"Türkiye ve Ortadoğu'da barışa ihtiyaç var"

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Hafize Özmen,  1 Eylül “Dünya Barış Günü” nedeniyle yaptığı açıklamada, gelinen süreçte Türkiye'de ve Ortadoğu'da barışa her zamankinden daha çok hitiyaç olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Kadın Kolları Başkanı Hafize Özmen, 2. Dünya Savaşı'nın ardından 72 milyon insanın hayatını kaybettiğini belirterek, "İkinci Dünya Savaşı, Dünya tarihinin en kanlı savaşıdır.  1 Eylül 1939 tarihinde, Nazi Alman orduları, Polonya’ya saldırarak, 20.Yüzyılın en kanlı savaşını başlatmıştır. 72 milyon insan ölmüş, tarihin en büyük en kanlı soykırımı yaşanmıştır. Milyonlarca insanın ölümüne neden olan bu savaştan sonra, bir daha savaşlar olmasın diye, 1 Eylül günü “Dünya Barış Günü” ilan edilmiştir" dedi.
HUZUR İÇİNDE YAŞAMAK İSTİYORUZ
Barışın huzur, paylaşmak ve sevgi olduğunun altını önemle çizen Özmen, "Barış, en büyük zenginliktir. Barış, insanların, ırklarına, dillerine, dinlerine, mezheplerine bakmaksızın, kardeşçe, bir arada yaşamalarının adıdır. Biz Cumhuriyet Halk Partili Kadınlar; Dün, Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün seslendiği gibi, bugünde, Türkiye’ye ve tüm Dünyaya sesleniyoruz; Yurtta Barış, Dünyada Barış, dünyayı güzellik kurtaracak, bir insanı sevmekle başlayacak her şey... Biz, hiç bir ananın, hiç bir çocuğun, gözyaşı dökmediği bir dünyaya inandık, bir araya geldikçe güçleneceğimize çoğalacağımıza inandık, derdimizi acımızı sevincimizi paylaşmaya inandık, dayanışarak mutlu olacağımıza inandık. Helal ekmekle kurulan sofralara, sevgiyle yürekle paylaşmaya inandık. Savaş kadınlar için, acıdır, yakandır, kavurandır. Biz kadınlar, evlat acısı, kardeş acısı, eş acısı, insan acısı, yaşamak istemiyoruz. Savaşlar, göçtür, yoksulluktur, şiddettir. Bizler evlerimizde, huzur içinde yaşamak istiyoruz" diye konuştu.
HER TÜRLÜ TERÖRÜ LANETLİYORUZ
Özmen açıklamasının devamında şöyle konuştu:"Savaş çocuklarımız için, korkudur, çaresizliktir yok oluştur. Evlerinde oynayan, uyuyan çocukları, öldüren bombalar, hem çocuklarımızı, hem biz anaların yüreklerini parçalar. Barışta, oğullar babalarını, savaşta babalar oğullarını kaybeder. Savaş, yaşamın da, doğanın da, dünyanın da, dengesini bozar. Geldiğimiz süreçte, Ülkemizde ve Ortadoğu’da, barış’a her zamankinden çok ihtiyacımız var. Geldiğimiz süreçte, ekmek kadar, su kadar barış’a ihtiyacımız var. Biz Cumhuriyet Halk Partili kadınlar; ölümün değil yaşamın tarafındayız... Savaşa karşı, barış’ı, baskı şiddet ve zora karşı, özgürlükleri ve demokrasiyi, yolsuzluğa, hırsızlığa ve sömürüye karşı adaleti ve eşitliği savunuyoruz. Dünya barışını tehdit eden her türlü terörü lanetliyoruz. Şiddetin her türlüsüne karşı çıkıyoruz."
Editör: Haber Merkezi