“Ülkemizde Anayasa yapmak için uygun şartlar yok”

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, Ankara’da CHP İl Başkanları toplantısına katıldı. Toplantıda bir sunum yapan Demirkırkan, Türkiye’de Anayasa yapmak için şartların uygun olmadığını belirtti

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, Ankara’da düzenlenen Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanları toplantısına katıldı. Toplantıda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Parlamento milli iradenin temsil edildiği tek yerdir. Siz hangi gerekçeyle TBMM’yi feshedeceksiniz? “Milli irade, milli irade” diyordunuz. Bunların milli irade söylemi de yalan üzerine inşa edildi, bunların milli iradeden kastettikleri sarayın iradesi. Milli irade yetkinin saraydan alınıp halka verilmesi demektir, onun için ilk anayasada ‘Hakimiyet, bila kaydü şart milletindir’ denmiştir, sarayın değil milletindir denmiştir. Şimdi aradan geçti 100 yıla yakın süre, halktan alıyoruz yetkiyi yine saraya veriyoruz. Bunun adı ihanettir, demokrasiye ihanettir” dedi.
Toplantı öncesi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan tarafından Anayasa tasarısı maddeleri hakkında detaylı brifing verildi.
CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan burada yaptığı konuşmada Afyonkarahisar il örgütünün çalışmaları hakkında kısa bilgi verdikten sonra Anayasa görüşmeleri sırasında izlenmesi gereken yol hakkında düşüncelerini, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile paylaştı. 
BU TASARIYA KARŞI ÇIKACAĞIZ
CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada “Ülkemiz ulusal kurtuluş savaşından bu yana en kara günlerini yaşıyor. Şehit kanları dökerek kurduğumuz Cumhuriyet ve halkın iradesini temsil eden millet meclisi yok edilmek isteniyor. Ülke hızla antidemokratik bir şekilde tek adam diktatörlüğüne gidiyor. Bu gün yeniden Kuvva-ı Milliye ruhunu canlandırıp hakimiyeti milletten alıp saraya veren bu anayasa tasarısına karşı çıkacağız. Daha önce başardık yine başaracağız” dedi. 
REJİM DEĞİŞİKLİĞİ İSTENİYOR
Demirkırkan, şöyle devam etti:
“Burada yapılmak istenen rejim değişikliğidir. Saltanatın yeniden getirilmesi ülkenin saraydan yönetilmesidir. Bu her türlü yetkiyle donatılmış bir başkan ve yardımcıları aracılığıyla yapılacak. Bu kadar yetkiye rağmen sorumluluk olmayacak. Bu anayasa denge ve denetleme mekanizmalarının olmadığı milletin iradesinin bir kişinin iki dudağı arasına bırakıldığı bir anayasadadır. Bugün anayasa yapımı için uygun şartlar yoktur. Ülkede her gün şehit veriyoruz Olağanüstü Hal devam ediyor. Ekonomik kriz herkesi etkiliyor, komşularımızla savaş halindeyiz. Bu şartlarda bir de başımıza diktatör getirme için uğraşmayalım. El ele verip terörü bitirelim.”
Editör: Haber Merkezi