TUTUMLU, “PARTİLER SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN OLGUN BİR BAKIŞ SERGİLİYOR”

 

7 Haziran seçimlerinin ardından partilerin daha ılımlı ve sorunları çözmek için uğraştığını belirten AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve Siyasi Hukuk İşler Başkanı Hüseyin Tutumlu, “Partilerinin genel yaklaşımları gittikçe daha ılımlılaşan, daha ülkeyi öne alan, ülkenin acil hükümet sorununu çözüm noktasında olgun bakış geliştiriyorlar” dedi.

 

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı haftalık basın toplantılarına devam ediyor. İl Başkan Yardımcıları Hüseyin Tutumlu ve Mustafa Ötken, basın toplantısında parti çalışmaları ve gündeme ilişkin konular hakkında açıklamalarda bulundular. Partilerinin TBMM adayının İsmet Yılmaz olduğunu hatırlatan Ötken, teşkilatların seçimlerin hemen ardından çalışmalarına ara vermeden devam ettiğini söyledi. Tanıtım ve Medya Başkanı Ötken, “Her hafta düzenlediğimiz basın değerlendirme toplantımıza hepiniz hoş geldiniz. Malumunuz 7 Haziran seçimleri arkasından teşkilatlarımız çalışmalarına devam ediyor. Ramazan ayı dolayısıyla iftar programları birlik ve beraberlik içerisinde bütün teşkilatlarımız çalışmalarına ara vermeden devam ediyorlar. Yine seçimlerden sonra her partinin TBMM Başkan adayları açıklandı. Bu gün de iki turlu seçim devam ediyor. Diğer partilerin ardından partimizde Meclis Başkanlığı için İsmet Yılmaz beyi açıkladı. Meclis başkanlığı seçiminin ardından Sayın Cumhurbaşkanımızın yetkilendirmeleri ile hükümet kurma çalışmaları devam edecek” dedi. 

 

SOYDAŞLARIMIZA UYGULANAN ZULMÜ KINIYORUZ

Doğu Türkistan’da Uygur Türklerine yönelik yapılan zulmü kınadıklarını dile getiren Tanıtım Medya Başkanı Mustafa Ötken, konuşmasına şöyle devam etti; “Bereketli Ramazan ayında Dünya kamuoyunda üzücü durumlar yaşanıyor. Doğu Türkistan’da Uygur Türklerine yönelik uygulanan bir zulüm var. Bunu da kınadığımızı bir kez daha belirtmek istiyoruz. Ayrıca hükümet kurulmamasına rağmen ekonomide sağlam dinamik taşların yerine oturduğunu görüyoruz. 13 yıllık yapılan yatırım ve hizmetlerden kaynaklı. Ekonomimizde ve istikrarımızda bir bozulma yok. Ülkemiz bir kriz eşiğinde değil. Hükümet kurulana kadar da böyle devam edecek inşallah.”

 

KOALİSYON İÇİN İKİ İHTİMAL VAR

TBMM’de güçlü olarak koalisyon için iki ihtimalin ön plana çıktığını belirten İl Başkan Yardımcısı ve Siyasi Hukuk İşler Başkanı Hüseyin Tutumlu, bu ihtimallerin AK Parti-CHP ve AK Parti-MHP olarak açıkladı. Tutumlu, “7 Haziran seçimlerinin ardından partilerinin genel yaklaşımları gittikçe daha ılımlılaşan, daha ülkeyi öne alan, ülkenin acil hükümet sorununu çözüm noktasında olgun bakış geliştiriyorlar. Meclis tablosunda güçlü olarak iki ihtimal var. Bir tanesi AK Parti-CHP, diğeri de AK Parti-MHP’dir. Bunun dışındaki seçenekler kağıt üzerinde olabilirliği olan ama mümkün olmayan seçenekler. Azınlık hükümetini hiç kimse istemiyor. MHP ve HDP bir birlerinin içerisinde ve dışarıdan destekleyeceğini ve hiçbir koalisyona sıcak bakmıyor. Dolayısıyla iki koalisyon ihtimali var. Memleketin selameti için bütün partiler sağ duyu ile yaklaşırlar. Koalisyon noktasında sanıyorum hafta sonu itibariyle resmi olarak görüşmeler başlar. En kısa sürede de hükümet kurulur ve kurulacağının inancındayım” diyerek konuştu. 

Editör: Haber Merkezi