TÜKRÜK BEZLİ IKBAL SUCUK!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, aralarında et ve süt ürünü, bal, zeytinyağı, alkollü içeceğin bulunduğu taklit ve tağşiş yapılan veya ilaç etken maddesi ilave edildiği tespit edilen toplam 229 firmaya ait 355 parti ürünü internet sitesinden açıkladı.
Afyonkarahisar’ın ünlü firması İkbal gıda firmasının ürettiği Baştacı markalı sucukta gıda maddeleri tüzüğüne aykırı sakatat eti olarak adlandırılan tükrük bezi gibi yenilmeyecek, atılacak kelle et parçalarının da, kullanıldığı belirlendi.
Daha önce aynı firmanın ürettiği sucuklarda da, gıda maddeleri üretim tüzüğüne aykırı etlerin kullanıldığı ve kamuoyuna duyurulduğu halde, firmanın yasaklı maddelerle sucuk üretimi yapması, kamuoyunda tepkiyle karşılandı.
Afyonkarahisar’ın ismiyle özdeşleşen sucuğun, tanınmış bir firma tarafından daha fazla kazanç sağlamak amacıyla imal edilerek piyasaya sürülmesi, halk arasında “Allah gözlerini doyuşun, yazıklar olsun. Kendi hemşerisine kendi milletine tükrük bezli sucuk yediren firma, sektöre büyük zarar veriyor. Demek ki, zenginliğin kaynağında yasal olmayan yollarla elde edilen daha neler var?..” diye konuşulduğu söylendi.
  
 
Editör: Haber Merkezi