Türkiye’nin En Büyük Meyve Suyu Fabrikası
Dinar ilçesine Çivril yolu üzerine kurulacak olan meyve suyu fabrikasının temel çalışmalarını Dinarlı basın mensupları yerinde inceledi. Fabrika müdürü Barış Aydal ve Ziraat Yüksek Mühendisi İsmet İçdemir ile birlikte fabrikanın inşaat sahasını inceleyen gazeteciler, son çalışmalar hakkında bazı bilgiler aldı.
Yüksek Ziraat Mühendisi İsmet İçdemir meyve suyu fabrikası ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi, “9 Ocak 2013 tarihinde fabrikamızın hafriyatına başladık. Çalışmalarımız duraksamadan yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu çalışmalarımızda ortaya koyduğumuz takvim çok şükür sağlıklı bir şekilde yürüyor. İnşallah hedeflediğimiz Temmuz ayı tarihinde fabrika tamamlanma ve üretime geçme programımız devam ediyor. Şu anki çalışmalarımızda hiçbir sıkıntımız olmadı. Biz sadece fabrika kurmakla, konsantre yapmakla meşgul değiliz, burada tarım ile ilgilide çok yoğun çalışmalarımız var. Güneyde yani aşağı kısımda bulunan 200 dekarlık alanı ve Evciler ilçesinde bulunan yerleri hazırlamaya çalışıyoruz, fırsat bulunca ekeceğiz. Tarım alanlarını da ortaya koyduğumuzda fabrikamız bir bütünlük içinde çalışmalarını yoğun bir şekilde devam edecek. Meyve dışında sebze ve kompos üretimi ile organik olarak çalışmalar yapılacak. Çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Fabrika yapım çalışmaları dışında da tarımsal alanlarda ki faaliyetlerimi yoğunlaştırıyoruz. Dinar ve çevresinde toplantılarımız devam ediyor. Çalışmalarımızın bu noktaya gelmesinde Sayın Belediye Başkanımız Saffet Acar’a teşekkür ediyoruz” dedi.
Fabrika Müdürü ve Gıda Mühendisi Barış Aydel ise; “Dinar’da Türkiye nin en büyük meyve suyu fabrikasını kuruyoruz. Üretimlerimiz organik olarak konsantre meyve suyu ve Meyve suyu püre konsantreleri üreteceğiz. Fabrikamızı 15 bin metrekare kapalı alan olarak hedefliyoruz. İşletmenin açık ve kapalı olarak tamamı 80 Bin metrekarelik alan içinde olacak. Şu an hafriyat çalışmalarımız devam ediyor. Ay sonu ise hafriyat çalışmalarını tamamlamayı, inşaat işine başlamayı hedefliyoruz. Haziran ayında fabrikanın ana hatlarının ortaya çıkmasını hedefliyoruz. Makinelerimiz yurt dışından sipariş edildi, onların üretim aşamaları devam ediyor. Yakın zamanda çelik ekiplerde gelerek çalışmaya başlayacak. Hedefimiz Temmuz ayında bir mani olmazsa herkese meyve suyunu içirebilmek. Meyve işleme olarak Türkiye2nin en büyük fabrikası, günlük biz burada 2500 ton elma, 600 tonerlik vişne, nar, üzüm olacak. Ben on yıldır sektörün içerisindeyim, firmamız 1993 yılında faaliyetlerine başladı. Şirketimizin kurucusu Sayın Osman Aslanali, şuan kendisi şirketimizin Ceo’luğunu yapıyor. Firmamız Dünyanın 50’den fazla ülkesine, ürettiğimizin yüzde 80’ini ihraç ediyor, bu ülkelerin başında ise Amerika Birleşik Devletleri geliyor. Kalan yüzde 20’lik kısmını ise yurt içinde satıyoruz. Türkiye’de meyve suyunun önün açık olduğunu düşünerek burada böyle bir yatırıma girdik. Dinarı seçme sebebimiz ise ilçenin jeopolitik konumu nedeni, ihtiyaç duyduğumuz meyvelerimiz bu bölgede kolaylıkça bulabiliyoruz” dedi.            
 
Editör: Haber Merkezi