TUTUMLU:”BAŞBAKANIMIZ 15 MAYIS’TA GELİYOR.”

 

AK Parti İl Başkanlığı tarafından her hafta gerçekleştirilen yerel ve ulusal gündemin değerlendirildiği basın toplantısına bu hafta da devam edildi. İl Başkan Yardımcıları Hüseyin Tutumlu ve Mustafa Ötken’in gerçekleştirdiği basın toplantısında parti çalışmaları ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcıları Hüseyin Tutumlu ve Mustafa Ötken, haftalık basın toplantısını parti binasında yaptı. Parti çalışmalarının ve gündeme dair açıklamaların yapıldığı toplantı da konuşan İl Başkan Yardımcısı ve Tanıtım Medya Başkanı Mustafa Ötken, yoğun bir çalışma haftasını geride bıraktıklarını dile getirdi. Ötken, “Milletvekili adaylarımız bir arada ilçe ziyaretlerini tamamladı. Yine il başkanlığımız Sandıklı ve Dinar ilçelerinde birlik ve beraberlik yemeği vererek, partililerimizle bir araya geldi. Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu Bey, ilimizde temel atma ve açılış programlarına katıldı. Bunun akabinde seçim büromuzun açılışını Bakanımızın katılımıyla geniş bir şekilde gerçekleşti. Bakanımız daha sonra İl Başkanlığımızı ziyaret ederek, Milletvekili adaylarımızla ve parti teşkilatımızla bir araya geldi. Bakanımız bir basın toplantısı düzenleyerek, Afyonkarahisar’ımıza yapılan yatırım ve hizmetlerden bahsetti” dedi.

 

SEÇİM BÜROMUZU COŞKULU BİR ŞEKİLDE AÇTIK

2. seçim bürosunu coşkulu bir şekilde açtıklarını dile getiren Tanıtım ve Medya Başkanı Ötken, konuşmasına şöyle devam etti; “Afyonkarahisar merkezimiz başta olmak üzere, Sinanpaşa, İscehisar, Şuhut ve İhsaniye ilçelerinin katılımıyla birlik ve beraberlik gecesi düzenlendi. Geceye, partimizde bu döneme kadar görev yapmış büyüklerimizde katıldı. Korel termal otelde düzenlenen birlik beraberlik yemeğine yaklaşık bin kişi katıldı.İl Başkanımız, İl Genel Meclis Başkanımız, Milletvekili adaylarımız ve parti teşkilatlarımızın katılımıyla 2. Seçim büromuzu coşkulu bir şekilde açtık. Her ay düzenli bir şekilde gerçekleştirdiğimiz İl Danışma Meclis toplantımızı geniş bir katılımla yaptık. Parti teşkilatlarımızın büyük ilgi gösterdiği toplantıda, İl Başkanımız, İl Genel Meclis Başkanımız, Milletvekili adaylarımız ile Şuhut belediye başkanımız birer konuşma yaptılar.”

 

MİLLETVEKİLİ ADAYLARIMIZ İLÇELERDE ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜYOR

Milletvekili adaylarımız merkez ilçe başta olmak üzere ilçelerde hummalı bir çalışma yürüttüğünü söyleyen Ötken, “Milletvekili adaylarımız Halil Ürün, Remziye Sıvacı ve Fatih Beder, il merkezindeki sivil toplum örgütleri ile Şehirler Arası otobüs terminalini ziyaret ettiler. Yine Milletvekili adayımız av. Ali Özkaya, Sandıklı ilçesinde Pazar ziyareti yaparak esnaflarımızla ve vatandaşlarımızla bir araya geldi. Ali bey yine Dinar ilçesinde de CHP ilçe teşkilatı ile bazı kurumları ziyaret etti. Milletvekili adayımız Akif Özkaldıbey’de Çobanlar ilçesinde gün boyu ziyaretlerde ve temaslarda bulundu. Çobanlar halkı Akif beye büyük bir ilgi gösterdi. Başbakanımız Prof. Dr. Sayın Ahmet Davutoğlu’nun eşi hemşerimiz Sare Davutoğlu hanımefendi ilimizde çeşitli ziyaretlerde ve temel atmalara katıldı. Sare hanımefendi ilimizden ayrılmadan önce partimizde kadın kolları üyelerimizle bir araya gelerek sohbet etti” diyerek konuştu.

 

BAŞBAKANIMIZ 15 MAYIS’TA GELİYOR

Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun 15 Mayıs’ta Afyonkarahisar’a gelerek bir miting gerçekleştireceğini belirten Siyasi ve Hukuk İşler Başkanı Hüseyin Tutumlu, miting hazırlıklarının tüm hızıyla sürdüğünü de dile getirdi. Gazetecilerin Av. Umut Kılıç’ın tutuklanması ile ilgili soruları üzerine de açıklamalarda bulunan Tutumlu şunları söyledi:“Olay bizi acaba bu kurgulanmış bir gösterimi diye düşündürüyor. Birisi oraya gidiyor, oraya giderken gitme nedeni de belli. Orada bir takım hakaretvari şeylerde bulunuyor. Böyle bir şeyi normal, sıradan bir insan yapsaydı tutuklanır mıydı? Bilmiyorum. Eğer tutuklansaydı normal. Ama normal bir insan tutuklanmıyorsa bu avukat arkadaşımız, bunun medyaya yansımasından dolayı eğer böyle bir şey oluyorsa buda farklı değerlendirilebilir. Ama başından beri sanki bir gösteri ilerliyormuş gibi. Aynı zamanda orada heyete de hakaret var sadece Cumhurbaşkanına değil. Bir kişinin düşüncelerimi hoş olmayan, suç olacak bir şekilde ifade etmesi maalesef ülke gündemine birinci derecede bir sorun gibi getirildi. Bu sürecin tamamını doğru bulmuyorum.”

Toplantıda konuşan Ötken ise parti teşkilatlarının kent genelinde gerçekleştirdiği faaliyetleri anlattı.

Editör: Haber Merkezi