TOPTAŞ, UMRE’YE GİDİYOR

Afyonkarahisar CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Ankara Milletvekili Sinan Aygün ile İstanbul milletvekilleri Mahmut Tanal, Sedef Küçük ve Faik Tunay Müftü kökenli CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes ile birlikte umreye gideceği öğrenildi.

Müftü kökenli CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes’in organizasyonuyla bir grup CHP milletvekili ocak ayında umreye gitmeye hazırlanıyor. Milliyet gazetesinden Meriç Tafolar‘ın haberine göre 8 milletvekilinin katılacağını bildirdiğini anlatan Özkes, konuya ilişkin önerisini paylaştığı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Allah kabul etsin” dediğini kaydetti.

 

KATILIMCI SAYISI 15’İ BULABİLİR

 

Özkes, Milliyet’e yaptığı açıklamada, ocak ayının ilk haftasında bir hafta süreyle bir grup CHP milletvekiliyle Umreye gideceklerini belirtti. Gelen talepler üzerine konuyu organize etmeye karar verdiğini anlatan Özkes, “Ocak ayının ilk haftası gideceğiz, ikinci haftası döneceğiz” dedi. Özkes, umreye gitme kararı veren milletvekillerinin Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Ankara Milletvekili Sinan Aygün ile İstanbul milletvekilleri Mahmut Tanal, Sedef Küçük ve Faik Tunay olduğunu ifade etti. Özkes, katılımcı sayısının 15’i bulabileceğine dikkati çekti.

 

‘KİMSEYİ ŞAŞIRTMAMALI’

 

Özkes, konuya ilişkin Kılıçdaroğlu’na bilgi verdiğini, Kılıçdaroğlu’nun da, “İyi olur, Allah kabul etsin” demekle yetindiğini belirtti.

 

Özkes, “CHP’lilerin namaz kılması, oruç tutması, umreye gitmesinden daha doğal bir şey yok. Dolayısıyla CHP’lilerin Umre’ye gitmesi, CHP nereye gidiyor sorusunu akla getirmemeli. Çünkü CHP’lilerin dindarlığı ile AKP’lilerin dindarlığı arasında bir araştırma yapsanız, CHP’liler AKP’lilerden daha dine yakındırlar. Çünkü CHP’liler umreye giderken, jetlerle gitmez, kul hakkı ile haram para ile gitmez. CHP’lilerin gitmesi kimseyi şaşırtmamalı” dedi.

Editör: Haber Merkezi