"Uluslararası Katılımlı Termal Sağlık Turizmi Kongresi" son kez toplandı
9 Haziran'a kadar sürecek kongreye 90'a yakın yabancı konuk katılacak
"Uluslararası Katılımlı Termal Sağlık Turizmi Kongresi"nin düzenleme kurulu üyeleri, kongre öncesinde son kez toplandılar
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ev sahipliğinde Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi ve Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) işbirliğiyle, 6-9 Haziran 2012 tarihleri arasında düzenlenen kongrenin hazırlıkları, son güne kadar devam etti.
Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı ve AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, ANS Kampusü Sosyal Tesisler Toplantı Salonunda Kongre Düzenleme Kurulu Üyeleri ile bir araya geldi.
Toplantıda Kongre Düzenleme Kurulu Üyeleri Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Başkanı Emin Çakmak, Başbakanlık Müşaviri Hamdi Şengel, Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Termal Grup Başkanı Yunus Gürkan, Afyonkarahisar Termal Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (ATTİD) Başkanı Ali Acar'ın yanı sıra Korel Termal Otel, Anemon Afyon Otel, Güral Afyon Hotel, Sandıklı Safran Thermal Otel, Sandıklı Thermal Park Otel, Gazlıgöl Pala's Termal Otel işletmelerinin genel müdür ve sahipleri ile kongrenin organizasyonunu yürüten firmanın yetkilileri yer aldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, 10 ay süren yoğun çalışmaların ardından bugüne gelindiğini belirterek, üç gün sürecek olan kongrenin verimli geçmesini diledi.
Rektör Prof. Dr. Solak konuşmasında, kongreyle sürdürülebilir bir termal turizmin temellerini atmayı amaçladıklarını da sözlerine ekledi.
Ardından kongrenin organizasyon çalışmalarını yürüten firmanın yetkilisi Feyzullah Akben söz alarak, "Afyonkarahisar'ın marka değerini yükseltecek bir organizasyon yapmak için gayret ediyoruz. Bugün itibariyle bakacak olursak, yaklaşık 90 yabancı misafir gelecek. Bir kısmı geldi, şu anda otellerimizdeler. Bir o kadar da yurt içinden üst düzey protokol, bakan yardımcısı, müsteşar, genel müdürler, Sağlık Bakanlığı'ndan, Ekonomi Bakanlığı'ndan ve sağlık kuruluşlarımızdan uzmanlar, üniversitelerden rektörlerimiz, dekanlarımız katılıyor” dedi.
Gelen heyetlerin otelleri ayrıntılı olarark görmelerini sağlayacak sosyal bir program düzenlediklerini anlatan Solak, “Bugün öğleden sonra Sandıklı'ya gidilecek ve akşam 23.00'e kadar Sandıklı Safran ve Sandıklı Park Otellerinde programlarımız olacak. Program kapsamında Sandıklı'nın Hüdai Kaplıcaları ve diğer tesisleri de ziyaret edilecek. 7 Haziran 2012 Perşembe günü de resmi protokol konuşmalarıyla kongremiz başlıyor. Yarın 17.00'den sonra bütün misafirlerin katılımıyla Gazlıgöl ve Frig Vadisine gezi düzenlenecek” diye konuştu.
Kültür ve Turizm Müdürlüğünün uzmanları ve misafirlere rehberlik edileceğini söyleyen Solak, ardından heyetin Gazlıgöl'de bulunan Pala's Termal Otel'in misafiri olacağını, Cuma ve Cumartesi günleri oturumlar bittikten sonra her grubun, kaldığı otelin dışında herhangi iki oteli gezeceğini bildirdi. Pazar günü de ayrı gruplar halinde Afyonkarahisar ve Kütahya gezisi yapılacağını belirten Solak, ''Ayrıca merkezdeki bütün otellerde standlar kuruldu. Buralarda üç gün boyunca tanıtım faaliyetleri de yürütülecek" dedi.
Düzenleme Kurulu Üyeleri tarafından kongre ile ilgili yapılan değerlendirmelerde, Afyonkarahisar'ın sahip olduğu zenginliklerin değerinin ulusal ve uluslararası düzeyde öne çıkması ve marka değerinin artması açısından kongrenin önemli bir fırsat olduğu ifade edilerek, bu tür çalışmaların devam ettirilmesi gerektiği vurgulandı.
Toplantı, hazırlanan ve ilin termal zenginliklerini anlatan tanıtım filminin gösterilmesinin ardından sona erdi.
"Uluslararası Katılımlı Termal Sağlık Turizmi Kongresi"nin ilk günü, 6 Haziran 2012 Çarşamba günü hazırlanan sosyal program kapsamında, Sandıklı'daki termal oteller ve tesisler katılımcılara tanıtıldıktan sonra Sandıklı Thermal Park Hotel'de resepsiyon düzenlendi. Kongrenin ilk günkü sosyal programı, Sandıklı Safran Thermal Hotel'de düzenlenen akşam yemeğinin ardından sona erdi.
Editör: Haber Merkezi