TÜMSİAD’tan bilgilendirme toplantısı

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Merkezi tarafından, Afyonkarahisar’daki TÜMİSAD üyeleri ve KOBİ’lere yönelik devlet desteği ve hibeler hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan TÜMSİAD Afyonkarahisar Şube Başkanı Birliktir, Amerika ve Avrupa krizdeyken Türkiye’nin büyümesinin hazmedilemediğini söyledi.
 
Belediye Meclis salonunda gerçekleşen bilgilendirme toplantısına, TÜMSİAD Proje Yönetim Merkezi Komite Üyesi Adnan Kahraman, TÜMSİAD Afyonkarahisar Şube Başkanı M. Emin Birliktir ve çok sayıda TÜMSİAD üyesi firma temsilcileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan TÜMSİAD Şube Başkanı M. Emin Birliktir, 2008 yılında tüm dünyayı etkileyen ekonomik krizin Türkiye’yi teğet geçtiğini belirterek, “2008 yılında bir kriz oldu Amerika’da başlayan ve daha sonra Avrupa’da devam eden ama elhamdülillah ülkemize Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi teğet geçen bir kriz yaşadık. Bunu Amerika hala atlatamadı, Avrupa’da hala atlatamadı. Türkiye’de yatırımlar devam etti, büyüme de devam etti. Etmeye de devam edecek. Maalesef Ülkemizi etkilemeyen bu dünya krizi üst akıl denilen kişiler tarafından gezi olaylarıyla engellenmeye çalışıldı. Son 2008’den bu güne kadar yani yaklaşık 9 yılda Türkiye ortalama 3.4 büyümüş. Avrupa’nın büyüme ortalaması da 1.6. iki katı olmuş yaklaşık” dedi.
“DEVLETE SALDIRMAYA DEVAM ETTİLER”
Türkiye’nin büyüme hızını hazmedemeyen bir takım kesimin bazı planları devreye soktuğunu  kaydeden Birliktir, “Dolayısıyla Türkiye’nin bu gelişmesini hazmedemeyen üst akıl, Türkiye’nin önüne geçmek için bazı planlar uyguladılar, uygulamaya da devam ediyorlar. Daha sonra bu gezi olaylarından sonra 17-25 Aralık hadisesi yaşandı. Ayakkabı kutularından bahsedildi falan. Bizim halkımız maalesef bazı şeyleri düşünmeden söyleyen her şeye inanma gibi bir kötü huyumuz var. ayakkabı denilen kutulara ne kadar para konulacağını hesaplamadı bile Türkiye. Ama hükümete, devlete saldırmaya devam ettiler. Arkasından Havaalanını alan firmanın, köprüyü alan firmanın malvarlıklarına el konuldu” dedi.
“EKONOMİMİZ SAĞLAM AYAKLAR ÜZERİNE OTURDU”
Bu senaryonun 1954-55 yılında da o dönemin firmalarından bir tanesi uçak yapmaya kalktığında aynısının uygulamaya konulduğu hatırlatan Birliktir, “Bütün malvarlıklarına el konuldu, adamda iflas ettirildi. Bu şekilde ekonomimizi bitirmeye gayret ettiler ve devam ediyorlar. Baktılar ki ekonomide büyüme devam ediyor, nasıl önüne geçerizin planlarını yapıyorlar. Dolayısıyla sadece 17-25’ten sonra Borsa İstanbul’dan yaklaşık 20 milyar dolar çekilmiş 1 hafta içerisinde. Bu Türkiye içerisindeki yabancı sermayenin dışarıya çıkması demek. Buda içerideki sıcak paranın dışarıya kayması demek. Ekonomi sağlam ayaklar üzerine oturdu ve oturmaya da devam ediyor elhamdülillah” diye konuştu.
“15 TEMMUZ DÜNYA TARİHİDEKİ EN BÜYÜK HAİNLİK
15 Temmuz darbe girişiminden sonra hükümetin yatırımcıyı destekleyici önlemler aldığını belirten Birliktir şu ifadelere yer verdi:
“ Bu en son bana göre dünya tarihi içerisinde yaşanmış en büyük hainlik olan 15 Temmuz hadisesini yaşattılar. Burada da halkımız, vatandaşımız, Müslümanlar özellikle dik durdular ve buna da müsaade etmediler. Buda ekonomiye ciddi bir zarar verdi. Baktı ki hükümetimiz, devletimiz yatırımlar durma noktasına geldi, yabancı sermaye çıkmaya başladı, bu nedenle yatırımcılı destekleyici önlemler aldı.”
Birliktir’in konuşmasının ardından TÜMSİAD Proje Yönetim Merkezi Komite Üyesi Adnan Kahraman tarafından KOSGEB ve diğer devlet destekleri hakkında sunum yapıldı. Son olarak toplantıya katılan firma temsilcilerine katılım belgeleri TÜMSİAD Proje Yönetim Merkezi Komite Üyesi Adnan Kahraman ve TÜMSİAD Afyonkarahisar Şube Başkanı M. Emin Birliktir tarafından verildi.
 
Editör: Haber Merkezi