UFKA YOLCULUK ÖDÜLLERİ DAĞITILDI
Ufka Yolculuk - Kültür Yarışması'nın Afyonkarahisar ili ödülleri, düzenlenen törenle sahiplerine takdim edildi.   Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ile Asilder Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü'nün öndeUfka Yolculuk – Kültür Yarışması’nın Afyonkarahisar ili ödülleri, düzenlenen törenle sahiplerine takdim edildi.
 Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ile Asilder Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü’nün önderliğinde tüm Türkiye’de düzenlenen Ufka Yolculuk – Kültür Yarışması’nın ilimizdeki organizasyonunu AKÇEVRE Derneği üstlenmiş ve Büyük İslam İlmihali’nden sınava tabi tutulan yarışmacılar 18 Mayıs günü test usulü sınav olmuşlardı.
 Sınav neticesinde Türkiye dereceleri ile Afyonkarahisar dereceleri belirlenerek ödül kazananlara Cumartesi günü Özel Nar Tanesi Anaokulu’nda düzenlenen törenle hediyeleri teslim edildi.
Umre ödülü başta olmak üzere dizüstü bilgisayar, tablet pc, akıllı telefon, çeyrek altın ve kitap setleri gibi pek çok değerli hediyenin sahiplerini bulduğu törenin sunuculuğunu M. Veysel Yıldırım yaptı. Emekli imam Yaşar Öztürk’ün Kur’an tilaveti sonrasında merhum Prof. Dr. M.Esad Coşan hocaefendinin ilmihal öğrenmenin önemine dair kısa bir konuşması misafirlerle paylaşıldı.
Kısa vidyo sonrasında ödül takdimine geçildi. 18 yaş altında dereceye girenler şu isimlerden oluştu;
1. Serkan Güneş: Dizüstü Bilgisayar;2. Yusuf Tunç: Tablet Pc; 3. Veli Can Durak: Akıllı Telefon; 4. Hamide Enise Aytekin: 100 TL; 5. Mehmet Muhammed: 100 TL; 6. Rabiye Akbaş: 100 TL; 7. Ummahan Özdemir: Kitap Seti;8. Hayriye Yatan: Kitap Seti; 9. Berat Yılmaz: Kitap Seti; 10. Emine Can: Kitap Seti…
18 yaş üstü derecesinde ise isimler ve ödüller şunlardı;
1.Zeynep Merve Karatepe: Umre Ödülü; 2. Birgül Ağcakoyun: Dizüstü Bilgisayar; 3. Mine Ekici: Akıllı telefon; 4.Melek Bacak: Çeyrek altın; 5.Nazmi Altuntaş: Çeyrek altın; 6. Halime Şenel: Çeyrek altın; 7. Aynur Özsarı: Kitap Seti; 8. Hatice Görgülü: Kitap Seti; 9. Dudu Aydın: Kitap Seti; 10. Meymune Özden: Kitap Seti…
Yarışmacılara ödüllerinin takdim edilmesinin ardın da sponsor firmalara, AKÇEVRE Derneği tarafından kendileri adına ÇEKÜD’e bağışlanan fidanların sertifikaları verilerek teşekkür edildi.
Yarışmaya katılan ve verdikleri ödüllerle destek olan sponsorlara müteşekkir olduklarını belirten AKÇEVRE Derneği yetkilileri, Ufka Yolculuk – Kültür Yarışmaları’nın her sene farklı bir konu ile devam edeceğini, önümüzdeki yarışmanın ise Feyz’ul Furkan Kur’an Meâli olduğunu, gelecek sene yine aynı coşku ve heyecanla katılım beklediklerini söylediler.
 Ödül Töreni, Dumlupınar Camii İmamı Veysel Yüksel’in söylediği ilahi ile sona erdi.
Editör: Haber Merkezi