UÇURTMA ŞENLİĞİ 8 MAYIS'TA YAPILACAK


         Afyonkarahisar Belediyesi tarafından her yıl 6 Mayıs'ta geleneksel olarak düzenlenen Geleneksel Uçurtma Şenliği, bu yıl 6 Mayıs'ta yaşanması beklenen olumsuz hava şartları nedeniyle 8 Mayıs Pazar günü yapılacak.          
 
         Bu yıl 30.su düzenlenecek Geleneksel Uçurtma Şenliği, 8 Mayıs Pazar günü Hıdırlık Açık Hava Tiyatrosu'nda gerçekleştirilecek. Şenlik çerçevesinde düzenlenecek Uçurtma Yarışmasına 7-14 yaş arası çocuklar katılabilecek. Yarışmada en güzel uçurtma ile en güzel uçan uçurtma dallarında ilk üçe giren çocuklara ödül verilecek.
 
          AKÜ Devlet Konservatuarı Pop Müziği Topluluğu'nun sahne alacağı şenlikte, AKÜ Halk Oyunları ve Dans Topluluğu da bir gösteri sunacak. Program sırasında Afyonkarahisar Belediyesi tarafından vatandaşlara bulgur pilavı ve ayran ikram edilecek. Saat 16.00'da başlayacak Uçurtma Şenliği'ne tüm halkımız davetlidir.
 
 
 
         YARIŞMAYA KATILACAKLAR NÜFUS CÜZDANLARINI UNUTMASIN
 
 
 
         Yarışma için kayıtlar Hıdırlık Açık Hava Tiyatrosunda saat 15:30'da başlayacak. Yarışmaya 07-14 yaş arası çocuklar katılabilecek. (Nüfus cüzdanı istenecektir.) Yarışmaya katılacak olan yarışmacılar uçurtmalarını kayıt yaptırmak ve jürinin beğenisine uçurtmadan önce sunmak zorundalar.
 
         Yarışmacılar jüri masasına kayıtlarını yaptırırken alacakları göğüs numaralarını göğüslerine ve uçurtmaları için verilecek numaraları da uçurtmalarına yapıştırarak yarışmaya katılabilecekler. Yarışma “EN GÜZEL YAPILMIŞ UÇURTMA” ve “EN GÜZEL UÇAN UÇURTMA” olmak üzere iki kategoride yapılacak.
 
         Yarışmaya katılacak çocuklara “EN GÜZEL UÇAN UÇURTMA” kategorisinde bir velisi yardım edebilecek. Yarışmacılar jüri karşısına uçurtmaları ile bizzat çıkacak ve velisinden yardım alamayacaklar.
 
        “EN GÜZEL YAPILMIŞ UÇURTMA” kategorisinde yarışan uçurtmalarda uçma özelliği aranacak. “EN GÜZEL UÇAN UÇURTMA” kategorisinde yarışan uçurtmalarda ise süzülme ve havada ritmik salınma gibi özellikler aranacak. İki ayrı kategoride, jürinin vereceği puanlara göre ilk üçe giren yarışmacılar ödüllendirilecek.
 
Editör: Haber Merkezi