il ve ilçe danışma meclis toplantılarımız 2015 seçimine endeksli olacak. İlk olarak hedefimiz hükümetimizin sivil bir anayasa yapma çoğunluğuna yetecek kadar milletvekilliği sayısını yakalamaktır. Teşkilatlarımızın çalışmaları ile bu canlılığı sağlayacağız” ifadelerini kullandı.
Rehinelerin Türkiye’ye sağ salim getirilmesi
Hükümetin büyük bir titizlikle gerçekleştirdiği rehine operasyonunun başarılı bir şekilde sonuçlanmasının mutluluk verici olduğunu dile getiren Yurdunuseven, “Hafta sonu bizim bayram günümüzdü. Hükümetimiz, tabiri caiz ise tereyağından kıl çeker gibi 49 rehineyi çok güzel bir operasyonla ülkemize getirdiler bundan dolayı da hükümetimizi tebrik ediyorum. Bilindiği gibi bu çok büyük bir problem teşkil edecek bir konuydu. 9 Ağustosta yabancıların oyunu ile ülkemize getirileceği ve oyunlar oynanacağı söylendi. Fakat bu oyunlara hükümetimiz gelmedi. Vatandaşlarımız MİT’in başarılıbir operasyonuyla ülkemize ulaştılar. Bundan dolayı da çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
AK Parti teşkilatının her kademesindeki üyenin 10 ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde özverili bir şekilde çalıştığını söyleyen Yurdunuseven, bu çalışmanın sonucu olarak yüzde 65 oranında bir oy alındığını işaret etti. Yurdunuseven, şöyle devam etti:
“10 Ağustostaki seçimlerde Afyonkarahisar teşkilatı olarak çok büyük bir çalışma ve özveriye imza attık. Allah’ın izni ve sizlerin çok büyük gayretleri ve çalışmalarıyla Afyonkarahisarımız için yüzde 65 gibi bir oy oranı yakaladık. Ülke genelinde yüzde 52 gibi bir oy oranı elde ettik. Bundan dolayı da teşkilatımızın tüm kademesinde bulunan, seçimde çalışmış ve gönül eri olmuş bütün AK Partililere çok teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde İscehisar, Bolvadin ve İhsaniye yüzde 70’in üzerinde bir oy alarak önemli bir başarıyı yakaladı. Bundan dolayı ilçelerimize özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah 2015 seçimlerinde hükümetimize bu desteği devam ettiririz.”
Hayatını kaybeden berbeler için mevlüt okutulacak
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, da geçtiğimiz günlerde trafik kazasında hayatını kaybeden berber ve kuaförler için mevlidi şerif okutulacağını söyledi. Çoban, şöyle devam etti:
“Kazada hayatını kaybeden berberlerimizin için bir mevlit yemeği düzenleyeceğiz. Elimizden başka bir şey gelmedi. En azından onlara böyle bir şeyi sunmayı kendimiz için bir görev atlettik. Bilindiği gibi önceki gün çok mutlu bir haberle karşı karşıya kaldık. Haberi duyduğumuzda sevince boğulduğumuz ve gözyaşı akıttığımız bir gündü. Bize bu mutlu günü yaşatan Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, MİT’in değerli yetkililerine ve TSK görevlilerimize Afyonkarahisar belediye başkanı olarak teşekkürlerimi arz ediyorum.”
Afyonkarahisar’da 5-0 olması mucize değil
Afyonkarahisar’ın millet değerlerini yukarıda tutan bir yapısının olduğunu dile getiren AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık ise 2015 seçimlerinde Afyonkarahisar’ın bütün milletvekillerinin AK Partili olmasını temenni etti. Aşlık, “Biz istiyoruz ki Afyonkarahisar gibi milletin değerlerini yukarılara çekmiş, milletin değerlerini yukarılar da tutmuş bir ilin yeni Türkiye’de çok daha fazla yer almasını istiyoruz.Afyonkarahisar’da bütün milletvekillerini AK Parti’nin almasını istiyorum. Bunu yapabilir miyiz? Bunu Afyonkarahisar’da yapabiliriz. Rahmetli Adnan Menderes nasıl 8-0 almış ise bizde burada AK Parti olarak iyi çalışır ve gayret sarf edersek, kendimizle değil ülkemizi engelleyenlerle mücadele edersek bunu başarırız. Çünkü bu millet basiret sahibidir. Bu millet iş yapanı yapmayanı, namuslu namussuzu ayırabilecek bir basirete sahiptir. Onun için milletimizle ne kadar övünsek azdır. Ben Afyonkarahisar’dan bunu bekliyorum” ifadelerini kullandı.
Afyonkarahisar büyükşehir olmalı
Herkesin küçüldüğü yerde Türkiye’nin büyüdüğünü ifade eden Koordinatör Aşlık, nüfusu dinamik olan ülkelerin ekonomisinin de güçlü olduğunu ifade etti. Aşlık, şunları ifade etti:
“Afyonkarahisar’ı büyükşehir yapmalıyız. Bu konuda sizlere ciddi gayretler düşüyor. Özellikle emekli olmuş Afyonkarahisar’lı hemşerilerimizin kendi memleketlerine dönmesiyle hallolacaktır. Ama biz hep Türkiye’nin daha güçlü olması adına daha dinamik olması adına çevresine daha fazla söz sahibi olması adına devlet politikası demedik. Ama devlet politikasına dönüşen bir nüfus artırışımız var. Sayın Cumhurbaşkanımızın her gittiği yerde üç dediği çocuk sayısını, Afyonkarahisar’ın 5 olarak anlaması gerekiyor. Niçin? Hakikaten bu statejik bir şey. Nüfusumuz ne kadar dinamik olursa o kadar söz sahibi oluruz. Bu gün Avrupa yaşlandı ve ekonomileri bir bir çöküntüye giriyor. Herkesin küçüldüğü yerde bu gün Türkiye büyüyor.”
Yapılan konuşmaların ardından AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Adalet Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Mustafa Tarlacı, eski İl Başkanı Mehmet Zeybek, 10 ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 70’in üzerinde oy alarak büyük bir başarı yakalayan İscehisar, Bolvadin ve İhsaniye ilçelerine plaket takdim ettiler.
AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven’in ev sahipliğinde Belediye Sosyal tesislerinde gerçekleşen toplantıya Ürün’ün yanı sıra Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Adalet Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Mustafa Tarlacı, ilçe ve belde belediye başkanları, ilçe başkanları, teşkilat üyeleri ve partililer katıldı.
Editör: Haber Merkezi