"Türkiye terör örgütlerinin açık hedefi haline geldi"

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, yeni yılın ilk saatlerinden İstanbul'da meydana gelen terör saldırısını lanetledi. Demirkırkan, "Ülkemiz, uzun süredir terör örgütlerinin açık hedefi haline gelmiş durumdadır. Saldırının yeni yılın ilk saatlerinde ve bir eğlence mekanında meydana gelmesi de ciddi mesajlar içermektedir" dedi.


CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, yeni yılın ilk saatlerinde İstanbul Ortaköy'deki bir eğlence mekanına düzenlenen silahlı terör saldırısında 39 vatandaşın yaşamını kaybettiğini, 60'dan fazla yaralının olduğunu üzülerek öğrendiklerini ifade etti. 
SALDIRI    NIN İÇERDİĞİ MESAJLAR AÇIK
Yeni yıla büyük umutlarla girildiğini belirten Demirkırkan, "Yeni yılın ilk saatlerinde, İstanbul Ortaköy'deki bir eğlence mekanına yönelik silahlı terör saldırısında 39 vatandaşımızın yaşamını kaybettiğini, 60'dan fazla yaralımızın olduğunu üzülerek öğrendik. Ülkemiz, uzun süredir terör örgütlerinin açık hedefi haline gelmiş durumdadır. İnsanlarımıza gündelik yaşamları sırasında maç çıkışında, alışveriş merkezinde, eğlence mekanlarında saldıran terör örgütleri, bizlerin ülkemize duyduğumuz güveni sarsmayı hedeflemektedir. Bu saldırının yeni yılın ilk saatlerinde ve bir eğlence mekanında meydana gelmesi nedeniyle ciddi mesajlar içerdiği de açıktır. Sizler, yeni yılı yeni bir umut olarak gören ve bu nedenle kutlama yapan insanların davranışlarını, resmi olarak gayrimeşru tutum ve davranış olarak ilan ederseniz eli kanlı teröristlere isteği malzemeyi de vermiş olursunuz" dedi.
KONUŞULANLA YAPILAN TEZAT OLMAMALI
Terör belasının birlik beraberlik içinde yenileceğini söyleyen Demirkırkan, "Evet birileri terör olaylarından, siyasi sonuçlar çıkartıyor. Evet, teröre karşı birlik olalım. Evet terörü hep birlikte lanetleyelim. Ancak devletimizden de gereken tepkileri yerinde ve zamanında göstermesini bekliyoruz. Konuştuğu ile yaptığı birbirine tezat olmasın. Vatandan umudunu kesmek de vatan hainliğidir. Biz devletimizden hiçbir zaman umudumuzu kesmedik, kesmeyeceğiz. Umudumuzu yitirmeyeceğiz. Terör belasını birlik, beraberlik içerisinde, ama akılla, ilimle ve irfanla yeneceğiz. Sağduyuyla davranacağız. Bu menfur saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı, tüm ülkemize sabır ve metanet temenni ediyor, tüm hemşerilerimi sağduyulu davranmaya davet ediyorum. Bu vatan hepimizin" dedi.
Editör: Haber Merkezi