TUTUMLU, “7 HAZİRAN SONRASI HIZ KAZANAN SORUNLAR ÇÖZÜME KAVUŞACAK”

 

1 Kasım seçimlerinin AK Parti’nin seçimi olacağını ifade eden AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutumlu, “Bu dönemde de AK Parti bugün görünen ve 7 Haziran sonrası hız kazanan birçok sorunu halledecek, AK Partinin iktidarı ile birlikte o huzurlu, istikrarlı günlere Türkiye’ye kavuşmuş olacaktır” dedi.

 

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından her hafta gerçekleştirilen haftalık olağan basın toplantısına bu haftada devam edildi. Gerçekleştirilen toplantıya İl Başkan Yardımcıları Hüseyin Tutumlu, Hüseyin Sezen ve Mustafa Ötken katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Başkan Yardımcısı ve Tanıtım Medya Başkanı Mustafa Ötken, seçim çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ettiklerini söyledi. Ötken, “Seçimlere 25 günden az bir süre kaldı. Bununla ilgili olarak Başbakanımız seçim beyannamesi açıklandı. Beyannamede her kesime hitap edecek maddeler açıklandı. Parti olarak seçim dönemleri öncesi açıkladığımız seçim beyannamemizi yerine getirdik. Teşkilatlar olarak geçtiğimiz hafta STK ziyaretleri yapıldı. Bakanımız Veysel Eroğlu beyin bu dönem ilimizden aday oldu. Vatandaşlarımız da bakanımıza yoğun bir ilgi gösteriyor. Afyonkarahisar halkı Bakanımızı bağrına bastı. Bakanımız çeşitli ziyaretlerde ve toplantılara katıldı. Diğer bir yandan teşkilatlarımız seçim çalışmalarını sürdürüyorlar” diyerek konuştu.

 

BİRAN EVVEL GERÇEKLEŞTİRİLMESİ GEREKEN KONULAR VAR

1 Kasım seçimlerine giden süreci değerlendiren İl Başkan Yardımcısı, Siyasi ve Hukuk işleri Başkanı Hüseyin Tutumlu, 13 yıllık AK Parti iktidarı döneminde Türkiye’nin ekonomik ve insan hakları noktasında kat ettiği mesafe gerçekten geçmiş dönemlerde kıyaslandığında çok ileri gittiğini anımsattı. Tutumlu, konuşmasını şöyle sürdürdü;  “Ancak bunun halen Türkiye için yeterli olmadığını biliyoruz. Bunu daha iyiye ve ileriye taşımak istiyoruz. 1 Kasım seçimlerinde AK Parti tekrar iktidar olacaktır ve iktidar olduktan uygulayacağı programları geçtiğimiz hafta sonu deklare etti. Seçim beyannamemizde, Türkiye’nin huzur ve refahının artması noktasında,  yeni anayasa anlamında Türkiye’nin bir an evvel gerçekleştirmesi gerektiği konular var. Ayrıca çevre konusunda, ekonomik istikrar gibi, yaşanabilir kentler gibi bir çok husus yer almaktadır bu seçim beyannamesinde. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu biliyorsunuz Türkiye’nin tamamında yatırım yapan icraatçı bir bakan. Bakan Eroğlu’nun Afyonkarahisar’dan bir kez daha aday olması çevre illerden de teveccühle karşılandı. Buda bizi fazlası ile mutlu ediyor.”

 

MİLLETİMİZİN TEVECCÜHÜ İLE TEKRAR İKTİDAR OLACAĞIZ

1 Kasım seçimlerinin gerçek anlamda AK Parti’nin seçimi olacağını dile getiren İl Başkan Yardımcısı Tutumlu, “Hem 7 haziran sonuçlarına batlığımız zaman ve 1 Kasım’a giden süreçte diğer partilerin programları, açıklamaları, aday listelerine Türkiye genelinde baktığımız zaman bu partilerin hiç birisinin tek başına iktidar olma gibi iddia sahibi dahi olmadıklarını görüyoruz. Zaten böyle bir iddiada bulunsalar bu matematiği de aykırı olurdu. Ortada olan bir gerçeklik var. Türkiye sosyolojisine en çok uyan parti kurulduğu günden beri AK Partidir. Çünkü AK Parti Türkiye’nin tamamında her yaş gurubundan, her eğitim seviyesinden en çok oyu alan siyasi partidir. Onun için girdiği her seçimden de açık ara birinci olarak çıkmaktadır. Maalesef 7 Haziran sonrası yaşanan gelişmeler, Türkiye’nin 13 yılda sağladığı başarıları riske eden bir siyasi sonuç doğurdu. Bunda en büyük etkende muhalefet partilerinin maalesef yapıcı olmayan, sorumluluktan kaçan ve iktidar olmaktan korkan tavırları etkili olmuştur. Bu nedenle 1 Kasım 2015 seçimlerinde inşallah AK Parti yine açık ara birinci olacaktır. Bundan kesinlikle eminiz. Milletimizin teveccühü ile tekrar iktidar olacaktır. Bu dönemde de AK Parti bugün görünen ve 7 Haziran sonrası hız kazanan birçok sorunu halledecek, AK Partinin iktidarı ile birlikte o huzurlu, istikrarlı, insanların geleceğinden emin olduğu geleceğe ümitle baktığı bir Türkiye’ye kavuşmuş olacaktır” dedi. Toplantının ardından İl Başkan Yardımcıları Tutumlu ve Ötken, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Editör: Haber Merkezi