“Türkmendağı sahipsiz değil”

Afyonkarahisar Ülkü Ocakları Suriye’de Rus ve Esed’in saldırılarına uğrayan Bayırbucak Türkmenlerine destek çıktı

Son bir haftadır Rus uçaklarının ve Esed ordusunun saldırıları sonucu çok sayıda Türkmen’in şehit düştüğünü ifade eden MHP İl Başkanı Raşit Demirel, “Türkmendağı’nda kaliam yaşanmaktadır. Türk Milleti bu olaya kayıtsız kalamaz” dedi

Rus savaş uçaklarının bombardımanı ve Esed ordusunun saldırısı sonucu Türkmendağı’nda çok sayıda Türkmen’in şehit olmasına Afyonkarahisar Ülkü Ocakları’da tepki gösterdi. Ülkü Ocakları il binasının önünde toplanan ülkücüler burada Anıtpark’a kadar yürüyerek yaşanan zulmü protesto ettiler.

Kızıldağ düştü

Protesto yürüyüşü sonrası bir konuşma yapan MHP İl Başkanı Raşit Demirel, Rus uçakları ve Esed ordusunun birlikte yaptığı saldırılar sonrası Kızıldağ’ın düştüğünü ifade etti. Türkiye’nin yaşananlara kayıtsız kalmamasını isteyen Demirel, “Zalim Esed ve işbirlikçisi Ruslar sınırımızın hemen öte yanında bulunan Türkmendağı’na saldırmışlardır. Bu saldırılar sonrası Kızıldağ düşerken komutan Zekeriya Abdallah Şehit olmuştur.  Yaşananlara daha ne kadar sessiz kalınacak merak ediyoruz” dedi.

Türkmenlere sahip çıkmalıyız

Türkmendağı ve civarında bulunan Türkmen köylerinin saldırılar sonrası ciddi sıkıntı yaşadığını ifade eden Demirel, “Dünyanın her neresinde zulüm yaşanıyorsa bizler bunun karşısındayız. Bugün zulüm Türkmendağı’nda yaşanmaktadır. Kan bağımız olan, kardeşlerimiz alçak saldırılar sonrası şehit oluyor. Bu olaylara devletimizin derhal müdahale etmesi gerekmektedir. Şimdi konuşma değil icraat zamanıdır. Türkmenler Türkiye’den uzatılacak yardım elini beklemektedir” dedi.

 

Editör: Haber Merkezi