TÜRK EĞİTİM SEN’DEN SERT AÇIKLAMA
Türk Eğitim-Sen Afyon Şube Başkanı Nizamettin Şenol yaptığı yazılı basın açıklamasında:
“Yetkili sendika başkanının kamuoyuna yansıyan açıklamaları sendikacılık tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. Ne zaman il milli eğitim müdürlüğünün haksız hukuksuz uygulamalarına vursak, ses yetkili sendikadan geliyor. Abdullah Çelik’in verdiği tepki sarı sendika iddialarımızın, yandaşların suçüstü basıldığının ispatıdır. “Şaka” diye tevil etmeye çalıştığı durum gerçeğin gün yüzüne çıkmış halidir. İl merkezi ve ilçelerde şube müdürlerinin en küçük bir taleple bürolarına gelen öğretmenlere yandaş sendika üye formu verdikleri de mi şaka? Zırva tevil götürmez.
 
Memur-Sen’in iktidar partisiyle girdiği simbiyotik ilişki memurun onur ve vakarına zarar vermektedir. Bu ilişkide Memur-Sen iktidar partisi tarafından memuru pasifize etmek, memurun eylem gücünü kırmak için kullanılırken, iktidar partisi de Memur-Sen tarafından üye sayısını arttırmak için kullanılmaktadır. Bu simbiyotik ilişkiyi sendikacılık zanneden ilkel zihniyete soruyorum:
 
Ne zaman bir öğretmenler odasında oturup öğretmenlerin sorunlarını dinlediniz?
 
Sendikacılık stajyer öğretmenleri yandaş müdürün odasına çağırtıp zorla üye yapmak mıdır?
 
Aday öğretmen uyum seminerinde keşkek ikram edeceğiz diye çağırdığınız öğretmenlere üyelik dayatmak sendikacılık mıdır?
 
Sendikacılık iktidar partisiyle yapılan gizli toplantılarla okul müdürü belirlemek midir?
 
Sendikacılık yapacaksanız hesap bilmez tutumunuz yüzünden ekonomik kaybı her geçen gün büyüyen memurun hakkını arayın. İşverenin avukatlığını bırakın, hakkı yenen, emeği, alın teri hiçe sayılan müdürlerin hakkını savunun. Mülakatta dönen çirkinlikler sizin savunamayacağınız kadar büyüktür. Kısa zamanda Muğla’da olduğu gibi burada da detaylar ortaya çıkacaktır.
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”
Editör: Haber Merkezi