AK Parti Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcısı ve Tanıtım Medya Başkanı Hüseyin Tutumlu, basın mensuplarıyla parti binasında bir araya gelerek, değerlendirme toplantısı yaptı.
 
Geçen haftanın gündemi ve önem verilen olaylar üzerinde bilgi alışverişinde bulunmak amacıyla basın toplantısı düzenleyen İl Başkan Yardımcısı ve Tanıtım Medya Başkanı Hüseyin Tutumlu, önemli açıklamalarda bulundu. Tutumlu, “Burada Afyonkarahisar'daki kongre süreci ile ilgili ve akabinde de seçimlerle ilgili çözüm süreciyle ilgili çeşitli forumlar düzenlendi. Orada milletvekillerinin bu konulardaki genel kanaatleri alındı. Bu çerçevede hükümetin uyguladığı politikalar noktasında milletvekillerine bilgi aktarıldı. Yine dün Devletin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıl dönümüydü bu vesileylede il başkanımız ilde gerçekleştirilen anma etkinliklerine iştirak etti. Elbette her Türkiye cumhuriyeti vatandaşı gibi bu ülkede yaşayan çocuk, genç ve yaşlı herkes devletin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha andık” dedi.
 
KARDEŞLİĞE ÖNEM VERİYORUZ
İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutumlu, görüş alışverişini içeren ve değerlendirmelerin yapılacağı toplantıların sıkça yapılacağını vurgulayarak,  Türkiye'nin tamamında Muharrem ayı nedeniyle bazı anma günü etkinlikleri düzenlendiğini ifade etti. Tutumlu şöyle konuştu; “Afyonkarahisar’ımız da çeşitli kurumların hazırladıkları aşure dağıtımı gerçekleştirildi. Etkisi İslam dünyasında süren tüm Müslümanların gönlünü parçalayan Kerbela olayının bir daha bu ümmette yaşanmamasını diliyor, ümit ediyoruz. Ehli beyt sevdalısı olan tüm Müslümanların bugünlerde kardeşliğe daha çok önem verdiklerini ve kardeşlik hukukunu geliştireceklerini ümit ediyoruz.”
 
MİLLETVEKİLLERİMİZE BİLGİ AKTARILDI
Afyonkarahisar'da yapılan AK Parti İstişare Toplantısının ardından Pazartesi günü Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun çeşitli kurum ziyaretleri yaptığını belirten Hüseyin Tutumlu, medyanın da AK Parti'nin yetkilileri ve milletvekilleriyle temaslar kurduklarına dikkat çekti. AK Parti katılımcılarının şehrin misafirperverliğinden çok memnun ayrıldıklarına dikkat çeken Tutumlu; "Kongre sürecimiz ve akabinde seçimlerle ilgili, çözüm süreci ile ilgili çeşitli forumlar düzenlendi. Orada milletvekillerimizin bu konularda ki genel kanaatleri alındı. Bu çerçeve de hükümetin uyguladığı politikalar noktasında milletvekillerine bilgi aktarıldı” diye konuştu.
 
HABER GERÇEĞİ YANSITMIYOR
Parti olarak çeşitli etkinlikleri Korel Termal Otel'de yaptıklarını belirten Tutumlu, kamp sırasında otelden memnun kalınmadığı yönünde ki haberlerin doğru olmadığın ifade etti. İl Başkan Yardımcısı Tutumlu, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Korel Termal Otelin yatırımcısı Afyon'un Bolvadin ilçesinden olan bir oteldir. Otel yapıldığı tarih itibariyle en güzel ve en büyük bir oteldi. Hala bu hüviyetini devam ettiriyor. Afyon'a çok ciddi katma değer üreten bir otelden bahsediyoruz. Gazetecilik tabiri ile otelle ilgili sözkonusu haber asparagas olmuş. Üreten, vergi ödeyen, istihdam sağlayan herhangi bir kuruluşa karşı bizim ilişkilerimizde soğukluk olması mümkün değildir.”
 
ANLAM KAYMALARI OLUYOR
AK Parti toplantısına katılan bazı milletvekillerinin yaptığı açıklama ve konuşmalarda ayıklama yapılması halinde anlam kaymalarının ortaya çıkabildiğini açıklayan Tutumlu, “Devletimiz Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde ki hiçbir bölge de kamu düzenini sağlamak noktasında acziyet göstermemektedir. Göstermediğini de ispat etmektedir. Kandil olarak tanımlanan yer bir terör örgütünün karargâhıdır. Sadece Türkiye Cumhuriyetinin değil AB ve ABD'nin de terör örgütü olarak kabul ettiği bir yapıdan söz ediyoruz. Dolayısıyla onların söylediklerinin sağlıklı bir ifade olarak değerlendirilmesi çok doğru değil. 6-8 Ekim tarihlerinde yoğun yaşanan olaylarda dahi Güneydoğu da yaşayan halkımızın bunlara çokta teveccüh etmediği, onlarla birlikte hareket etmeyip devlete sadakatlerinden dolayı kimisinin sokağa çıkmayıp, zaman zaman azgınlıklar karşısında nefsi müdafaa yapmak zorunda kaldıklarını biliyoruz” dedi.
 
AFYON ÜRETEN BİR ŞEHİR
Milletvekili sayısının 6'ya yükselmesi için 30 bin civarında daha nüfusa ihtiyaç olduğunu kaydeden Tutumlu, “Hemşeri dernekleri nüfus oranımızı arttırmaya gayret ediyorlar. İnşallah yaparlar. Tabii yaparlarsa bir milletvekili daha fazla çıkarabiliriz. En önemlisi de büyükşehir statüsüne kavuşuruz. Bu statüye kavuşmak bir lafızdan ibaret değil. Şehrin bütün hizmet formatı değişiyor. Görev alanları farklılaşıp aynı zamanda katma bütçeden aldığı payda artıyor. Büyükşehirler diğer Belediyelere göre daha yüksek oranda nüfus başına pay alıyorlar. Ümit ediyoruz olur. Afyon üreten, yatırım yapan, nüfusu artan bir şehir. Bir gün mutlaka olacak” diyerek konuştu.
 
KONGRELERİMİZ BAŞLIYOR
AK Parti Afyonkarahisar teşkilatlarının tüm ilçelerde delege seçimlerinin yapıldığını aktaran Hüseyin Tutumlu, katılım oranı yüksek, coşkulu delege seçimlerinin tamamlandığını ifade etti. Tutumlu açıklamasında şunları dile getirdi; “Kongre takvimi yaklaşık 21 Kasım gibi başlayacak. Bu hafta sonunda iki tane beldenin seçimi olacak. Işıklar ve Döğer beldelerinde kongrelerimiz olacak. Nüfusu 5 bini geçen beldelerde kongre yapılıyor. Öbür haftanın Cuma günü itibariyle de ilçe kongrelerimiz başlayacak. Kongrelerimizde biz olabildiğince hiçbir kadromuzun siyaset dışı kalmaması için, kırgınlıklar olmaması için tek liste ile gitmeye çalışacağız. Bu liste herhangi birinin şahsi kararlarıyla oluşturacağı bir liste değil. Adaylar içerisinde en uygun ve liyakatli olan ve parti mensuplarımızın görüşleri de dikkate alınarak tek adayla seçime gitmeye gayret edeceğiz.”
Editör: Haber Merkezi